Ga naar inhoud
GENEGEERD

5000 Nederlanders getrained om jihadisten te herkenen?


Flow
 Share

Recommended Posts

Zonet op RTL Z nieuws komt er een bericht voorbij dat er 5000 "Nederlanders" getrained zijn om jihadisten te herkennen.. geen politieagenten, militairen, aivd'ers, boa's, mivd'ers maar -------> Nederlanders?

 

Weet iemand op dit forum hier meer over? Voor welke organisatie werken deze "nederlanders"? Waar hebben ze deze opleiding gevolgd? Op basis van welke kenmerken word een jihadist getagged? Waar brengen deze jihadistenherkenners hun info naartoe?

 

Even een situatieschets: mijn buurman is jihadistherkenner en ziet in een preppergerelateerde mindset herkenningspunten uit zijn jihadistherkenopleiding.. of sterker nog, ik en mijn jihadistherkenningsbuurman liggen elkaar niet zo heel erg goed! Dit jihadistenherkenningsprogramma klinkt alsof het gedoemd is misbruikt te worden..

 

Dit nieuwsitem is zo ontzettend vaag opgezet..

 

Ik heb net gezocht maar nog niet veel gevonden over dit onderwerp...

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Wel agenten...

"De inzet van mensen en middelen tegen jihadgangers is verscherpt. In Nederland zijn zo'n 5000 professionals zoals docenten en agenten getraind in het herkennen van radicalisering."

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/5000-nederlanders-getraind-om-jihadisten-te-herkennen

 

'Omdat de aanpak van jihadisten specialistische kennis vergt die niet in elke gemeente voorhanden is, staan specialisten gemeenten bij. In uitzonderlijke gevallen worden ambtenaren van het NCTV gestationeerd op gemeentehuizen in het land. '

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3627620/2014/04/03/5000-Nederlanders-jagen-op-jihadisten.dhtml

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

5000 ambtenaren om een groep idioten in de gaten te houden. Die 5000 ambtenaren kosten uiteraard veel centjes. Als ze bezig zijn om maffe Jihad strijders in de gaten te houden, produceren ze geen goederen en diensten voor andere mensen. Ze kosten dus alleen maar en de opbrengst is nihil (iemand anders zou zeggen dat het voorkomen van aanslagen in Nederland onbetaalbaar is, maar dat terzijde). Die Jihadstrijders hebben ongetwijfeld een dubbel paspoort - het handjevol autochtone Nederlanders wat zich bekeerd heeft tot de Jihad (sic!) zal minimaal zijn. We voelen dus al aan ons water aan, dat de Jihadstrijders uit de Afrikaans-Arabische Zandbak komen.

 

Dat iemand ervoor kiest om zijn geloofsbroeders -met zijn leven en een mitrailleur- te steunen (in dit geval in Syrië) is voor een atheïst als ik sowieso onbegrijpelijk, laat staan dat ik het snap dat je ervoor kiest om vanuit een vrede-gebied te vertrekken naar een oorlogsgebied om daar mensen te vermoorden die tot de vijand behoren. In Jihadistische taal is dat zoiets als: ongelovige honden afknallen. Maar weer terug naar het financiële aspect.

 

Hoeveel Jihadstrijders zouden een uitkering genieten? Dat wordt giswerk, aangezien ik niet weet over hoeveel mensen het gaat, noch inzicht heb in hun gegevens bij het UWV. Zouden de 5000 ambtenaren een één op één surveillance erop nahouden, dan hebben we het over 5000 Jihad strijders. Bij het UWV zeg je dat je wegens familieomstandigheden naar je geboorteland gaat en dat ontheft je enige tijd van sollicitatieplicht. Daarna wordt de uitkering omlaag geschroefd of gestaakt. op nu.nl lezen we het volgende: Sinds maart vorig jaar zijn dertien paspoorten van jihadgangers ingetrokken. Ook zijn enkele tientallen uitkeringen stopgezet. In vier gevallen is besloten om rekeningen van jihadstrijders te bevriezen. Enkele tientallen uitkeringen stopgezet....? zijn dat er dan 20 of 87? En hoeveel mensen (jazeker, ook Jihadstrijders zijn mensen) lopen er dan nog schietend rond, gesponsord door de Nederlandse Burger? Die ook nog betaalt voor de toezicht?

 

Moeilijke materie dit. Mijn idee is, dat de Nederlandse overheid zo extreem bang is om iets negatiefs te zeggen over deze groep fanatieke Moslims (en het heeft nauwelijks meer iets te maken met Moslim zijn, wel met indoctrinatie door een gefrustreerde Mullah, Ayatollah of andere haatbaard), dat ze harde stappen niet durven nemen. Angst voor aanslagen?

 

Ja gek hè, als je je als Westerse overheid bemoeit met buitenlandse politiek. Ja gek hè, als je je als Westerse overheid bemoeit met de verkoop van wapens aan afschuwelijke regimes. Ja gek hè, als je je als Westerse overheid om de tuin laat leiden door The United States of False Flags America? Ja gek hè, als je je als Westerse overheid jezelf en je burgers al jaren te kakken zet over een multi culti sprookje zonder de werkelijke problemen aan te pakken.

  • Leuk 2
Link naar reactie
Share on other sites

Uhhmm, ja ik heb deze training/opleiding gedaan. De organisatie is allesbehalve belangrijk omdat ieder mens zich deze kenmerken zou moeten herkennen. Daarom hoeft men ook niet te rapporteren omdat deze kenmerken algemeen bepaald zijn. Verder zijn de opleidingen en de informatie die verzameld wordt staatsgeheim dus daar kan ik/men niks overzeggen maar in het kort;

Je kan een jihadist herkennen aan een baard.

Altijd moslim.

Hoofddeksel

In het bezit van een wapen of bereid om een wapen te hebben.

 

Voor een uitgebreidere omschrijving en achtergronden

http://nl.wikipedia.org/wiki/Jihad

 

Maar ook een waarschuwing;

benader deze mensen niet want ze willen nog wel eens vanzelf ontploffen.

  • Leuk 2
Link naar reactie
Share on other sites

Thanks voor alle nuttige info;) typisch dat het zoals in boven genoemde titel word verwoord bij RTL Z.. docenten dus ook, hmmm okay ff lekker kort door de bocht dus als alle jihadisten hun baard afscheren zijn ze onherkenbaar voor jihadistenherkenners;) soort van incognito..

 

mag de kleine dus in de toekomst niet vertellen over het survivalweekendje van paps en mams of die leuke meeting in nunspeet, gelukkig heeft "ze" later geen baard..

Link naar reactie
Share on other sites

@Keyser Suze

 

Ach met die opleidingen van de overheid loopt het niet zo'n vaart. Het is vast wel weer een zoethoudertje voor het publiek. Dan krijgen een paar overheidsmensen -die toch al betaald worden- een dagje opleiding in combinatie met een teambuilding activiteitje (een spelletje tikkertje spelen of een sessie gooi-het-maar-in-de-groep-psychologie). En dat is dat. In het allerbeste geval krijgt de 'herkenner' een Jihadistenherkenningsbonus van een paar euro. De reden waarom gekozen werd voor ambtenaren (politieagenten, docenten, ...) is wellicht ook omdat er geen mensen voor mogen aangeworven worden. Zal ik je even vertellen hoe we de 'triage' bij ons op school voeren zonder dat we weigeren één leerling in te schrijven ?

 

De fundamentalistische vader wil zijn al even ideologische zoon inschrijven in onze school. Dus komt hij zich aanbieden.

1/ De vader mag een gesprek voeren met een leerkracht uit het eerste jaar. Een vrouw dus. Oeps dat gaat tegen de principes van pa in.

2/ Pa steekt een discours af in het Frans maar spijtig genoeg voeren we de communicatie in het Nederlands. Taalbeleid lieve mensen, sorry, maar we willen wel trager praten en ons taalgebruik vereenvoudigen.

3/ We vertellen dat het vak katholieke godsdienst op het programma staat. Oeps een beetje les volgen bij christenhonden (Kafir in het arabisch, kaffer in het Nederlands). De andersgelovige volgt de les en legt er een examen over af. Vanzelfsprekend hoeft hij/zij geen daden te stellen die tegen zijn geloof ingaan. Kruistekens maken, bidden, ... zijn niet verplicht. Wel wordt een respectvolle houding verwacht.

4/ We vertellen dat ook één mis per trimester verplicht is. De communie is dat niet. Maar je hoort je wel te gedragen tijdens de dienst. Kan je dat niet dan kom je op zaterdagvoormiddag een verhandeling schrijven over verdraagzaamheid.

5/ De fundamentalist die met het bovenstaande akkoord gaat is perfect aangepast en daar krijg je ook nooit problemen mee.

 

Werkt perfect als filter.

 

Een onnozele docent zonder Jihadistenherkenningscursus maar met gezond verstand en een beetje gevoel voor humor.

 

PS. Ook onze docenten en leerlingen zijn in de praktijk niet meer praktiserend. Toch maakt niemand er een probleem van dat ze naar de kerk moeten. En al helemaal niet als je hen uitlegt dat het alternatief de moskee is.

Link naar reactie
Share on other sites

Bijna alle Jihadstrijders hebben OF een uitkering OF studiefinanciering komt men nu achter. De uitkeringen worden zo snel mogelijk stopgezet en er wordt onderzoek verricht hoe ze de studiebeurs kunnen afpakken.:mad:

 

Ik zou zeggen veroordeel deze mensen en neem het NL paspoort af. Beetje afkijken bij Italië mag best.

 

http://www.spitsnieuws.nl/archives/buitenland/2014/04/veroordeelde-marokkanen-naar-marokko

Link naar reactie
Share on other sites

even de cijfers voor zover nu bekend:

- 100 tot 120 jihadstrijders, waarvan 20 vrouwen.

- 4 maal financiële tegoeden bevroren.

- 8 paspoorten vervallen.

- van de gekende zijn de uitkeringen gestopt

- nog geen studiefinanciering gestopt

- 11 doden

- 10 paspoorten niet toegekend vanwege vermoeden dat men af gaat reizen als jihadist (wat niet zoveel uitmaakt want ze kunnen op tweede paspoort wel weg)

Link naar reactie
Share on other sites

@Keyser Suze

 

Ach met die opleidingen van de overheid loopt het niet zo'n vaart. Het is vast wel weer een zoethoudertje voor het publiek. Dan krijgen een paar overheidsmensen -die toch al betaald worden- een dagje opleiding in combinatie met een teambuilding activiteitje (een spelletje tikkertje spelen of een sessie gooi-het-maar-in-de-groep-psychologie). En dat is dat. In het allerbeste geval krijgt de 'herkenner' een Jihadistenherkenningsbonus van een paar euro. De reden waarom gekozen werd voor ambtenaren (politieagenten, docenten, ...) is wellicht ook omdat er geen mensen voor mogen aangeworven worden. Zal ik je even vertellen hoe we de 'triage' bij ons op school voeren zonder dat we weigeren één leerling in te schrijven ?

 

De fundamentalistische vader wil zijn al even ideologische zoon inschrijven in onze school. Dus komt hij zich aanbieden.

1/ De vader mag een gesprek voeren met een leerkracht uit het eerste jaar. Een vrouw dus. Oeps dat gaat tegen de principes van pa in.

2/ Pa steekt een discours af in het Frans maar spijtig genoeg voeren we de communicatie in het Nederlands. Taalbeleid lieve mensen, sorry, maar we willen wel trager praten en ons taalgebruik vereenvoudigen.

3/ We vertellen dat het vak katholieke godsdienst op het programma staat. Oeps een beetje les volgen bij christenhonden (Kafir in het arabisch, kaffer in het Nederlands). De andersgelovige volgt de les en legt er een examen over af. Vanzelfsprekend hoeft hij/zij geen daden te stellen die tegen zijn geloof ingaan. Kruistekens maken, bidden, ... zijn niet verplicht. Wel wordt een respectvolle houding verwacht.

4/ We vertellen dat ook één mis per trimester verplicht is. De communie is dat niet. Maar je hoort je wel te gedragen tijdens de dienst. Kan je dat niet dan kom je op zaterdagvoormiddag een verhandeling schrijven over verdraagzaamheid.

5/ De fundamentalist die met het bovenstaande akkoord gaat is perfect aangepast en daar krijg je ook nooit problemen mee.

 

Werkt perfect als filter.

 

Een onnozele docent zonder Jihadistenherkenningscursus maar met gezond verstand en een beetje gevoel voor humor.

 

PS. Ook onze docenten en leerlingen zijn in de praktijk niet meer praktiserend. Toch maakt niemand er een probleem van dat ze naar de kerk moeten. En al helemaal niet als je hen uitlegt dat het alternatief de moskee is.

ehm. als Nederlander passeer ik jou test niet eens.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...