Ga naar inhoud
GENEGEERD

People Have No Idea A Terrifying Global Meltdown Is Coming


TyrionLannister
 Share

Recommended Posts

Japanners kopen een hoop goud want ze zien de bui al hangen. En in de VS heeft de inflatie van de voedselprijzen in de afgelopen maanden een niveau van 19% behaald. En op de beurzen blijven ze maar bubbels opblazen. Dit gaat niet de goede kant op.

 

http://kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2014/3/28_People_Have_No_Idea_A_Terrifying_Global_Meltdown_Is_Coming.html

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Het verbaast mij al jaren, en ik denk dat het vaak domweg zelfbescherming is.

Helaas zullen er echt hele bosjes mensen zijn die zo geschokkeerd zullen zijn dat ze letterlijk doolloos voor zich uit gaan staren en zullen omkomen.

 

Daarnaast zullen er nog heel veel zijn die wel de energie en zelfbehoudsdrang hebben om in actie te komen maar die er op een hele harde manier achter gaan komen dat bijna al hun kennis compleet waardeloos is geworden, dat echt voor jezelf, laat staan gezin of nog meer, zorgen ongeloofelijk hard en veel werk is waar je een hele set aan echte skils en gereedschappen voor nodig hebt.

En dus ook van die groep zullen er enorm veel omvallen.

 

Laten we het erop houden dat we vanavond allemaal een schietgebedje doen dat het niet echt uit de hand loopt, ik ben bang dat er weinig meer aan te doen is dus wie weet helpt bidden nog wel?

 

 

Prep ze,

K a n s

Link naar reactie
Share on other sites

Waar is de poll waarop we kunnen inzetten op wanneer de meltdown (nader te definieren) er echt is?

Bij een instant devaluatie van 20 of meer procent?

Als de NASDAQ halveert in koers?

Als goud in dollars of yen verdubbelt binnen een week of twee.

Dat soort zaken als indicator.

Link naar reactie
Share on other sites

Het is een stomme vraag maar wat is het gevolg van een kern smelting

 

Een heleboel energie die vrij komt, voorbeeld de zon en sterren..

( in dit geval worden twee lichte elementen versmolten tot 1 zwaardere waarbij het gevormde element wel minder massa heeft dan de twee waarmee we begonnen))

 

Bij kernsplitsing (alla kerncentrale) worden juist zware elementen gescheiden in twee elementen die samen lichter zijn dan door oorspronkelijke kern)

 

Dus E =MC ^2

 

Bij de kern smelting waar hier op bedoeld wordt zal het om iets gaan wat heel veel energie, elende enz kost.

Het is beter verwoord/vertaald in monetaire/financiele/economosche/samenlevings INEENSTORTING....

 

 

K a n s

Link naar reactie
Share on other sites

Japanners kopen een hoop goud want ze zien de bui al hangen. En in de VS heeft de inflatie van de voedselprijzen in de afgelopen maanden een niveau van 19% behaald. En op de beurzen blijven ze maar bubbels opblazen. Dit gaat niet de goede kant op.

 

Mooie link Tyrion. Mooi in de zin van informatief. Voor hen die geen zin hebben om het artikel in het Engels te lezen, dit is weer zo'n artikel dat ik wil delen met zoveel mogelijk. Dus vooruit, ik doe het nog maar een keer.

 

De vertaling. (Mocht iemand verbeteringen kunnen aanbrengen, dan hoor ik het wel).

 

Mensen hebben gen idee dat er een wereldwijde angstaanjagende ineenstorting gaat komen.

 

Vandaag, 28 maart, vertelde Egon von Greyerz aan King World News dat nietsvermoedende mensen over de hele wereld er geen idee van hebben dat er een angstaanjagende wereldwijde totale ineenstorting gaat komen, want als ze dit wel deden, zou er paniek heersen zoals we nu zien in Japan.

Hieronder staat wat Egon von Greyerz, die oprichter is van de Matterhorn Assets Mangement uit Zwitserland, in dit buitengewone interview heeft te vertellen.

 

Greyerz: “Eric, het is interessant te zien dat in Tokyo mensen drie uur in de rij staan om goudbaren te kopen. Een winkel vermeldt dat het de drukste periode beleeft in haar 120jarig bestaan. Het is dus duidelijk dat sommige Japanners zien dat hun land op een faillissement afstevent, met massaal geld bij drukken en een instortende munt.

Het is dit soort waanzinnige goud aankopen, dat we de komende jaren in vele landen over de hele wereld zullen gaan zien. Natuurlijk zal dit plaatsvinden tegen veel hogere goudprijzen.

 

Maar om terug te keren naar Japan, zij hebben de grootste schuld ter wereld als je kijkt naar de verhouding tussen schuld en Bruto Nationaal Product, een ontzagwekkende 250%. De rente die zij over die schuld de komende jaren gaan betalen, zal snel de totale belastingopbrengsten overstijgen vanwege een al maar stijgende schuldenlast.

 

Dit zal leiden naar een totaal ander Japan dan dat we kennen. Als Japan valt, zal het land de zwaarste hyperinflationaire depressie ervaren, met de Yen instortend tot nul. Dus van alle grote economieën in de wereld, zal Japan waarschijnlijk de eerste zijn die valt.

 

Maar de Verenigde Staten zullen er niet ver achter zitten. Als de V.S. Dollar Index duidelijk onder het belangrijke psychologische niveau van 80 zakt, zal dit het begin van de versnellende inflatie in de V.S. zijn. We zien al een grote voedsel inflatie in de V.S., met het oplopen van CBR Spot Food Index met 19% in 2014. Dat is 19% voedsel inflatie in minder dan drie maanden, dat zijn al schaduwtinten van hyperinflatie. En dit is nog voordat de dollar serieus in waarde begint af te nemen.

 

Het lijkt of de investeerders de instorting van 2008 zijn vergeten. Kijk nu eens naar de Russell 2000 Index van de small cap aandelen (klein kapitaal aandelen?), die staat nu op een P/E van 83. Dat is dé zeepbel onder de zeepbellen. En de giftige bankleningen van 2008 zijn er ook nog, als zij gewaardeerd zouden worden tegen marktwaarde, zouden de meeste banken failliet zijn.

 

Maar het zijn niet alleen de giftige schulden van 2008 die het probleem zijn, de blootstelling van banken aan derivaten groeit snel en investeerders jagen rendementen na. De banken hebben zonder enige bescherming, opkoop leningen verstrekt. (?) in 2013 bedroegen deze ‘Covenant-Light Loans’ $260 miljard. Dat bedrag is 70% meer dan in 2007. Dus investeerders hebben de gebeurtenissen van 2007-2008 totaal verdrongen en nemen grotere risico’s dan ooit.

 

Kijk alleen maar naar de Oekraïne, een relatief klein land. Het krijgt in totaal $18 miljard van het IMF en nog eens $9 miljard in bilaterale overeenkomsten met andere landen, zoals Duitsland en Japen.

Eric, waar komt dat geld vandaan? Het IMF heeft geen geld. Het IMF krijgt dat geld van de lidstaten, die ook geen geld hebben.

 

Duitsland wil niet dat de ECB geld leent aan de Zuid Europa, en Japan is kapot. Dus kunnen deze landen zich in vredesnaam $27 miljard veroorloven? Nou, dat drukken ze natuurlijk bij. Dit is gewoon een andere vorm van Quantative Easing voor zuiver politieke redenen.

 

De ironie wil dat de Oekraïne een groot deel van dit ontvangen geld direct doorsluist naar Rusland voor het betalen van de energierekening, want anders zitten ze zonder energie. En dit terwijl Oekraïne slechts voor twee maanden aan valuta reserves heeft in een munt die onderuit gaat. Kijk naar Rusland. De effecten voor Rusland zijn ook groot. Rusland had in de eerste drie maanden van dit jaar een kapitaalvlucht van $70 miljard, en dit tegenover een kapitaalvlucht van $63 miljard over heel 2013.

 

Eric, er zijn overal problemen. Je weet bijvoorbeeld, dat in Venezuela de dollar voor 8 keer de officiële waarde van de hand gaat. Dus we weten dat zij een hyperinflatie hebben. Voor een land als dat, goud is de enige bescherming die burgers kunnen hebben teneinde hun bezit en spaargeld te behouden.

 

Als we naar China kijken, de dalende economie daar heeft ertoe bijgedragen dat importeurs zich terugtrekken en in gebreke blijven in contracten op grondstoffen. De wereld grondstofmarkten zijn afhankelijk van China, en dit zal een grote uitwerking op de wereld hebben – het feit dat de economie in China inzakt.

 

Als we kijken naar het bankensysteem van de V.S., in de laatste jaren zijn daar getroffen door $100 miljard aan liquidaties (banksluitingen). Maar er staat nog voor honderden miljarden aan sluitingen te komen. Dit zal potentieel rampzalige gevolgen hebben voor de mensen met (spaar)geld op die banken. Kortom Eric, er zijn grote problemen overal in de wereld. Dit zal in catastrofe eindigen vanwege de massale besmetting van de schuld op wereldwijde schaal.

 

Ik ben net terug van een Mines and Money Conference in Hongkong, waar ik heb gesproken. Ik zat in een panel met Jim Sinclair en hij drong er bij de mensen op aan uit het financiële systeem te stappen om bail-ins te vermijden. Sinclair moedigde investeerders ook aan om zich met fysiek goud te beschermen, voordat de dollar en andere munten beginnen met hun steile neergang.

 

Michael Belkin, die ook is geïnterviewd door KWN en die goed bekend staat in het voorspellen van trends voor institutionele klanten, maakte een aantal zeer interessante opmerkingen. Michael is geen Goldbug. Maar op basis van zijn model, vertegenwoordigen goud en goudeffecten nu een ‘kans voor het leven’.

Dus beleggers moeten niet nerveus worden als de prijs van goud en zilver wat beweging vertonen. De fundamentele situatie in de wereld, evenals de technische plaatje wijzen op significant hogere edelmetaalprijzen vóór het einde van2014, en massief hogere prijzen in de komende jaren.

 

 

Charlie

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...