Ga naar inhoud
GENEGEERD

Dieselopslag in zoutholtes Twente.


Renanim
 Share

Recommended Posts

Lekker dan...gaan ze een noodvoorraad diesel opslaan in zoutholtes in Twente. Terwijl het net over de grens al fout is gegaan. Daar sijpelt olie omhoog in het Amtsvenn. Nog meer zooi in de bodem zodat de kans, dat ons grond(drink)water wordt vervuild, weer groter wordt. Welke mafkees verzint er zoiets?

http://www.tubantia.nl/regio/enschede/in-twente-verdwijnen-straks-vijf-voetbalstadions-vol-diesel-onder-de-grond-1.4327649

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
een stuk langer als nu, aangezien daar de meest noodzakelijke diensten van worden gereden (hulpdiensten, medicijn/voedsel transport etc)

denk maar niet dat er wat bij de pomp om de hoek gebracht word

 

Verwacht ik ook niet :) maar als er geen brandstof is, ook geen nieuw spul in de supermarkt, dus rellen die weer in toom gehouden moeten worden etc... Oh well, we zien wel wat er van komt. Ik hoef niet naar die supermarkten dus...

Link naar reactie
Share on other sites

Absurd idee: te weinig brandstof en verkeerd opgeslagen.

Hoeveel kost het om in dit werkeloze land wat betonnen geboiuwtjes te maken met metalen tanks er in voor hetzelfde doel?

Moet je dan zien wat er nodig is om e.e.a. conform de regels te maken evrsus wat ze er nu aan doen....

(laat maar een milieu-inspecteur langskomen, ik heb een lijstje met GN nummers)

Link naar reactie
Share on other sites

Olie onder Amtsvenn is tikkende milieubom

Door de lekkage is vermoedelijk een deel van de in de zoutholtes (cavernes) opgeslagen 140 miljoen liter ruwe olie 1.000 meter opgedrukt. Het komt in het Amtsvenn op drie plekken aan de oppervlakte. De olie heeft behalve de grond ook grond- en oppervlaktewater besmet. Ondergronds tekenen zich inmiddels de contouren af van een milieuramp die grote gevolgen kan hebben voor het Naturschutzgebiet.

In Ahaus maakt de overheid zich ondertussen grote zorgen over de mogelijke besmetting van haar grondwatervoorraad, die op 8 kilometer van de onheilsplek is opgeslagen.

 

http://www.tubantia.nl/regio/enschede/olie-onder-amtsvenn-is-tikkende-milieubom-1.4333040

 

Wat een absurde situatie! :eek:

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...