Ga naar inhoud
GENEGEERD

Betalen met zilveren munten?


phaelin
 Share

Zou je diensten verlenen of goederen verkopen tegen zilveren munten?  

25 leden hebben gestemd

 1. 1. Zou je diensten verlenen of goederen verkopen tegen zilveren munten?

  • JA
   24
  • NEE
   1


Recommended Posts

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Zeker ik wou dat iedereen gewoon nog met zilver en goud betaalt. Of ruilen met producten kunnen we eindelijk die #%#%^& briefjes gebruiken waar ze voor bedoeld zijn

download.jpg.3d0ff342d4f852ce280f79bfd1d18e1d.jpg

 

Nice one;) dubbel of triple gelaagd?

 

On topic, pm betalen of betaald worden is geen enkel probleem! Ik word juist liever in pm of ruilwaar betaald voor mijn diensten..

Link naar reactie
Share on other sites

Heb ooit eens een filmpje gezien op youtube, ging over alien disclosure enzo, maar hij stipte ook aan dat het misschien beter zou zijn als we gemeenschappen zouden gaan vormen die met elkaar goederen en diensten gingen ruilen zonder dat daar geld bij te pas kwam. Geld is immers (volgens hem) verzonnen door de 'evil elite' om ons in slavernij te brengen. Ben het met een boel van zijn punten over dat onderwerp wel eens. Weet iemand dat filmpje?

Link naar reactie
Share on other sites

Heb ooit eens een filmpje gezien op youtube, ging over alien disclosure enzo, maar hij stipte ook aan dat het misschien beter zou zijn als we gemeenschappen zouden gaan vormen die met elkaar goederen en diensten gingen ruilen zonder dat daar geld bij te pas kwam. Geld is immers (volgens hem) verzonnen door de 'evil elite' om ons in slavernij te brengen. Ben het met een boel van zijn punten over dat onderwep wel eens. Weet iemand dat filmpje?

 

 

Ja die heb ik wel eens gezien, k weet precies welke je bedoelt. Ik ben het niet eens met al die alien dingen enzo maar in grote lijnen ben ik het wel eens met de manier waarop mensen met elkaar zouden moeten omgaan. Zijn idee van een geldloze maatschappij lijkt me een van de beste samenlevingsvormen, maar ik verwacht niet dat de mensheid klaar is voor zo'n grote sprong.

 

Ik denk dat het deze is

ergens na anderhalf uur begint hij over UBUNTU, dat is het meest interssant.
 • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

 • 1 year later...

Ik ben blij dat deze poll reeds afgenomen is en het resultaat is dat het overgrote deel van de leden die meededen hieraan dus zilveren munten bruikbaar zien voor betaling van diensten en goederen.

Nu nog het idee van de zilveren rijksdaalder als basismunt verder onder de aandacht krijgen.

Link naar reactie
Share on other sites

ligt eraan wat er gevraagd word maar ik zou zilver goed accepteren hoor, ook hangt het voor mij wel een beetje af aan het gehalte.

 

ik zou het alleen accepteren als zilver, en niet als verzamelobject. dus een beertje van 2 á 3 gram of een munt van 2 á 3 gram is voor mij evenveel waard ( is wel een vrij kleine munt overigens maar ach )

 

maar als iemand mij graag in zilver of goud wil betalen zeg ik: "bring it on!" :D

Link naar reactie
Share on other sites

Ik ben blij dat deze poll reeds afgenomen is en het resultaat is dat het overgrote deel van de leden die meededen hieraan dus zilveren munten bruikbaar zien voor betaling van diensten en goederen.

Nu nog het idee van de zilveren rijksdaalder als basismunt verder onder de aandacht krijgen.

Ik ga dit maar in 1 draadje zeggen, maar het geldt voor een stuk of die in elk geval. In de laatste 24 uur is ongeveer 1/3 van de door mij gelezen posts over de goede oude rijksdaalder...

 

Misschien iets te veel enthousiasme? Als men interesse heeft is daar nu toch een draadje voor?

 

Ach misschien lees ik wel gewoon de verkeerde posts:cool:

Link naar reactie
Share on other sites

@FKAGB Inderdaad wat u zegt is juist.

Zoals op elk forum is het zo dat slechts een klein deel van de leden echt actief is en van de actieve leden maar een klein deel reageert op een topic.

Het is een beetje vergelijkbaar met landen waar geen stemplicht is .Maar gezien het grote verschil tussen beide groepen is wel duidelijk wat de meerderheid denkt.

Link naar reactie
Share on other sites

Inderdaad blijkt dat de meeste preppers hier niet mee bezig zijn.Ik ga echter niet direct akkoord dat dit onderzoek totaal geen waarde heeft.Een voorbeeld bij http://www.munthunter.nl wordt er soms een poll gedaan welke de mooiste munt van een bepaald jaar is en dan brengen op paar duizend leden er 50 een stem uit en dat levert dan toch voor het forum de mooiste euromunt van het jaar op. Misschien slechte vergelijking qua poll maar ik ben dan ok geen wiskundige.Je weet inderdaad alleen wat de personen die stemden ervan vonden.

Ik denk dan ook dat minder dan 1 procent van de bevolking behoefte heeft aan zilveren munten.Echter zal meer dan 1 procent van de bevolking in het bezit zijn van minstens 1 zilveren munt.

Link naar reactie
Share on other sites

 • 3 weeks later...
................Ik denk dan ook dat minder dan 1 procent van de bevolking behoefte heeft aan zilveren munten.Echter zal meer dan 1 procent van de bevolking in het bezit zijn van minstens 1 zilveren munt.

Gemiddeld gemeten, of absoluut? Ik ken heel veel mensen, maar slechts een paar van hen hebben zilveren munten in bezit. Ik ken meer mensen met goud, dan mensen met zilver in bezit. Mijn kennissenkring is niet representatief voor de gemiddelde bevolking.

Link naar reactie
Share on other sites

@wodan.Ik ga uit van mijn eigen ervaring .Ik woon bijv. een wijk van 50 tal huizen.Ik ben muntenverzamelaar en woon hier al 25 jaar.Door af en toe te babbelen ben ik te weten gekomen dat er minstens nog 2 andere munten verzamelaars in de wijk zitten.Ik ruil soms met ze en mocht al een deel van hun verzameling zien na veelvuldig ruilen.Op 50 huizen hier kan ik dus zeggen dat meer dan 6 procent van de woningen in de wijk meer dan 1 zilveren munt in hun bezit hebben(en dit is dan nog een wijk met arbeiders en geen villa wijk).Ik zeg niet dat mijn wijk representatief is maar aangezien dat dit een gewone wijk is die destijds door een huisvestingsmaatschappij gebouwd werd en dus de vooral mensen uit de onderste schijf van de middenklasse en lager bevat .

Ik zie die 1 procent dus als een minimum.

Naast muntverzamelaar weet ik ook dat veel koningsgezinden nog een zilveren munt Boudewijn als aandenken liggen hebben.

Ook de zilveren munt met de eerste 5 Belgische koningen samen op 1 munt ligt bij velen nog .

Naast muntverzamelaars heb je ook nog beleggers in zilver die gewoon zilveren munten in hun bezit hebben zomaar omdat het zilver is.(dit percentage zal minder dan 1 procent wellicht zijn van de bevolking).

Dan heb je ook nog de oudere bevolking die vaak nog sierraden hebben waarin 1 zilveren munt als hanger zit(zag laatst nog oude dame met zilveren Napoleon munt in hanger),mij valt dat direct op

Op feestjes zag ik ook wel armbandjes uit zilver met een aantal munten erin.Viel me op dat er in de armbandjes vaak Amerikaanse zilveren muntjes zitten.

Alles in overweging genomen kan ik zeggen dat hier op het platteland in mijn streek meer dan 1 procent minstens 1 zilveren munt heeft.

O

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
 • Nieuwe aanmaken...