Ga naar inhoud
GENEGEERD

De gevolgen van pesten


Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Wat ik vroeger zag is dat degene die minder "weerbaar" was in woord of fysiek de "sjaak" was. Gelukkig nooit bij de gepeste of pesters gehoord maar denk dat het gedeeltelijk ook sociale vaardigheden zijn. Niemand kan met iedereen vrienden zijn. daardoor krijg je groepjes, de groepjes (net als bij dieren) zijn sowieso weerbaarder en als een pestkop, die vaak net zo onzeker is, een eenzaam schaap ziet, gaat hij als alfa wolf er op af met zijn gevolg.

Ik denk dat het een combinatie is van aanpassingsvermogen, sociale vaardigheden, weerbaarheid (verbaal en non verbaal)

 

Ik zeg niet dat het altijd zo is en ik wil ook niemand tegen het zere been schoppen, maar zo heb ik het meegemaakt op tijdens school en diverse (team)sporten.

 

is trouwens niet helemaal waar, ooit 1x als brugsmurf(1e week middelbare school) probeerde een 3e klasser zich te bewijzen door mij in een prullenbak te kieperen toen ik niet op lette, lukte niet echt en voor zijn "reputatie" was het uiteindelijk minder goed, laten we het daar op houden :p

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 maanden later...

Ik ben op school nooit gepest een keer hebben ze het bij mijn zus gedaan en ik heb die jongen aan zijn haren over het bureau getrokken en heb hem alle hoeken van het lokaal laten zien.

Uiteraard nu ik er op terug zie is dat niet de meest ideale oplossing al heeft het toentertijd wel geholpen noch ik noch mijn zus zijn daarna nog de dupe geweest van pesterijen op die school :(

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben het bedrijfsleven uitgepest, in combinatie met andere factoren.

Gevolg: levenslang arbeidsongeschikt.

 

Beste Peerke,

 

Ik kan je de hand geven ook in je Wajong terecht gekomen door jeugd trauma's.

 

Op de openbare school werd mijn grote zus aangevallen door een wicht zo jong en verlegen als ik was kreeg de griet een gratis bloed neus, de hooft onderwijzer trakteerde mijn op een beste stomp in de maag en één op mijn mond een heftig bloeden de lip als gevolg, mijn vader ging met de grote hufter een praatje maken de man stond te trillen op zijn benen ben we zijn per direct van school gehaald en dat op de school met de bijbel, na een tijdje onderwijs te hebben gehad van een kleine oudere juf met losse handjes, overgegaan naar 2/3e klas twee kassen in één lokaal een jong leraar en profvoetballer als beul, ik ben een getinte Nederlander net als mijn voor ouders, en verlegen, ja daar kon de knaap zeventien jaar oud zich op uitleven geleefd ik werd regelmatig van de stoel geslagen en over de grond geschopt ook werd de aanwijsstok regelmatig gebruikt en wel met de achterkant net een biljartkeu, de huisarts is er zelfs een keer bij gehaald ik was geheel verkrampt toen het een beetje over was moest in terug naar de klas mijn handen waren nog verkrampt die moet in gebruiken om de omgevallen stoel weer op zijn plaats te zetten, dat lukte amper gespannen en wel, de meester en de leerlingen moesten er hard om lachen, op school plein was het een dolle pret voor de halve school jeugd was ik de speelbal, spugen, schoppen, slaag, het was dolle pret voor hun, ook werden er allerlei dingen verzonnen om het weer aan de beul te vertellen en die ging zich weer royaal op mij uitleven, ik moest vaak na blijven en zag hoe hij meisjes die zang en muziek les van hem kregen betaste en knuffelde ondertussen moest ik strafregels maken tot de meisjes weg waren, en dan zat hij aan mij, om vervolgens zich weer op mij af te reageren, dat is drie jaar zo gegaan, het onderwijs heeft daar behoorlijk onder geleden, overspannen ben gegeven moment in de derde klas terecht gekomen het ging niet meer, ben toen op de ITO overgeplaatst daar had met wel in de gaten dat er heel wat loos moest zijn, maar ik was onderwijl gesloten en heb niet verteld wat er op de lagere school was gebeurd, ook mijn ouders hebben nooit geweten wat er allemaal is gebeurd, onze vader kreeg een ongeluk met blijvende zware hersenbeschadiging was toen ongeveer vijf, het ziekenhuis heeft gezegd dat vader niet naar huis kon het hele gezin zou er aan gaan dat is in wezen ook gebeurd plus nog in mijn geval de school problemen er bij.

 

Pas toen ik al jaren getrouwd was heb ik het hen een keer verteld.

 

Ondanks dat ik ben afgekeurd en veel scholing heb gemist heb ik me nog in veel dingen kunnen ontwikkelen, ben handig, vernuftig, en leer snel.

Maar als ik eerlijk ben zijn mijn echte kansen de grond in geboord, voor het leven gedupeerd.

 

Groet,

J.J

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

 

De beste manier om een kind tegen overmatig plagen of pesten, is hem of haar weerbaar te maken. Probeer het de gewoonte aan te leren om niet 'toe te happen' op pestgedrag door niet op pestgedrag te reageren. Ook kan een cursus voor zelfverdediging of een vechtsport helpen. Geef het kind een veilige haven thuis, en zorg ervoor dat zijn zelfvertrouwen behouden blijft. Daarnaast kan als het zelfvertrouwen laag is, door therapieën opgekrikt worden, praat in ieder geval met de docent,dan kan het pesten ook aangepakt worden. Is het kind zelf een pestkop? Leer het dan aan dat pesten iemand kan tekenen voor het leven, kijk ook of de gezinssituatie voor het kind belastend is, soms zijn er problemen die een kind niet kan behappen.

Ik wil in dit topic niet zeggen of ik zelf gepest ben, dat mogen jullie er op uit maken, ik heb wel een laag zelfbeeld.

 

Japio

 

Hé Japio,

 

Als je veel fout hebt gedaan kan heel leerzaam zijn, daar door kan je wijsheid opbouwen, welke mensen zijn het succesvolst die een hoge opleiding hebben genoten?? die veel geld verdienen???die veel bezitten hebben????die hebben misschien een hoog zelfbeeld, zijn ze aangenaam in de omgang?????

Wanneer is een hoog zelf beeld terecht,????? wanneer is een laag zelfbeeld terecht??????

 

Ja waar het nu over gaat is pesten, ja dat is laag is het terecht dat deze wezen een laag zelfbeeld heeft, zal dat er toe bijdragen dat de persoon zich makkelijk verbetert?, ik denk het niet mensen met een laag zelfbeeld het moeilijker hebben zullen hebben om dat pesten achterwege te laten, en zoals eerder is gezegd de thuis situatie speelt ook een grote rol.

 

Je hoeft hier niet je zelf te verklaren, kijk naar je positieve dingen, en de andere punten als die reëel zijn komen wel je houd je zelf al een spiegel voor, alle goede dingen en inzicht neemt gewoon tijd, als een mens het eenmaal heeft staat hij vaak in zijn laatste dagen, wees blij en gelukkig met je zelf de rest kom dat ook nog eens gemakkelijker.

 

Welgemeend groeten,

J.J

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het Klokhuis komt in de Anti-Pest Week met een speciale serie over pesten. In vijf afleveringen komen onder meer deskundigen aan het woord, maar ook pesters en slachtoffers, maakte het jeugdprogramma donderdag bekend. De Anti-Pest Week is van 21 tot en met 25 september.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...