Ga naar inhoud
GENEGEERD

Vulkanische winter (jaar zonder zomer)


Tom
 Share

Recommended Posts

Beste mede preppers, kunnen we ons voorbereiden op een vulkanische winter, een periode zonder zomer. Dan is er geen zomer waarin er gewassen groeien. Hier kunnen we ons wel op voorbereiden. Voor 1 jaar voedsel inslaan e.d.

Zie forum voor alle info.

 

Maar wat nu als het meerdere jaren duurt en er een worst case scenario's ontstaan.

Wat kunnen we dan doen. ik hoor graag uw tips.

 

Eerst even de scenario's beschrijven die kunnen leiden tot een vulkanische winter.

 

 

De term nucleaire winter of vulkanische winter wordt gebruikt om een effect aan te geven dat vaak vermoed wordt op te treden bij een grootschalige oorlog met atoomwapens of uitbarsting van een of meerdere grote vulkanen.

Hierbij komen grote hoeveelheden stof vrij, die in de atmosfeer terechtkomen. Dit stof houdt het zonlicht tegen, wat duisternis en vooral kou op Aarde veroorzaakt. Dan zijn er jaren zonder zomer, dus geen groeiseizoen.

Door deze winterse of nog ergere omstandigheden wordt de plantengroei verminderd, wat vervolgens leidt tot voedselschaarste en honger bij dieren en mensen.

 

 

VULKANISCHE WINTER

 

Afgelopen week kwamen op de Universiteit van Washington in Seattle 55 seismologen en andere wetenschappers bij elkaar om plannen op te stellen om de bevolking van de westkust van de VS zo goed mogelijk voor te bereiden op een zeer zware 9.0 aardbeving, die volgens hen absoluut gaat komen.

 

Daarnaast zijn tien grote vulkanen in de ‘Ring of Fire’ vorig jaar min of meer tegelijkertijd tot leven gekomen of uitgebarsten (o.a. de Sinabung en Merapi in Indonesië, de Colima in Mexico en deSakurajima in Japan). Sommige van deze vulkanen zijn eeuwenlang inactief geweest. De ‘ring’ telt in totaal 452 vulkanen, 75% van het wereldtotaal.

 

Wat gebeurt er nu in detail bij zo'n grote uitbarsting? Er wordt dus een ongelooflijke hoeveel vulkanisch materiaal uitgestoten. Het gaat om hoeveelheden groot genoeg om de volledige Verenigde Staten onder 30 centimeter as te bedekken. Dat heeft verschillende gevolgen.

 

Zonlicht

De as die neervalt op planten zorgt ervoor dat het grootste deel van alle flora uitsterft, wat tot gevolg heeft dat dieren geen eten meer kunnen vinden. Voordat die as neervalt, heeft die in de lucht al gigantische schade aangericht. Grote delen van de wereld zullen namelijk jarenlang geen zonlicht meer te zien krijgen. Dat zorgt er voor dat onze aarde in een vulkanische winter terechtkomt, waarbij de temperaturen niet enkele graden, maar op sommige plaatsen tot tientallen graden kunnen dalen. Dat biedt uiteindelijk een (kleine) mogelijkheid op een nieuwe ijstijd.

 

 

 

NUCLEAIRE WINTER

 

Alleen een kleine nucleaire ramp zou het klimaat kunnen ontwrichten, hongersnoden veroorzaken en de bom van Hiroshima veroorzaakte namelijk al een hongersnood bij geschat 1 miljard mensen. Een Amerikaanse nucleaire onderzeeër kan 100 steden vernietigen in een keer. Vrijwel elke nucleaire ramp of oorlog zal zijn schade hebben is het niet meteen dan na jaren. De bedreigingen blijven voor het volk en voor het milieu. Het zal leiden tot catastrofen wereldwijd

 

In 2007 hebben wetenschappers hun onderzoeken van de Nucleaire Winter gepubliceerd. De winter zou nog steeds kunnen plaatsvinden als Amerika en Rusland aan een nucleaire oorlog beginnen of dat zich er een ramp voordoet zoals in Fukushima.

 

 

 

Nucleaire winter door smog

 

De luchtvervuiling in Peking wordt steeds erger. Volgens Chinese wetenschappers evenaart de smog het effect van een ‘nucleaire winter’, ofwel de periode na een grote nucleaire oorlog.

 

Doordat er zoveel stof in de atmosfeer zit, wordt het zonlicht tegenhouden en treden er winterse omstandigheden op. Zo verloopt de fotosynthese bij planten trager en dreigt de voedselproductie schade te ondervinden.

 

 

INSLAGWINTER

 

Een inslagwinter is een periode van langdurig koud weer door de inslag van een grote asteroïde of komeet op het oppervlak van de Aarde. Inslagen van uitstervingsgrootte gebeuren ongeveer elke 100 miljoen jaar op de Aarde.

 

Als een asteroïde inslaat op het land of ondiep water, wordt een enorm aantal stof, as, en ander materiaal in de atmosfeer uitgestoten.

Dit stof houdt het zonlicht tegen, wat duisternis en vooral kou op Aarde veroorzaakt. Door deze winterse of nog ergere omstandigheden wordt de plantengroei verminderd, wat vervolgens leidt tot voedselschaarste en honger bij dieren en mensen.

 

 

KILLER ASTEROID

 

A new study by a group called the B612 Foundation—a group dedicated to fighting the asteroid menace, which is a pretty weird mission, but its leadership includes real live astronauts and scientists, so let's take them as reasonable—finds that relatively large asteroids strike the earth with a pretty high frequency. Since 2000, earth-based sensors have detected 26 asteroid explosions at least as powerful as a nuclear bomb. None of them have landed upon our heads... yet. But the group's extrapolation of how often really, really big and bad asteroids hit our planet is pretty scary. From USA Today:

 

 

None of the 26 asteroids in Brown's data was big enough to destroy a city, because of their size and composition and because all exploded high in the atmosphere. But Lu says this database of harmless asteroids can be extrapolated to shed light on the frequency of their fearsome cousins. The results suggest that a city-killer strikes once a century, though Lu says he wouldn't be surprised if the true rate were actually less worrisome, perhaps once every 150 or 200 years or less frequent still.

 

 

 

Geraadpleegde links;

 

Supervulkaan zou einde mensheid kunnen betekenen

 

 

Yellowstone Supervolcano

 

vulkanen in 40.000 km. lange ‘Ring of Fire’ steeds actiever

 

http://plazilla.com/page/4295071003/wetenschappers-praten-over-een-nucleaire-winter

 

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2568531/Beijings-toxic-air-pollution-severe-resembles-nuclear-winter-lack-sunlight-hampering-plant-photosynthesis.html

 

Inlslagwinter

 

Killer asteroid

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Ook na een eventuele poolverschuiving kunnen alle bovengenoemde effecten optreden.

Er is 1 oplossing. Binnen onder lampen laten groeien.

 

Misschien kan @Enki erover uitweiden, hoe ze in Zweden wat hoger ligt en minder zon krijgt daar voedsel verbouwen.

Link naar reactie
Share on other sites

Tja elk nadeel heeft zijn voordeel: het zou lekker 'opruimen'.........

 

Ben er vrij sceptisch over, we hebben bv. nogal wat kerncentrales die heel waarschijnlijk hetzelfde lot als Fukushima zullen ondergaan..

Wat dat betekent voor onze overlevingskansen is niet hoopvol....

 

Prep ze,

K a n s

Link naar reactie
Share on other sites

Poolverschuiving van de magnetische polen is geen probleem; poolverschuiving als in dat de draai-as van de aarde fysiek anders wordt, is onmogelijk om te overleven. De energie die daarbij vrijkomt is genoeg om wereldwijd aardbevingen van 12 op de schaal van richter te veroorzaken. Even voor de duidelijkheid: bij 12 kookt het volledige aardoppervlakte. Dan zijn we dus best wel een beetje dood.

 

Wat voedsel verbouwen in Zweden betreft, veel gebeurt gewoon op 't open land. Hoewel 't groeiseizoen hier wat korter is, hebben we vaak een betere zomer dan in Nederland met langere dagen en meer zonlicht. Ook hebben redelijk veel mensen in de tuin een kleine kas waarin ze zelf nog wat verbouwen of voorkweken voor 't naar buiten gaat. Ook heeft bijna elk vrijstaand huis nog een aardkelder, waarin vroeger aardappels enzo werden opgeslagen. Het is 't hele jaar een paar graden in zo'n aardkelder, waardoor 't een natuurlijke koelkast is. Werkt fantastisch. Helaas worden ze niet meer zoveel gebruikt tegenwoordig, ook hier is de supermarkt generatie inmiddels groter dan de oudere generatie voor wie 't nog normaal was om voedsel voor de winter in te slaan.

Link naar reactie
Share on other sites

Tja elk nadeel heeft zijn voordeel: het zou lekker 'opruimen'.........

 

Prep ze,

K a n s

 

Lijkt me niet verkeerd inderdaad...een jaar zonder pizza's, McDonalds en ander snel-eten, en dingen als chips koek snoep...omdat de weinige ingrediënten die er zijn naar echt eten gaan. Met de hele wereld op dieet :)

Zou een hoop obesitas, diabetes2 en hoge bloeddruk doen verdwijnen en daarmee de hoge zorgkosten wat afromen.

 

Ik ben voooooor.

Link naar reactie
Share on other sites

Een Amerikaanse onderzeeër kan niet in één klap 100 steden vernietigen. Zoveel kernwapens zijn er niet op zo'n ding. Dan waren onderzeeërs ongeveer acht keer zo groot.

 

Mmm, ik meen me te herinneren van een discovery docu ooit dat die grote jongens 24 SLBM's bij zich hebben, elk met 8 MIRV's. Da's dus 24 maal 8 = 192 kernbommen in 1 onderzeeër. De US heeft 14 van die onderzeeboten en die herbergen samen 50 percent van hun totale voorraad strategische thermonuclaire wapens. De helft dus, in 14 onderzeeërs.

Link naar reactie
Share on other sites

Een Amerikaanse onderzeeër kan niet in één klap 100 steden vernietigen. Zoveel kernwapens zijn er niet op zo'n ding. Dan waren onderzeeërs ongeveer acht keer zo groot.

 

Een trident missile kan/mag 8 kernkoppen bevatten, met 24 tridents aan boord zijn er best wel >100 steden te vernietigen..

 

http://www.psr.org/chapters/washington/energy-and-peace/trident.html

Link naar reactie
Share on other sites

Mmm, ik meen me te herinneren van een discovery docu ooit dat die grote jongens 24 SLBM's bij zich hebben, elk met 8 MIRV's. Da's dus 24 maal 8 = 192 kernbommen in 1 onderzeeër. De US heeft 14 van die onderzeeboten en die herbergen samen 50 percent van hun totale voorraad strategische thermonuclaire wapens. De helft dus, in 14 onderzeeërs.

 

Een trident missile kan/mag 8 kernkoppen bevatten, met 24 tridents aan boord zijn er best wel >100 steden te vernietigen..

 

http://www.psr.org/chapters/washington/energy-and-peace/trident.html

 

Ik had alleen die 24 onthouden. Sta ik weer eens voor lul.

Link naar reactie
Share on other sites

Een Amerikaanse onderzeeër kan niet in één klap 100 steden vernietigen. Zoveel kernwapens zijn er niet op zo'n ding. Dan waren onderzeeërs ongeveer acht keer zo groot.

 

We hebben het over een veel geavanceerder wapen KS !

 

( dit is topsecret, het laatste in biologische wapens):

 

Ze zetten Hillary Clinton af in scheveningen en laten haar een Europeese tour maken.

Dit zal massale zelfmoord in de grote steden die ze bezoekt tot gevolg hebben.

Pas na zo'n honderd steden zullen we hiervan kunnen herstellen en een moordcommando haar kunnen stoppen.

 

En zo hebben ze nog wel meer politici :rolleyes:

 

( plaatjes na verzoek verwijderd, al snap ik de irritatie nog niet goed...)

 

Prep ze,

K a n s

Link naar reactie
Share on other sites

  • 4 months later...

Momenteel zijn er redelijk wat vulkanen actief (Zie ook het topic "Actieve vulkanen"), en zijn er behoorlijk veel vulkanen nog slapend.

 

De gevolgen van een kettingreactie aan vulkaanuitbarstingen zijn:

- enorme hoeveelheden stof die de atmosfeer in worden geblazen. Deze zullen het zonlicht blokkeren. De temperatuur zal dalen.

- enorme hoeveelheden zwaveldioxide (SO2) wat met water (H2O) zal reageren tot zwaveligzuur (H2SO3) en uiteindelijk zwavelzuur (H2SO4)

deze reactieproducten verschijnen in aerosolvorm en reflecteren het zonlicht terug de atmosfeer in. De temperatuur zal nog verder dalen.

uiteraard zal een deel neerslaan en de lucht en water zuur maken.

- tevens zal er ontzettend veel lood en andere zware metalen uitgestoten worden, waardoor het (drink)water verontreinigd wordt.

 

Ik heb ergens gelezen dat koffiedrab zware metalen goed schijnt te verwijderen. Ik kan dit niet wetenschappelijk onderbouwen.

Overigens is koffiedrab ook een goede voedingsbodem voor schimmels. Ik denk aan champignons kweken.

 

Voor wat betreft voedselproductie zal land onbruikbaar zijn, en zijn we aangewezen op kassen of 'indoor growing'.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...