Ga naar inhoud
GENEGEERD

De gevolgen van pesten


Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Mijn dochter van 9 kan heel slecht tegen gepest worden. Als ik ze al een beetje plaag, dan komt er stoom uit de oren en slaat ze op tilt. Ik heb haar geleerd dat ze geweld mag gebruiken als ze dat bij haar willen doen. En beter nog als je denkt dat er klappen gaan vallen, deel dan maar de eerste uit.

 

Ongeveer een jaar geleden stonden er 4 meiden om haar heen op het speelplein en 2 probeerden haar te schoppen (ruzie onder elkaar). Toen heeft mijn dochter de hoofddader over het hele plein getrapt en geslagen. Ik zag het vanuit het keukenraam gebeuren en ben er bewust wat langzaam op afgegaan. De moeder van het andere kind kwam ook geschrokken naar buiten vroeg wat er aan de hand was. Ik vertelde wat ik had gezien vanuit het raam en ook haar dochter en de andere meiden gaven direct toe dat ze haar probeerden te schoppen vanwege een ruzie. Ze heeft nooit meer enige problemen gehad met die meiden.:o Hoewel mijn dochter een heel zacht karakter heeft, is ze beresterk als het erop aankomt. Daar kunnen haar broertjes nog wat van leren.

 

Mijn moeder had dat ook vroeger. Ze was enige meid tussen alleen maar knullen. Als er ruzie in de buurt was, dan gingen haar jongere broertjes de grotere zus halen.:D

 

Ik probeer mijn kinderen te leren verstandig te zijn en dat geweld nooit goed is, maar soms kan het de beste oplossing zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Heksenboot
Mea Culpa, was slechts een standaard Pavlov op bedreiging met buitensporig geweld.

 

Ja, ik ken dat. Meestal recht tussen de ogen, maar we houden het hier maar netjes.

Genoeg leuke dingen op het forum. :p

(Of anders maken we er een paar)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zoals deze man het doet ziet het er wel heel erg relaxed en gemakkelijk (en zelfs leuk) uit. Dit leer je toch niet binnen een paar maanden?

 

 

Tip van flip, leer je kind niet vechten, maar uitschakelen haha, kijk deze kennis van mij.. aardig aan de maat.. Ga die dikkerd eens pesten dan! haha

 

Als je iets van afstand, tijd, en structuren kent wordt het een heel ander verhaal.

 

[video=youtube_share;1Ztc0_Zn_gA]

 

 

Deze post ik in topic pesten als bemoediging dat je echt niet slank of sterk moet zijn om je te kunnen verdedigen.

 

Deze man is jaren politie agent geweest, en ja, deze kennis werkt.

 

 

En verder is het aan de ouders/ leraren om goed te handelen bij pesterijen.

 

Ik ben vroeger wel eens achternagezeten, en opgewacht door een groepje.. Als ik dan naar binnen wilde zei mijn vader.. Ik betaal niet voor niets je sportschool hoppa naar buiten jij.

 

Dat is geen advies overigens :rolleyes:

 

Lichaamshouding doet een hoop, veel meer dan knokken, of schreeuwen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pesten is weer eens actueel.

Eerst de video van de jongen die een meisje onderuit schopte in Rotterdam...hij zit vast en mag niet meer terug naar school.

Het meisje was al anderhalf jaar bezig om hulp te krijgen, maar school hield zich doof(zoals scholen vaker doen, "we zien het niet DUS we doen niets")

 

Een andere moeder postte ook een filmpje van een mishandeling, kijk en huiver

http://www.telegraaf.nl/binnenland/22760729/___Poging_tot_doodslag_scholiere___.html

Deze dader, een meisje, zit nu vast voor poging tot doodslag.

 

Voor beide filmpjes geldt, voor mij, dat ik dit niet eens pesten vind.

Pesten is wat duwen, een tas verstoppen, een band leeg laten lopen. Ook nare dingen maar niet levensbedreigend.

 

Artikel over pesten:

Hét antwoord op pesten en slaan ontbreekt nog

 

Leerkrachten in zowel het basis- als voortgezet onderwijs hebben een toenemende behoefte aan handvatten om het pesten en mishandelen van leerlingen door leerlingen tegen te gaan. „Het fenomeen heeft steeds meer aandacht op scholen”, zegt voorzitter Petra van Haren van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS).

 

Opnieuw kwam het pesten van schoolkinderen weer volop in het nieuws na het incident van een 15-jarige Rotterdamse jongen die maandag een meisje finaal onderuit schopte. Daarna verschenen ook filmpjes op internet van vergelijkbare incidenten in Groningen en Enschede. Het pesten van en door kinderen is van alle tijden, maar de hevigheid ervan wordt nu door de filmpjes versterkt, weet ook de AVS.

 

Van Haren zegt dat er op scholen wel steeds meer aandacht komt voor het opstellen van gedragsregels waar iedereen zich aan dient te houden. Maar het heeft volgens haar weinig zin om die op te schrijven en dan bij de ingang aan de muur te spijkeren, punt. „Dat werkt niet”, zegt ze. „Maar je hebt nu eenmaal te maken met een diversiteit aan normen en waarden die de school binnenkomt. Zie daar maar eens een rechte, duidelijke lijn in te krijgen.”

 

Ze doelt op de achtergronden van kinderen en met welke regels ze worden grootgebracht. De ene ouder adviseert zijn kind terug te slaan als hij of zij wordt gepest en de ander zegt dat je het in zo'n geval naar de leraar stapt. „De overheid werkt nu aan een wetsvoorstel waarin onder meer staat aan welke regels pestprogramma's moeten voldoen, maar dat is nog maar één antwoord op het probleem. Ook ouders moeten hierin hun rol pakken”, aldus Van Haren. Het antwoord daarop is er nog niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ouders idd aansprakelijk stellen. Flink voor laten opdraaien. Die meisjes die dit filmden moesten er ook om lachen.

 

Toont maar weer.. En dit zijn nog maar meisjes.. Dat als je de situatie in iemand anders handen (en voeten) over laat, only God knows what they gonna do to you. Zeker wanneer je bewusteloos bent... Dat is geen reden om te stoppen met op je hoofd te stampen tegenwoordig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik wilde eerder niet persoonlijk beginnen over die jongen van het Thorbecke college. Mijn buurjongen zit ook op die school en herkende hem direct. Hij zei gelijk dat is die maffe Pool die elke dag stijf van de drugs staat. Zijn ouders veroorzaken overlast, hij veroorzaakt overlast maar ze mogen gewoon hier blijven. Welkom in de NL.

 

http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/3675732/2014/06/20/Buurt-nekschopper-vreest-wraakactie.dhtml

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik wilde eerder niet persoonlijk beginnen over die jongen van het Thorbecke college. Mijn buurjongen zit ook op die school en herkende hem direct. Hij zei gelijk dat is die maffe Pool die elke dag stijf van de drugs staat. Zijn ouders veroorzaken overlast, hij veroorzaakt overlast maar ze mogen gewoon hier blijven. Welkom in de NL.

 

http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/3675732/2014/06/20/Buurt-nekschopper-vreest-wraakactie.dhtml

 

mn maag draaide echt om na het zien van dat filmpje... zo'n meisje onderuit trappen, dan ben je echt van het padje af... ik sta niet voor mezelf in als ik dat zag gebeuren...

Link naar reactie
Delen op andere sites

'Doe aangifte van mishandeling scholieren'

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs heeft vrijdag haar afschuw uitgesproken over gefilmde mishandelingen van scholieren door leeftijdgenoten. Ze riep op daar aangifte van te doen. „De school moet een veilige plek zijn.”

De minister reageerde op filmpjes die op internet zijn verschenen. Daarop zijn mishandelingen te zien op en rond scholen in Enschede, Groningen en Rotterdam. Bussemaker noemde het een taak van scholen om daartegen op te treden. „Wij doen er alles aan om de scholen te helpen.”

 

Uit dezelfde krant dit bericht:

 

Drie 10-jarigen mishandelen 7-jarig ventje

Drie 10-jarige jongens uit Zwolle hebben een 7-jarig jongetje mishandeld en vastgehouden. De jongens kunnen niet vervolgd worden, omdat ze jonger zijn dan 12 jaar, zo stelt de politie. Wel worden er maatregelen tegen ze genomen.

Het 7-jarige jochie werd dinsdag vastgehouden in het Zwolse Schellerpark. Hoe hij is mishandeld en wat er verder precies is gebeurd, wil de politie niet kwijt. Ze spreekt van 'gewelddadigheden'.

Het drietal is de afgelopen dagen op het politiebureau, in het bijzijn van hun ouders, gehoord en „ernstig onderhouden”.

Link naar reactie
Delen op andere sites

mn maag draaide echt om na het zien van dat filmpje... zo'n meisje onderuit trappen, dan ben je echt van het padje af... ik sta niet voor mezelf in als ik dat zag gebeuren...

 

Ja echt laf en verschrikkelijk. Die Poolse overlastgever blijkt nu ook nog in zijn proeftijd te zitten wegens straatroof. NL-ers kun je lastig uitzetten, dat begrijp ik nog, maar wat moet je allemaal flikken hier om ongewenst te worden verklaard?:confused: Waarschijnlijk een waxinelichtje gooien naar de gouden koets.:(

 

Aanvulling

http://www.telegraaf.nl/binnenland/22765838/___Schopper_zat_in_proeftijd___.html

 

Hij blijft zeker nog 14dgn vastzitten.

 

http://www.telegraaf.nl/binnenland/22765109/__Kopschopper_langer_vast__.html

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja echt laf en verschrikkelijk. Die Poolse overlastgever ...

 

Ik denk dat het veel uit maakt dat hij toevallig Pools is ? Volgens mij zag ik deze week nog veel meer video materiaal verschijnen waar de 'pester' gewoon Nederlands was (en nog een meisje ook trouwens). Verder ligt het probleem niet zo zeer bij de kinderen die dit soort gedrag vertonen, ook gaat het niet helpen om mensen met die mentaliteit uit te zetten. Misschien moeten wij onze mentaliteit als samenleving eens aanpassen naar normen en waarden die we vroeger blijkbaar wel mee kregen.

 

Wat voor mij voornamelijk stoorde was dat degene die hij aanviel een meisje was (is dat discriminatie?), ergens in de loop der tijd wordt jongens blijkbaar niet meer meegegeven dat je met je poten van het vrouwelijke geslacht af blijft. Als het mijn zoon was geweest dan was uitzetting misschien wel een goede optie, want geloof maar dat hij thuis meer problemen zou krijgen.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja echt laf en verschrikkelijk. Die Poolse overlastgever ...

 

Ik denk dat het veel uit maakt dat hij toevallig Pools is ? Volgens mij zag ik deze week nog veel meer video materiaal verschijnen waar de 'pester' gewoon Nederlands was (en nog een meisje ook trouwens). Verder ligt het probleem niet zo zeer bij de kinderen die dit soort gedrag vertonen, ook gaat het niet helpen om mensen met die mentaliteit uit te zetten. Misschien moeten wij onze mentaliteit als samenleving eens aanpassen naar normen en waarden die we vroeger blijkbaar wel mee kregen.

 

Wat voor mij voornamelijk stoorde was dat degene die hij aanviel een meisje was (is dat discriminatie?), ergens in de loop der tijd wordt jongens blijkbaar niet meer meegegeven dat je met je poten van het vrouwelijke geslacht af blijft. Als het mijn zoon was geweest dan was uitzetting misschien wel een goede optie, want geloof maar dat hij thuis meer problemen zou krijgen.

 

Het gaat mij er niet zo zeer om uit welk land die knul komt. Ik heb geen problemen met mensen die zich netjes aanpassen en geen overlast veroorzaken. Helaas komen veel allochtonen in de verkeerde lijstjes voor en daar moet je iets aan doen. Nu is het straatroof en mishandeling, maar wat wordt het straks? NL-er wegsturen wordt moeilijk maar ik weet zeker dat wanneer een NL-er overlast veroorzaakt in een ander land, dat die na zijn straf netjes naar de grens begeleid wordt.

 

Ik kan een voorbeeld geven van een jongen uit dezelfde buurt. Zo'n zelfde overlast gevende knul maakte ruzie met een buurjongen. De buurjongen liet zich echter niet in elkaar meppen en sloeg terug die ellendeling kreeg linke klappen. Hij dreigde hem te vermoorden, dus de vader van de buurjongen ging ermee naar school. Daar deed men niets, dus die vader ging zelf naar het huis van die knul om hun te waarschuwen van zijn zoon af te blijven. Dat werkte goed, want die ellendige knul stak een week later iemand anders dood.:( Omdat het een jeugdige betrof kreeg die ellendeling jeugddetentie en liep binnen een jaar weer op straat. Als de buurjongen hem tegenkomt, doet die ellendeling in ieder geval aardig tegen hem dus hij heeft geen problemen meer. Het zijn wel wandelende tijdbommen die gasten het zou jouw kind maar zijn die wordt doodgestoken of mishandeld. Daarom ben ik van mening dat je dit soort gasten veel sneller moet uitzetten als het allochtonen betreft.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

persoonlijk denk ik ook dat als iemand van buitenlandse afkomst gewoon uitgezet moet worden als ze zich niet kunnen gedragen.

Voor de gene die we niet kunnen uitzetten omdat ze van nederlandse afkomst zijn zou er dan een andere oplossing moeten komen en dan denk ik aan dingen zoals een leer/werkeiland goed afgezonderd van de populatie, tot het echt is gebleken dat ze zich wel weer kunnen gedragen.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja echt laf en verschrikkelijk. Die Poolse overlastgever ...

 

Ik denk dat het veel uit maakt dat hij toevallig Pools is ? Volgens mij zag ik deze week nog veel meer video materiaal verschijnen waar de 'pester' gewoon Nederlands was (en nog een meisje ook trouwens). Verder ligt het probleem niet zo zeer bij de kinderen die dit soort gedrag vertonen, ook gaat het niet helpen om mensen met die mentaliteit uit te zetten. Misschien moeten wij onze mentaliteit als samenleving eens aanpassen naar normen en waarden die we vroeger blijkbaar wel mee kregen.

 

Wat voor mij voornamelijk stoorde was dat degene die hij aanviel een meisje was (is dat discriminatie?), ergens in de loop der tijd wordt jongens blijkbaar niet meer meegegeven dat je met je poten van het vrouwelijke geslacht af blijft. Als het mijn zoon was geweest dan was uitzetting misschien wel een goede optie, want geloof maar dat hij thuis meer problemen zou krijgen.

 

af en toe sta ik wel eens op parkeerplaatsen waar veel polen, hongaren en dat soort kut volk staan

die hebben gelijk een grote mond dat je op moet donderen en ik weet niet wat

de mensen daar in de landen zijn vaak goed te doen maar laten we eerlijk zijn alles wat hierheen komt is toch gewoon uitschot in dik 80% vd gevallen

hier is de gemeente ook bezig om een vrachtwagen parkeerplaats voor vrachtwagens onbereikbaar te maken omdat die platkoppen alles onderschijten en overlast veroorzaken

nee prima volk en dat ligt echt niet aan hun natuurlijk

het is ook niet hun schuld dat ik in mijn woonplaats niet eens meer mag parkeren

het is ook niet hun schuld als ze weer eens wat jatten of slopen

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja echt laf en verschrikkelijk. Die Poolse overlastgever ...

 

af en toe sta ik wel eens op parkeerplaatsen waar veel polen, hongaren en dat soort kut volk staan

die hebben gelijk een grote mond dat je op moet donderen en ik weet niet wat

de mensen daar in de landen zijn vaak goed te doen maar laten we eerlijk zijn alles wat hierheen komt is toch gewoon uitschot in dik 80% vd gevallen

hier is de gemeente ook bezig om een vrachtwagen parkeerplaats voor vrachtwagens onbereikbaar te maken omdat die platkoppen alles onderschijten en overlast veroorzaken

nee prima volk en dat ligt echt niet aan hun natuurlijk

het is ook niet hun schuld dat ik in mijn woonplaats niet eens meer mag parkeren

het is ook niet hun schuld als ze weer eens wat jatten of slopen

 

Dat bedoel ik nou, het uitschot moet het land uit worden gegooid en als EU dan minimaal 5 jaar niet meer binnen. Die goeden kunnen dan gewoon hier hun werk blijven doen. Zelfs de politie hier zit soms met de handen in het haar als ze mensen weer op straat moeten zetten die vervolgens weer hun gang kunnen gaan en de maatschappij betaald alle ellende.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 7 maanden later...
  • 1 maand later...

Hallo,

 

De beste manier om een kind tegen overmatig plagen of pesten, is hem of haar weerbaar te maken. Probeer het de gewoonte aan te leren om niet 'toe te happen' op pestgedrag door niet op pestgedrag te reageren. Ook kan een cursus voor zelfverdediging of een vechtsport helpen. Geef het kind een veilige haven thuis, en zorg ervoor dat zijn zelfvertrouwen behouden blijft. Daarnaast kan als het zelfvertrouwen laag is, door therapieën opgekrikt worden, praat in ieder geval met de docent,dan kan het pesten ook aangepakt worden. Is het kind zelf een pestkop? Leer het dan aan dat pesten iemand kan tekenen voor het leven, kijk ook of de gezinssituatie voor het kind belastend is, soms zijn er problemen die een kind niet kan behappen.

Ik wil in dit topic niet zeggen of ik zelf gepest ben, dat mogen jullie er op uit maken, ik heb wel een laag zelfbeeld.

 

Japio

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

 

De beste manier om een kind tegen overmatig plagen of pesten, is hem of haar weerbaar te maken. Probeer het de gewoonte aan te leren om niet 'toe te happen' op pestgedrag door niet op pestgedrag te reageren. Ook kan een cursus voor zelfverdediging of een vechtsport helpen. Geef het kind een veilige haven thuis, en zorg ervoor dat zijn zelfvertrouwen behouden blijft. Daarnaast kan als het zelfvertrouwen laag is, door therapieën opgekrikt worden, praat in ieder geval met de docent,dan kan het pesten ook aangepakt worden. Is het kind zelf een pestkop? Leer het dan aan dat pesten iemand kan tekenen voor het leven, kijk ook of de gezinssituatie voor het kind belastend is, soms zijn er problemen die een kind niet kan behappen.

Ik wil in dit topic niet zeggen of ik zelf gepest ben, dat mogen jullie er op uit maken, ik heb wel een laag zelfbeeld.

 

Japio

 

Ik vind het heel vervelend voor je dat je vroeger bent gepest en daardoor nu een laag zelfbeeld hebt.

 

Ik ben vroeger niet echt gepest (beetje gepest worden overkomt iedereen wel en is denk ik zelfs belangrijk voor je ontwikkeling) maar er was één jongen die de pik op mij had. Je kent het wel, de brugklas, zware leren tas achterop je fiets en dan hij achter je aan fietsen en steeds de tas van je fiets trappen. En dat een aantal weken bijna iedere middag. Ik was bang voor die jongen want hij was wat groter en vocht wel eens, ik vocht nooit. Na die paar weken had ik er echter genoeg van en nam mij voor hem dan maar te confronteren. De volgende middag trapte ik zijn tas van zijn fiets, waardoor hij viel, ik ben van mijn fiets gesprongen en heb hem één keer op zijn bek geslagen. Daarna heeft hij mij nooit meer lastig gevallen, sterker: we zijn daarna nog een tijdje vriendjes geweest. Overigens pleegde die jongen op wat latere leeftijd zelfmoord, maar dat terzijde.

Moraal van het verhaal...tja, gewoon anekdote over pesten :)

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

 

De beste manier om een kind tegen overmatig plagen of pesten, is hem of haar weerbaar te maken. Probeer het de gewoonte aan te leren om niet 'toe te happen' op pestgedrag door niet op pestgedrag te reageren. Ook kan een cursus voor zelfverdediging of een vechtsport helpen. Geef het kind een veilige haven thuis, en zorg ervoor dat zijn zelfvertrouwen behouden blijft. Daarnaast kan als het zelfvertrouwen laag is, door therapieën opgekrikt worden, praat in ieder geval met de docent,dan kan het pesten ook aangepakt worden. Is het kind zelf een pestkop? Leer het dan aan dat pesten iemand kan tekenen voor het leven, kijk ook of de gezinssituatie voor het kind belastend is, soms zijn er problemen die een kind niet kan behappen.

Ik wil in dit topic niet zeggen of ik zelf gepest ben, dat mogen jullie er op uit maken, ik heb wel een laag zelfbeeld.

 

Japio

 

Ik ben zelf leerkracht en blijf het moeilijk vinden hoe je moet omgaan met pesten. Als je tussenkomt, dan maak je het dikwijls nog erger. Ik zorg er voor dat leerlingen er met mij er kunnen over praten dat ze hun hart kunnen luchten. Ze een 'ontsnappingsroute' bieden naar een veilige omgeving wil ook al eens helpen, cursussen weerbaarheid ook. Anderzijds kan je niemand verplichten om vrienden te worden met iemand. Soms lokken leerlingen door onaangepast sociaal gedrag, aandachtzoekerij, uitdagen ook pestgedrag uit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...