Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Twee kernreactoren België stilgelegd


Recommended Posts

Twee kernreactoren België stilgelegd

Belgische kernreactoren van Doel (tussen de Antwerpse haven en de grens met Nederland) en Tihange (in de Ardennen) zijn opnieuw stilgelegd. Twee jaar geleden werden er al haarscheurtjes ontdekt, toen lagen de reactoren een jaar lang stil.

Uit nieuwe tests blijkt dat de reactoren toch kwetsbaarder zijn dan gedacht: de breuktaaiheid van het staal gaat sneller achteruit dan verwacht. Dat zou kunnen betekenen dat de reactorvaten na verschillende bestralingscycli minder bestand zijn tegen grote schokken. Daarom werden de centrales woensdagochtend uit voorzorg opnieuw stilgelegd.

Misschien sluiten de kerncentrales zelfs voorgoed. Dat is iets wat het Belgische Agentschap voor Nucleaire Controle (Fanc) niet uitsluit.

 

http://www.telegraaf.nl/buitenland/22433613/__Kernreactoren_Belgie_stilgelegd__.html

 

Er is dus toch meer aan de hand dat dat de experts eerst dachten..............

Link to post
Share on other sites
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...