Ga naar inhoud
GENEGEERD

Stoofschotel van verschillende soorten Wild


FincaInSpanje

Aanbevolen berichten

Dit recept heb ik van de AH allerhande, maar de originele bron staat er niet bij. Het is een voorbeeld natuurlijk en je kunt verschillende soorten Wild gebruiken hiervoor ten tijde van een SHTF en je eigen ingrediënten toevoegen of weglaten.

 

Hoofdgerecht, 6 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Wachttijd 360 minuten, Bereidingstijd 25 minuten, Wereldkeuken

 

 

Ingrediënten

 

400 gr herten ragoutvlees

400 gr wildzwijn ragoutvlees

400 gr hazenboutvlees

2 grote uien

4 takjes peterselie

2 takjes selderij

1 fles (volle) rode wijn

1 pot wildfond

2 eetl balsamico azijn

2 eetl olijfolie

1 - prei

150 gr baconreepjes

75 gr bakboter

1 blikje tomatenpuree

2 eetl cognac

1 zakje worteltjes

125 gr champignons

- - zilveruitjes

- takjes peterselie

 

Materialen

 

Ovenvaste schaal

 

Bereiden

 

Heerlijk feestelijke wildstoofpot uit kleine pannetjes.

 

Stoofpotje van 3 verschillende soorten wild; hert, haas en wildzwijn. Heerlijk voor de feestdagen en ook nog eens gemakkelijk van te voren te bereiden waardoor de kok zelf ook lekker kan genieten van het diner. De stoofpot heeft een heerlijke smaak maar niet een te overheersende wildsmaak waardoor de stoofpot zeer toegankelijk is maar wel erg speciaal.

 

Snipper de uien en hak de peterselie en selderij fijn.

 

Meng de gesneden groenten met de rode wijn, wildfond, olijfolie en balsamico azijn in een schaal.

 

Snijdt het vlees in blokjes en leg deze in de marinade.

 

Laat het vlees afgedekt in de koelkast minimaal 12 uur marineren.

 

Stoofschotel:

 

Giet het vlees en de marinade door een vergiet en vang de marinade op in een kom.

 

Laat het vlees goed uitlekken en verwijder het grootste deel van de ui en de kruiden.

 

Dep het vlees droog met wat keukenrol.

 

Bak de bacon knapperig en laat deze uitlekken op en stukje keukenrol.

 

Snijdt de prei in ringen en de worteltjes in dikke plakjes.

 

Verhit de bakboter in de braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin, bak het vlees steeds in kleinere porties van ca. 250 gram.

 

Voeg steeds een beetje peper en zout toe.

 

Voeg nu de bacon, prei, worteltjes en de gezeefde marinade toe aan het vlees en breng aan de kook.

 

Laat de stoofpot zachtjes pruttelen gedurende 3-3,5 uur.

 

Roer de stoofpot regelmatig.

 

Voeg het laatste uur ook de kleingesneden champignons toe en de zilveruitjes.

 

Roer de cognac en de tomatenpuree door de stoofpot als deze bijna klaar is.

 

Breng op smaak met peper en zout.

 

 

Tips:

 

Maak de wildpeper een dag van te voren, bereid de wildpeper tot stap 8 en stoof de peper het laatste uurtje op de dag zelf.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Wildzwijn hier in de vriezer Geert,buurman is jager,meegebracht uit frankrijk.

Nog nooit gegeten,wanneer goe weer op den BBQ.

 

grtn verkenner.

 

Tip van mij. 1 dag van tevoren in de marinade zetten met een goede fles rode wijn erdoor. Volgende dag 4-5 uur langzaam stoven en weer een dag laten staan. 3e dag een half uurtje opzetten en je hebt verschrikkelijk lekkere, bijna draadjesvlees -achtige schotel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...