Ga naar inhoud
GENEGEERD

Waarom we niet in opstand komen


preppie&kokkie
 Share

Recommended Posts

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Replies 122
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Vier: We weten niet dat het echt slecht gaat omdat de regering steeds blijft zeggen dat het beter gaat en we de crisis voorbij zijn. De bijgeleverde gemanipuleerde cijfers ondersteunen dat verhaal.
Ehm, juist dát zou reden zijn om in opstand te komen.

Maar zolang de gemiddelde burger nog op vrijdagavond met zijn pilsje en de bitterballen, met de zapper in de hand, op de bank voor de tv ploffen kan, is er "niks aan de hand".

 

Ik ben benieuwd wanneer de 11 procent de militairen die aan de bedelstaf zijn, in opstand komen...ow...dat is waar ook, die mogen niet staken.

Link naar reactie
Share on other sites

Gast DickBerts

http://www.nrc.nl/nieuws/2014/04/11/kabinet-wil-tijdelijke-huurcontracten-voor-starters-en-grote-gezinnen/?utm_campaign=rss&utm_source=syndication

 

KABINET WERKT AAN TIJDELIJKE HUURCONTRACTEN.

 

De gewone man moet elk moment zijn huurhuis uitgezet kunnen worden, want dat is goed voor de huizenmarkt, lees de banken. Alles gaat eraan zolang we niet in opstand komen, de gezondheidszorg, de bejaardenzorg, de zeggenschap over het huis dat je huurt, je kunt het niet zo gek bedenken of het gaat eraan. Totdat we met zijn allen in een groot werkkamp zitten ten behoeve van de happy few. En reken maar dat we in dat kamp wel een vast contract zullen hebben :mad:

Link naar reactie
Share on other sites

In opstand komen? Ik heb dat opgegeven. Blijkbaar willen de mensen, bewust of onbewust, dat het boeltje naar de kl.te gaat.

En dus bereid ik mij daar maar op voor. Persoonlijk denk ik dat men over het algemeen niet kan/wil geloven dat het de slechte kant op gaat.

Niet voordat de ellende aan de voordeur staat. Een mentaliteit van: "Het zal mijn tijd wel duren".

 

Straks dans ik op de puinhopen.

En stroop daarna de mouwen op.

Om vrolijk de nieuwe wereld op te bouwen.

  • Leuk 2
Link naar reactie
Share on other sites

waarom zouden we op dit moment in opstand komen?Recht op uitkering,we hebben nog steeds voedselbanken,volgens mij nu ook zelfs kledingbanken,het eten blijft relatief goedkoop in de winkels.

Vertel het maar aan sommige landen in afrika en dergelijke...

Ga je naar de zeer dichtbije toekomst kijken tja dan heb je waarschijnlijk wel een reden om in opstand te komen aangezien alles wordt afgebroken (stap voor stap) en wordt vernietigt,je moet voor jezelf op komen maar

die kans geven ze ons niet vanwege de vele en te dure belastingen waarvan sommige zelfs verplicht!

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Nu zouden we nog enigzins in opstand kunnen komen. Wacht een aantal jaren en dan zijn we zo arm, moedeloos en onder een politiestaat dat 't niet meer gaat. Ik voor mij prep onder andere voor een opstand die zou kunnen zorgen voor veel geweld en onstabiliteit. Als ik dat met m'n bug-in allemaal overleef dan ga ik eens nadenken of ik hier wil blijven ja of nee. Hangt er natuurlijk af van de uitkomst van die 'Hollandse lente' die er dan geweest is.

Maar wellicht gebeuren er weer andere dingen in de wereld die ons een tijdje afleiden. En er is altijd nog dat programma op tv van die mafkezen in die fabriekshal ergens...

Link naar reactie
Share on other sites

Ehm, juist dát zou reden zijn om in opstand te komen.

 

Juist niet. Het overgrote deel van de bevolking heeft geen idee dat de cijfers gewoon uit de lucht getrokken worden en de gemiddelde Nederlander kan de connectie niet maken tussen enerzijds een bericht "Het gaat beter" en anderzijds een bericht "4000 ontslagen bij Philips". Door de gemanipuleerde cijfers denkt men dat het beter gaat dan het daadwerkelijk gaat. Er hangt een wortel voor je neus. Het gaat steeds beter..

Link naar reactie
Share on other sites

Dan kan je misschien nog iets leren van de Vlamingen. Over de volksaard dan. Ons gebied werd al talloze keren veroverd door vijandelijke legers, ons volk werd talloze keren verknecht door de Oostenrijkers, Spanjaarden, Fransen, de Nederlanders, vandaag door Apple en Coca Cola en toch komen we niet in opstand. Onderhuids leeft er iets, altijd al, we zijn afkerig voor gezag en 'saboteren' wat ons niet aanstaat. Tot grote ergernis van de fiscus, de overheid in het algemeen, ... . Een volk dat in opstand komt sla je neer, een volk dat nukkig is en niet meewil en willens nillens tegen de opgelegde regels ingaat, dat is voor geen enkele overheid managable. Het volk wint altijd, zelfs al duurt het wat langer.

 

Een tijdje geleden schreef ik een stukje over Syrië en de gelijkenissen met onze streken. De ingrediënten voor opstand ontbreken. De belangrijkste is dat de voedselprijzen nog te laag zijn. Zodra die ongeveer verdubbelen en ons besteedbaar inkomen te klein wordt is het hommeles.

Link naar reactie
Share on other sites

Juist niet. Het overgrote deel van de bevolking heeft geen idee dat de cijfers gewoon uit de lucht getrokken worden en de gemiddelde Nederlander kan de connectie niet maken tussen enerzijds een bericht "Het gaat beter" en anderzijds een bericht "4000 ontslagen bij Philips". Door de gemanipuleerde cijfers denkt men dat het beter gaat dan het daadwerkelijk gaat. Er hangt een wortel voor je neus. Het gaat steeds beter..

 

Ik haat wortelen. Maar ben 't eens. Zo is het wel. Ik zou zelfs verder willen gaan en zeggen dat de meeste mensen het niet willen weten. Past niet in hun wereldbeeld van huisje boompje beestje, carriere, mooie auto etc...

Link naar reactie
Share on other sites

iedereen kan wel opstand roepen, maar bijna iedereen heeft nog een dak boven zn hoofd, eigenlijk iedereen kan nog eten

nu in opstand komen klinkt wel heeeel erg leuk (en wel een beetje spannend toch ;) zeker spannender dan achter een toetsenbord zitten rammelen)

de meeste opstanden gaan gepaard met veel bloed, doden en massa's op de vlucht en resulteert waarschijnlijk in burgeroorlog

in opstand komen tegen een regime? JA

maar in nederland in opstand komen? NEE

stil protest (consuminderen etc) JA

nu ben ik laatst bijna 8 dagen in Kroatie geweest (busreis met gids)

toen zijn we een dagje "ramptoerist" geweest in voormalig oorlogsgebied (nu was dit geen opstand maar dat maakt even niks uit)

nu zullen degene die me kennen wel weten dat ik een behoorlijke ouwehoer ben die altijd wat te bleren en opmerken heeft

maar ik kan je verzekeren dat nu 15 jaar na dato (ongeveer) het daar nog steeds een behoorlijke zooi is

huizen zijn in puin geschoten mijnen liggen overal nog (veel bossen zijn nog steeds niet veilig)

daar werd zelfs ik toch wel even stil van als je dat ziet dat als je een dorp van aardige grootte in rijd en ziet dat er in de hele hoofdstraat overal nog flinke kogelgaten zitten

hele gevels zijn gatenkaas.

 

overdrijf ik?

waarschijnlijk niet, alle opstanden van de arabische lente zijn of in burgeroorlog uitgemond of het regime is nog gekker geworden

nu kunnen we moord en brand schreeuwen in nederland

maar hebben we echt wat te klagen? worden mensen opgepakt en nooit meer terug gezien?

word je opgehangen als je zegt dat de regering eikels zijn?

mogen bepaalde bevolkingsgroepen niet overal in?

Link naar reactie
Share on other sites

In opstand komen.

 

Ja dat klinkt daadkrachtig, het moet anders, beter.

 

Maar dan vergeten we dat we in deze situatie zijn gekomen omdat we allemaal met onze kop in het zand hebben gezeten.

Het was simpel zolang wij er geen last van hebben maar de rest wel dan was het gewoon makkelijk om maar niet te kijken.

 

En dan komt het moment dat we er zelf wel last van krijgen en dan verwachten we ineens dat de rest mee doet met onze opstand?

Diegene die het nog beter hebben steken nog steeds hun kop in het zand, zij die al helemaal aan de grond zitten hebben geen energie om nog in beweging te komen.

 

En dan nog het belangrijkste probleem:

Stel dat je opstand er komt, wat ga je veranderen en hoe?

Denk je echt dat de opstand alle problemen oplost?

Dat alle slechte mensen weggaan, omvallen, of wat dan ook?

 

Wat is je nieuwe model?

Wat is je oplossing?

En waarom werkt dat nu niet of zonder opstand, en waarom zou dat straks wel werken?

 

Sorrie een opstand is meestal slechts het laatste middel en geeft enkel aan dat je compleet over je heen hebt laten lopen en zelf geen moer hebt uitgevoerd.

En meestal maakt zo'n opstand het eerst alleen nog erger, alleen de woede heeft een uitweg gevonden.

 

Als je zo'n hekel hebt aan het systeem week je los.

Ga met gelijkgezinde een woonvorm aan, zorg dat je die in een paar jaar betaald.

Stop met alle luxe, ga je eigen eten verbouwen, je eigen energie opwekken.

En als dat hier niet kan dan ga je emigreren.

(Maar dat betekent offers brengen, hard werken, enz., en dan lijkt een opstand veeel makkelijker)

 

Maar ik ben bang dat dan de smoezen komen?

We willen dus eigenlijk alleen dat de rijkdom eerlijker verdeeld wordt en dan met name dat er meer rijkdom naar ons toe komt.

En wel zonder dat we iets voor die rijkdom willen doen natuurlijk.....

 

Ook ik ben in de val van de grote hebzucht en luiheid gevallen.

Dacht dat alles wel goed zou komen.

Dat je met gewoon meedoen niks fout deed en dat het wel goed zou komen.

Helaas werkt het zo niet en zijn we allemaal verantwoordelijk voor de puinhopen.

 

Dat is op de pof lopen van anderen, vaak ver weg maar nu komt het gewoon dichterbij.

En ik ben het roer aan het omgooien.

Mijn huis zal binnen 10 jaar afbetaald zijn, als ik die kans krijg.

Ik ben op zoek naar een eigen inkomen, dat wil zeggen zonder dat ik afhankelijk ben van een bedrijf dat elk maand een salaris overmaakt.

Ik ga eigen eten verbouwen.

Wil een stuk bos voor mijn stookhout.

Luxe wordt steeds minder.

Enz enz.

 

Opstand?

Man daar zou je geen tijd voor moeten hebben.

 

( en mijn antwoord op je vraag: omdat we het veeel te goed hebben)

 

Prep ze,

K a n s

  • Leuk 2
Link naar reactie
Share on other sites

5. Angst.

 

Veel mensen hebben inmiddels een uitkering, wat moeten die mensen doen als hun uitkering "tijdelijk" wordt stopgezet, "gekort" of er opeens onderzoek naar ze wordt gedaan omdat ze zich uitspreken tegen hun Gemeente of de huidige regering?

 

Mensen met een uitkering hebben geen financiële buffers, sterker nog stel ze sparen meer dan een bepaald bedrag dan worden ze zelfs gekort op de uitkering. Kortom, geen buffer betekend geen spelingsruimte, ze moeten de vaste lasten maandelijks betalen betalen anders komen er zelfs deurwaarders en incasso kosten bij. 3 maanden geen huur betalen? dan kan je huurcontract worden ontbonden. en waar ga je dan met je familie wonen??

 

En het is niet meer zo dat je anoniem kan demonstreren, tegenwoordig hangen overal camera's en met de software die ze gebruiken is je identiteit snel achterhaald. Zelfs al zou je jezelf zodanig bedekken dat je onherkenbaar bent, dan wordt in wel door een paar agenten in burger een busje ingesleept onder het mum van terrorisme bestrijding. Wordt je door een agent om je id gevraagd moet je het ook aantonen anders zit je ook zo op het bureau.

 

nu zullen sommigen denken, ach hij overdrijft maar geloof me zover er van af zijn we niet. Denk eens terug naar de kroning van wimlex, daar heeft de politie rondgelopen met een lijstje met foto's. Staat iemand erop dan oppakken en vasthouden tot de dag voorbij is. Een bordje dragen zeggend dat je tegen de monarchie bent? BAM komt u maar mee. zijn videobeelden genoeg van geweest en aan het eind van de dag: sorry, we dachten dat u iemand anders was.

 

Nee, angst regeert in dit land. Dit is geen vrij land, dit is een land waarin je kan leven als je braaf de regeltjes volgt. Doe je dat niet braaf dan pakken ze je alles af.

 

Vergis ik mij? oke,

welke inkomens worden telkens zwaarder belast: Hoog , middel of Laag? Correct: lage inkomens.

Welke inkomens groep is het meest afhankelijk van de Gemeente/Staat? Correct, de lage inkomens

waaruit bestaat de lage inkomens groep voornamelijk? Laag opgeleiden.

Waar is er de meeste werkeloosheid, bij de laag opgeleiden of de hoog opgeleide bevolking? Precies de laag opgeleiden bevolking.

 

Kortom steeds meer laag opgeleide mensen raken hun baan kwijt, ze moeten leven van een uitkering. Dat is geen vetpot. Al die mensen die moeten inleveren keer na keer, ze zijn pissed off, maar ze moeten ook denken aan hun inkomen. Zonder inkomen kan je in Nederland simpelweg niet leven. Daarom zullen ze NOOIT in opstand komen tegen de gemeente of de staat. Want de meesten kennen deze gezegde wel: Bijt niet de hand die je voed.

 

De enigste manier hoe Nederlanders laten zien dat ze niet met de politiek eens zijn is door middel van stemmen. Waaraan kan je dat zien Kijk naar de gemeenteverkiezingen, PVDA heeft een gigantische nederlaag gekregen. Waarom? De partij was er vroeger voor de arbeiders en de arbeiders zijn werkeloos dankzij dit kabinet. Dus al die mensen rekenen af met met de partij waarin zij al die jaren hun vertrouwen in hebben gestoken. VVD,CDA,D66 hebben er bijna niets van gemerkt, waarom niet? Nou mijn mening is dat veel van hun kiezers juist in de midden en hoge inkomens zitten, die zijn door de bezuinigingen niet zo hard getroffen als de lage inkomens. Ik vermoed dat bij de volgende landelijke verkiezingen KEIHARD wordt afgerekend met het huidige kabinet en de elitaire politieke partijen en ook met de EU. Dit natuurlijk wel zolang het niet opeens beter gaat met Nederland.

Link naar reactie
Share on other sites

@prepper053 , dat is waar. Ik ken iemand die moet leven van een kleine uitkering. Die had laatst wat gespaard om z'n computer te kunnen fixen maar liet het wel uit z'n hoofd om het op de bank te zetten. Hij kreeg van de gemeentebelasting ook brieven waarin bleek dat ze voor het gemak al even op z'n rekeningen hadden gekeken om te zien of hij 'vermogend' was of niet. Dat ben je kennelijk al heel snel tegenwoordig.

Link naar reactie
Share on other sites

@prepper053

mensen vergeten vaak dat uitkeringen een uiterst redmiddel zijn het is een vangnet

het moet geen levensstijl worden

 

inderdaad, maar vergeet niet dat er een verschil is tussen bepaalde uitkeringen. Dat WW en WWB uitkeringen de lucht in gaan is doordat er massaal bedrijven over de kop gaan er geen nieuwe banen bij komen voor laag opgeleiden.

Link naar reactie
Share on other sites

inderdaad, maar vergeet niet dat er een verschil is tussen bepaalde uitkeringen. Dat WW en WWB uitkeringen de lucht in gaan is doordat er massaal bedrijven over de kop gaan er geen nieuwe banen bij komen voor laag opgeleiden.

 

ja en nee, er zijn in bepaalde sectoren veel nieuwe mensen nodig, dat vergt wat bijscholing meer niet

veel mensen zijn wel zo vast als een blok beton als het om zoiets gaat omdat ze maar 1 ding kunnen

wat maakt het uit als je moet switchen van baan? ik ben van horeca naar speciale schoonmaakdiensten naar transport gegaan

het is een kwestie van instelling, ik ben pas 27 maar krijg genoeg aanbiedingen voor functies "boven" mijn leeftijd/opleiding

waarom? werkinstelling (mij maakt het geen ruk uit of ik zondags of snachts moet werken) en omdat ik geen kans laat om wat te leren of bijscholing te missen

ik ben al jaren mentorchauffeur (trouwens erg leuk om iemand op te leiden die 2x ouder is)

rijdende planning doe ik ook, ik ga niet zeuren bij klanten als iets me niet bevalt ik ga rechtstreeks naar de directeur daar en los het op

specialisatie is voor insecten, ik ben van veel markten thuis en hoelang ik van huis ben maakt me ook niks uit

veel mensen zijn vastgeroest in hun werk en willen al helemaal niet op andere tijden werken blablabla

Link naar reactie
Share on other sites

Ik vraag me nu af wat mensen met opstand bedoelen. Chaos, vernielingen, geweld? Of juist met spandoeken het binnenhof bezetten in een marathonzitting, petities overhandigen, wegen blokkeren e.d.?

an de lokale verkiezingen buitenspel waren gezel

Feit is dat een kleine groep voor iedereen bepaalt. En dat de groep die steeds minder te besteden heeft steeds groter word. Navenant neemt de ontevredenheid toe en de hunkering naar verandering/omwenteling. Ik ben het dus eens met Dick Berts, maar gelijktijdig ook met Kans. Ergens zit er een paradox, maar kan er niet helemaal de vinger achter krijgen. Waar ik wel achter ben is dat stemgedrag weinig uithaalt om te beïnvloeden. Zowel landelijk als lokaal. Gisteren op radio1 was bijvoorbeeld te beluisteren dat in iets van 22 steden de grote winnaars van de lokale verkiezingen buiten spel waren gezet door de zittende elite. Kijk naar Wilders die een groot deel van de stemmers op zijn hand heeft/had maar toch weinig tot geen invloed kan uitoefenen, of in het verleden de pvda welke de grootste partij was maar die beentje werden gelicht door wiegel en van agt. Ook de politiek en bijbehorend het wel of niet uitoefenen van macht blijft het recht van de sterkste/slimste/sluwste/minst gewetensvolle marionettenspelers. En als marionet mag je slechts hopen op een beetje compassie van de poppenspeler die aan jouw touwtjes trekt.

Link naar reactie
Share on other sites

Daarom hebben ze juist graag veel mensen die afhankelijk zijn van 'n uitkering. Dat is al 'n zekerheid voor de overheid dat die in ieder geval niet snel in opstand komen.

De mensen die het nog relatief goed hebben zijn straks geknipt en geschoren voor ze het door hebben.

En de mensen die het echt goed hebben, hebben hun zaken goed geregeld of zijn al vertrokken.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

ja en nee, er zijn in bepaalde sectoren veel nieuwe mensen nodig, dat vergt wat bijscholing meer niet

veel mensen zijn wel zo vast als een blok beton als het om zoiets gaat omdat ze maar 1 ding kunnen

wat maakt het uit als je moet switchen van baan? ik ben van horeca naar speciale schoonmaakdiensten naar transport gegaan

het is een kwestie van instelling, ik ben pas 27 maar krijg genoeg aanbiedingen voor functies "boven" mijn leeftijd/opleiding

waarom? werkinstelling (mij maakt het geen ruk uit of ik zondags of snachts moet werken) en omdat ik geen kans laat om wat te leren of bijscholing te missen

ik ben al jaren mentorchauffeur (trouwens erg leuk om iemand op te leiden die 2x ouder is)

rijdende planning doe ik ook, ik ga niet zeuren bij klanten als iets me niet bevalt ik ga rechtstreeks naar de directeur daar en los het op

specialisatie is voor insecten, ik ben van veel markten thuis en hoelang ik van huis ben maakt me ook niks uit

veel mensen zijn vastgeroest in hun werk en willen al helemaal niet op andere tijden werken blablabla

 

ik zou er wel verder op in willen gaan, maar ik krijg het gevoel dat we dan een beetje te ver off-toppic geraken.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share


×
×
  • Nieuwe aanmaken...