Ga naar inhoud
GENEGEERD

Waarom er GEEN oorlog komt! Rusland, Oekraine


Johnny BravoNL
 Share

Recommended Posts

Waarom er GEEN oorlog komt…

 

Om een tegengeluid te laten horen en om wellicht wat zorgen weg te nemen bij deze en gene, hier mijn MENING waarom het huidige conflict in de Oekraïne niet uit zal lopen op WW3.

 

Empathie

Empathie is een ander woord voor inlevingsvermogen, de kunde of vaardigheid om je in te leven in de gevoelens van anderen. Volgens Wikipedia dan. Welnu, laten wij eens in het brein van Putin proberen te kruipen.

 

De afgelopen decennia is de USSR uiteen gevallen. Waar de macht van Moedertje Rusland tot voor kort nog tot halverwege Berlijn reikte, voor de meesten slecht op een autoritje afstand, is heden ten dage de grens toch een paar duizend kilometer opgeschoven. Gelukkig hebben de Russen in dat proces niet de tactiek van de verschroeide aarde toegepast…

 

Alles wat Putin tot dusver heeft gedaan, valt binnen de Russische constitutionele wet, en zelfs enigszins binnen de internationale verdragen. “Wat? Maar hij is Oekraïne binnengevallen! Dat mag toch niet!? ” Jawel, dat mag. Nou ja, het kan. Zo lang het voor die bewuste regering moreel gezien terecht is en zij hun eigen landsbelangen verdedigen.

 

Okay, lastig.

 

Voorbeeldje: De USA flikte 3 jaar geleden exact hetzelfde: Zonder Pakistan om toestemming te vragen, werd Seal Team Six het land ingevlogen om Osama bin Laden te vermoorden. Een buitenlandse legereenheid, dat het luchtruim, de grenzen en de Internationale wetgeving schendt. En wat zei het Westen? Hieperdepiep! Waarom? Omdat we Osama allemaal een lul vonden die kapotdood moest.

 

Ander voorbeeld: Een Belgische elite eenheid wordt per heli gedropt in Nederland, om iemand, wie dan ook, zonder toestemming van de Nederlandse overheid, uit z’n bed te trekken en voor zunne flikker te schieten. Wattan? Ruzie met de buren! Dakannie! Maar de US doet het wel...

 

Ik wil het NOG sterker maken; de US erkent het internationaal strafhof in Den Haag niet. Mocht er ooit een Amerikaans militair voor dat tribunaal verschijnen nadat hij is opgepakt voor oorlogsmisdaden, dan heeft de US –naar eigen zeggen- het recht om de betreffende persoon “op te halen” met een uiterst gespecialiseerd team in het kader van “binnen zonder kloppen”. Lachuh man, wel roepen op televee dat Putin de wet overtreedt, maar ondertussen je kont afvegen met diezelfde wet!

 

Het is dan natuurlijk ook ronduit lachwekkend dat meneer Kerry, vanuit de US roept dat Rusland zich bedient van 19e eeuwse praktijken, terwijl nog maar een paar jaar geleden, diezelfde US een volledig soeverein land (Irak) binnenviel, gebaseerd op volstrekte leugens. En zo kan ik nog wel even door gaan.

 

Putin wordt gezien als een boef, terwijl hij een stuk terughoudender is dan zijn Amerikaanse wederhelft en volledig binnen de kaders werkt. Sterker nog, de USA doet wel gekkere dingen.

 

Vanuit zijn standpunt verdedigt hij enkel de belangen van Rusland. Daar is hij per slot van rekening voor aangenomen en dat staat in zijn “job description”. De Krim valt derhalve onder die belangen. Sterker nog, de inwoners van de Krim (noemen we die kriminelen? LOL!) willen ook juist bij Rusland horen. Prima toch?

 

Amerika kan boos roepen, de EU (hahahaha!) en de NATO.... Resultaat: And not a single Russian Fuck will be given that day… En gelijk hebben ze. Symbolisch wapengekletter. Sancties gaan er niet komen, oorlog komt er niet en over een week of wat is het business as usual.

 

Putin wil geen oorlog. En al helemaal niet over Oekraïne. D’r zit namelijk NIETS in de Oekraïne waar Rusland belang bij heeft, anders dan enkel wat afstand tussen Rusland en de rest van de EU, en weten allemaal dat het belangrijk om zo ver mogelijk van de EU weg te blijven. Terwijl de Oekers schreeuwen om bij de EU te horen, schreeuwen de meeste EU landen om er weer uit te mogen. Rare jongens die Oekraïners…

 

Lid van de NATO zal Oekraïne voorlopig ook niet worden. De NATO stelt namelijk duidelijk dat een land/staat niet lid kan worden van de NATO zolang er grensgeschillen zijn met een ander land/staat.

 

En dan nog: Geen enkel land dat ook maar enigszins goed bij z’n hoofd is, zal het wagen om een oorlog tegen Rusland te beginnen. In de eerste plaats om de nukes, als dat gebeurt zal het het einde van de planeet zijn, en in de tweede plaats omdat niemand zich in het beroemde rijtje van “been there, done that and got my ass kicked” zal willen plaatsen van Napoleon Bonaparte, Adolf Hitler, Charles XII van Zweden en Ghengis Khan.

 

I invaded Russia and all I got was my ass kicked and this stupid T-Shirt.

 

Not. Gonna. Happen.

 

JB

 

P.S.: Dit is mijn MENING, een OPINIE mijn SUBJECTIEVE observatie. Ik ben benieuwd naar die van u.

  • Leuk 2
Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Replies 179
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Mooie analyse en ik ben het heel erg met je eens.

 

Alleen je gaat ervan uit dat de mensen die het voor het zeggen hebben "empathie" hebben/bezitten.

 

En dat is redelijk zeker niet het geval.

 

Ik doe zeker nog een schietgebedje dat je het absoluut bij het juiste eind hebt...

Of dat die personen ondanks hun gebrek aan empathie toch logisch en realistisch blijven ( shit nog meer van die eigenschappen).

 

K a n s

Link naar reactie
Share on other sites

Helemaal mee eens @Johnny BravoNL , 't is puur een tactisch spelletjes, Poetin wil gewoon z'n basis voor de Zwarte zee veiligstellen.

 

Hoop geschreeuw en weinig wol, niemand die ook maar werkelijk iets gaat doen, simpelweg omdat het niet nodig is. Wie zit er nu op de Oekraïne te wachten, alleen de Oekraïners. Dat een paar EU parlementaries daar op een podiumpje van alles beloven heeft me met stomheid geslagen, ze zijn kennelijk zo geil op uitbreiding van de EU dat ze eraan voorbij gaan dat ze met een paar miljard geen bal bereiken en de Oekraïners volgend jaar net zo teleurgesteld zijn als wij in de EU.

 

In de pers wordt breed uitgemeten dat er een aanvaring was geweest in Oost Oekraine tussen EU-minnende en Rusland minnende bevolkingsgroepen, resultaat 0 gewonden. Geeneens een snijwondje.

 

Storm in een glas water.

Link naar reactie
Share on other sites

Met een aantal punten die je noemt kan ik het vinden, hoewel een oorlog nog steeds wel mogelijk is volgens mij. Er hoeft echt niet direct naar nuke's gegrepen te worden, daar verliest iedereen op namelijk. En omdat de onrust in Ukraine toch al explosief is, door rente/schuld al bijna eigendom is geworden van RU, en om verdere ondergang, en de corrupte leiders te remmen, begrijp ik dat RU, de US en de EU graag zien dat er controle komt.

Zelf vermoed ik steeds meer dat het een volledige setup is, van zowel RU, de US, en de EU. Als Ukraine financieel onder gaat en in een burgeroorlog raakt, hebben ze/we er allemaal last van namelijk, vandaar vermoed ik het touwtrekken van nu. De Krim is nu reeds in veilig handen en onder controle, dus nu mag er in Ukraine ingegrepen worden. Door het Westen, of door RU & China ...

Link naar reactie
Share on other sites

Gast DickBerts

Eigenlijk mag ik niet meedoen aan dit draadje (zal dat ook zo min mogelijk doen) omdat ik daar te dom voor ben.

 

- In 1914 wilde aanvankelijk ook niemand oorlog, dus dat is geen argument.

 

- Morele oordelen over het conflict zijn nauwelijks relevant voor de vraag of er al dan niet oorlog uitbreekt.

 

- Zoals Higway terecht opmerkt, hoeft een conflict tussen NAVO en Rusland helemaal niet nucleair te worden. Ook geen argument dus.

 

- Het feit dat de NAVO dit openlijk het GEVAARLIJKSTE conflict noemt van na de koude oorlog, is wel een behoorlijk argument.....

 

- De VS hebben gisteren extra F 16 's naar Polen gestuurd. Een van hun modernste fregatten is net aangemeld om via de Bosporus de Zwarte Zee in te varen. De militaire escalatie is al aan de gang

 

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/30323/Onrust-in-Oekraine/article/detail/3608629/2014/03/06/NAVO-Krim-crisis-gevaarlijkste-situatie-sinds-Koude-Oorlog.dhtml

Link naar reactie
Share on other sites

Mijn visie:

 

Een volksopstand tegen de corruptie van de regering in Oekraïne wordt opgemerkt door Amerika die het hele geheel eens gadeslaat.

Wat nou als wij van de Joe Es Of Eei die arme Oekraïniers een handje helpen? Dan zouden wij een goede machtspositie kunnen opbouwen tegen de grenzen van het lastige Rusland aan.

Putin echter, een man die van jongs af aan geleerd heeft om dubbele betekenissen te zien, doorziet het spel snel.

Het schaakspel is begonnen en Putin doet een meesterlijke zet door soldaten (wie? Russen? Nee hoor is een bevrijdingsleger van het Krim zelf!) het Krim te laten bezetten.

Als Putin het Krim krijgt heeft hij een machtige uitvalsbasis o.a. over de zwarte zee en kan hij (mocht Amerika hetzelfde willen doen), rakketinstallaties klaarzetten op het eiland.

De Europese unie doet niet echt mee in dit wereldspel en is eigenlijk al gelijk aan de kant geschoven als continent zonder betekenis.

De enkele regeringsleider die het misschien wel doorhad, is gelijk de mond gesnoerd en beseft weinig te kunnen doen.

Putin ondertussen wacht gelaten af en begint op het Krim de leiders daar te bespelen.

Goh dat komt makkelijk uit....

Na slechts enkele dagen hebben de machtshebbers daar al geheel 'vrijwillig' de kant van Rusland gekozen.

Als de Krim ZELF naar de buitenwereld toe komt met het antwoord dat ze er ZELF voor kiezen om bij Rusland te willen horen, wie is de rest van de wereld dan om hier tegen in te gaan?

De enigste escalatie die nu dus nog kan komen (en waarom het nog STEEDS een gevaarlijke situatie is @Johnny BravoNL ) is als Oekraïne hier niet in mee wil gaan en actie onderneemt.

Ikzelf acht het klein, want Oekraïne kent ook zijn begrenzingen. En ik denk dat menig wereldleider Kiev nu waarschuwt om dit op zijn beloop te laten.

Bussinus as usual over een paar weken?

Ik hoop het. Ik weet het niet.

Een nieuwe koude oorlog kan zomaar geboren zijn.

En met de aftakelende macht van de USA en een Putin die dit weet, kan dit zomaar het begin zijn van meer.....

Ik blijf in ieder geval de ontwikkelingen nauw volgen.

We zijn er nog niet om nu al te vroeg te juichen!

 

Tussenstand:

Rusland v.s. the World 1-0

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Vooropgesteld dat ik geen oorlog wil ik hier toch even van de gelegenheid gebruik maken om mijn ongezouten mening te geven... Ik kleutertaal, want zo welbespraakt als @Johnny BravoNL ben ik niet ;)

 

Wat een softe watjes!! De EU en Obama, grote dreigementen! En als puntje bij paaltje komt proberen ze hun gezicht te behouden maar ondertussen met de staart tussen de benen verkondigen ze "sancties" die eigenlijk aangeven dat ze erkennen dat er maar een wereldleider is... Kameraad Putin!

 

Wij hadden vroeger op school ook van leraren die dreigde ons uit de klas te zetten, maar zonder daadwerkelijke uitvoering van die dreigementen was er maar een baas, de klas vol pubers!

 

 

Ik denk dus dat er geen oorlog komt, maar nog iets veel ergers... Wij gaan betalen met roebels en mijn dochter leert straks Russisch als eerste taal op school... :(

Link naar reactie
Share on other sites

Het is mij wel duidelijk dat de "koude oorlog" nooit is gestopt. Sterker nog, deze is geniepiger en gemener geworden dan ooit.

 

Je zou zelfs kunnen zeggen dat na de allereerste oorlog ooit, er nooit meer vrede is geweest, alleen periodes zonder gevechtshandelingen.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Gast DickBerts

Ik ben echt met stomheid geslagen -meer dan dat zelfs- dat op een van de spannendste momenten uit de wereldgeschiedenis zoveel mensen denken dat er geen oorlog komt. Natuurlijk is het absoluut niet zeker dat er oorlog komt, maar de kans daarop is substantieel. Is dit nou een preppers site, of een site voor mensen die het fijn vinden om in slaap gesukkeld te worden, zoals vrijwel alle media en overheden maar al te graag doen?

Link naar reactie
Share on other sites

Mischien heeft het met de gezonde instelling: hoop op het beste maar bereid je voor op het slechtste, te maken?

 

Bij alles doomdenken helpt ook niet?

Ik ben best bang dat als het uit de hand loopt ook echt uit de hand loopt lees de redeneringen er maar op na, ik ben het met veel eens.

 

Dus dan hoop ik ook echt dat het niet uit de hand loopt.

En realistisch bij een kernoorlog waar europa het ook te verduren gaat krijgen, daar ben ik niet geprept voor, wie wel?

 

Dus tja....

 

K a n s

Link naar reactie
Share on other sites

Dit is gewoon kijken wie heeft de grootste mond. Rusland probeert uit wat gebeurt er als ik dit doe en wat als ik dat doe. Nu ze daar in het Kremlin aan het lachen zijn over de sancties en er nog een vodka op drinken maken ze zich hier druk hoe we een handelsbeperking op kunnen leggen. Kom op.. Misschien komt er NU geen oorlog maar Rusland weet wel hoe ver het kan gaan en is er nu definitief van overtuigd dat zowel de US als de EU weinig in de pap te brokkelen hebben.

 

Ik ga alvast Russisch leren..

 

Rusland zelf schendt verdragen waar ze zelf op hameren. Waarom wordt dat hele Rusland hier dan nog serieus genomen? Vermoedelijk omdat er een stel sukkels in Den Haag zit die het nog steeds niet begrijpen dat praten niet altijd de oplossing is...

Link naar reactie
Share on other sites

Oorlog verwacht ik wel ... zeer zeker zelfs.

Alleen niet echt op korte termijn, aangezien het Westen veel kletspolitiek heeft en mediasensatie draaiende houdt.

Maar de Krim situatie veranderd enorm snel, dagelijks schrik ik me nogal een hoedje bij al die drastische veranderingen.

 

Wat mij wel enorm verbaast is dat ik in de Westerse media nogal heel erg weinig diepgang in het nieuws vind aangaande de situatie in Oekraine.

Maar hoe dan ook ... ik hoop zelf dat er geen oorlog komt, ik denk dat het al sensationeel genoeg is ons leven in dit huidige systeem.

 

Maar, tjah, mijn gevoel zegt dat dit uit de hand gaat lopen. Maar het kan zeer zeker lang duren voordat de eerste kogel vliegt, maar het kan ook nu as you read gebeuren.

 

Als prepper tot prepper raad ik aan om af te ronden wat af te ronden valt binnen jullie mogelijkheden. Of er nu een oorlog komt of niet. Laten wij nu vooral in het oog houden hoe snel de wereldsituatie kan veranderen, en hoe snel het als een verrassing voor onze neuzen kan afspelen.

 

Of er nu oorlog komt of niet, of we er nu wel een of geen verwachten. Dat is niet het motto waarom we preppers zijn. Wij zijn preppers omdat wij ons willen indekken tegen het onverwachte. En zoals we zien gebeuren er dagelijks (voor mij in ieder geval) onverwachte veranderingen.

 

We all need to be prepared. Dat is wat telt. En ja, op een nuclaire oorlog kunnen we zeker niet preppen. Een beetje meer spirit zou niet verkeerd zijn, dat heeft niets met doomdenkers te maken. We mogen ons meer patriotisch tegen al dat ons lief is opstellen in plaats van alles te debunken.

 

Ik ben prepper omdat ik (ik) ben en mij en mijn dierbaren een vrij bestaan wil bieden, een bestaan met al dat wat ons geboorterecht is ... namelijk vrijheid en voorziening in basisbehoeften. Ik laat me niet meesleuren door een systeem dat gebasseerd is op leugens en al hun onrecht wil debunken. Vroeg of laat stort het kaartenhuisje toch in en kan de debunker zichzelf gaan debunken.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Sorrie @zilver de alleen praten en dus kijken wie de grootste mond heeft fase, zijn we toch al weer wat weken voorbij...

 

En de problemen zijn onstaan omdat we het niet konden laten om naast het praten even te proberen de boel in de Oekraine te verbeteren door in te grijpen.

Organiseren van een opstand en financiele steun aan die opstand etc.

 

En nu is jou oplossing de preventieve nucleaire aanval ?, ja dat zal een kernoorlog voorkomen.....

 

 

K a n s

Link naar reactie
Share on other sites

Aan de ene kant ben ik het best wel heel erg met Johnny eens dat er geen oorlog komt. Maar aan de andere kant denk ik ook dat de huidige situatie op een dusdanig spoor zit wat plots kan veranderen, misschien door een nog onbekende reden. En als het veranderd dan weet ik ook niet waar het allemaal toe kan leiden.

Ik zit een beetje op de wipstoel met mijn gevoel. Soms leunt het naar de 'dit loopt met een sisser af' kant en soms naar de kant van 'het wordt nu wel erg spannend.'

 

Op zich vrees ik meer voor de (domme)acties van de US, dan die van Poetin. En de EU er maar geld in pompen.....zucht, daar kan ik soms erg verdrietig van worden.

Link naar reactie
Share on other sites

Eigenlijk mag ik niet meedoen aan dit draadje (zal dat ook zo min mogelijk doen) omdat ik daar te dom voor ben.]

 

Je cynisme doet afbreuk aan je reputatie Dick, is nergens voor nodig. Sterker nog, je insinueert het tegenovergestelde, een intellectuele superioriteit ten opzichte van de "gemiddelde" forum poster alhier.

 

In 1914 wilde aanvankelijk ook niemand oorlog, dus dat is geen argument.

 

In 1938 en op vele andere momenten in de geschiedenis wilden anderen dat wel, wat is je tegenargument? Iedereen kan "random" gebeurtenissen kiezen uit historisch oogpunt ten faveure van zijn/haar argumentatie, zelfs de Duivel kan de bijbel in zijn voordeel vertalen, kom met een concrete zienswijze waarom Putin WEL oorlog zou willen.

 

Morele oordelen over het conflict zijn nauwelijks relevant voor de vraag of er al dan niet oorlog uitbreekt.

 

Ik oordeel niet uit moraliteit, ik schets enkel het moraal van waaruit mogendheden hun acties gerechtvaardigd achtten. Zo ook Putin als Obama en Bush voor hem.Dit "conflict" heeft wel degelijk te maken met moraliteit, vooral die van de Russen, en wat zij als "moreel verantwoord" zien ter bescherming van hun belangen, net zoals de US het "moreel verantwoord" vonden om Pakistan binnen te vallen om OBL te liquideren of om Irak binnen te vallen wegens alle "Weapons of mass destruction" die nimmer gevonden zijn. Want wettelijk gezien, vielen ze een bevriende natie (Pakistan) binnen met als doel om iemand te doden. Niks meer, niks minder.

 

Zoals Higway terecht opmerkt, hoeft een conflict tussen NAVO en Rusland helemaal niet nucleair te worden. Ook geen argument dus.

 

Ten derde heb je het -wederom- over "argumentatie". Als je mijn post naleest, zie je dat ik het eveneens heb over een "conventionele" oorlog. Sterker nog, zelfs, of JUIST, een conventionele oorlog lijkt me redelijk onwenselijk, danwel volstrekt stupide met Rusland... Napoleon Bonaparte, Djenghis Khan, Adolf Hitler, et al, kunnen dat beamen... Niet de meest lullige personen uit de wereldgeschiedenis lijkt me...

 

Het feit dat de NAVO dit openlijk het GEVAARLIJKSTE conflict noemt van na de koude oorlog, is wel een behoorlijk argument.....

 

De NAVO roeptoetert wel meer domme dingen. Om dat aan te halen als "argument" is een zwaktebod. Feit is dat de dunne poep ze door de broekspijpen loopt voor Rusland, reden temeer dat het failliete Amerika en de kansloze EU geen ruk gaat doen tegen Rusland... Dat uitgerekend JIJ een uitspraak van de NAVO serieus neemt, verbaasde me...

 

De VS hebben gisteren extra F 16 's naar Polen gestuurd. Een van hun modernste fregatten is net aangemeld om via de Bosporus de Zwarte Zee in te varen. De militaire escalatie is al aan de gang

 

De VS sturen, continue, overal van alles naartoe. Bloody hell, zelfs wij sturen jongens naar Mali en naar andere kutgaten in de wereld. Hebben we het dan ook over een "militaire escalatie"? Kom op nou. Het feit dat "het" opeens in de krant staat -dat de US een paar overjarige F-16'S richting Polen stuurt- is niks nieuws. Onderzeeërs van welke natie dan ook varen onder de poolkappen, dobberen in elke oceaan, bootjes varen van hot naar her. Allemaal symboliek. If not, dan hadden "we" Noord-Korea allang naar het Stenen Tijdperk gebombardeerd... Boter op ieders hoofd...

Link naar reactie
Share on other sites

Gast DickBerts

Niks is onvoorspelbaarder dan oorlog, maar een kernoorlog zie ik niet zo gauw ontstaan uit dit conflict. Rusland en de VS hebben beiden meer dan voldoende 'second strike capabillity' dat wil zeggen dat ze na een complete en volledige kernaanval altijd nog voldoende atoomwapens overhouden, om de eerst toeslaande partij ook volledig in de as te leggen. Deze mutual assured destruction (MAD) sluit een kernoorlog vrijwel uit. Die komt pas in zicht, als de VS of Rusland met zijn rug tegen de muur komt te staan. En dat zal ook niet zo gauw het geval zijn.

 

Om je bewust te worden van het gevaar van dit conflict, moet je een paar stappen vooruit denken. De Krim gaat naar Rusland, dat staat buiten kijf. Obama zal daar een keel over opzetten, maar daar blijft het bij. Vervolgens ontstaat er in de rest van de Ukraine vrijwel zeker een burgeroorlog, al dan niet omdat de Russen daar binnengevallen zijn. De pro westerse groeperingen gaan dat verliezen. Als die groeperingen het echt benauwd gaan krijgen, dan zullen ze proberen om bijvoorbeeld Polen binnen te vluchten, of om de NAVO via false flag aanvallen bij de strijd te betrekken. Polen is een zwaar getraumatiseerd land, dat maar al te snel een beroep zal doen op het NAVO verdrag dat stelt, dat een aanval op een lidstaat een aanval op allen is en dan heb je dus WOIII aan je broek.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share


×
×
  • Nieuwe aanmaken...