Ga naar inhoud
GENEGEERD

Waar ging het fout?


Dreutel
 Share

Recommended Posts

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Zou Weston Price ook gesproken hebben met Two Eagles? (Indian man spend all day hunting and fishing)

 

www.westonaprice.org

 

In de vroege jaren 1930 begon een tandarts van de Cleveland genaamd Weston A. price (1870-1948) een serie van unieke onderzoeken. Meer dan tien jaar reisde hij naar geïsoleerde delen van de wereld om deze te bestuderen over de gezondheid van bevolking onaangetast door westerse beschaving. Zijn doel was om te ontdekken welke factoren verantwoordelijk zijn voor een goede tandheelkundige gezondheid. Uit zijn studies bleek dat cariës en misvormde tandheelkundige bogen, resulterend in overvolle, crooked tanden die het resultaat waren van voedingstekorten, en niet door erfelijke genetische afwijkingen.

 

De groepen Price bestudeerde opgenomen afgezonderd dorpen in Zwitserland, Schots-Gaelisch gemeenschappen in de Buiten-Hebriden, inheemse volkeren van Noord- en Zuid-Amerika, Melanesische en Polynesische Zuid-zee eilandbewoners, Afrikaanse stammen, de Australische Aborigines en Nieuw-Zeeland Maori. Overal waar hij ging, vond Dr. Price dat mooie rechte tanden, vrij van verval, goede physiques, weerstand tegen ziekten en fijne tekens typisch van inheemse groepen op hun traditionele dieet, rijk aan essentiële voedingsstoffen waren.

 

Wanneer Dr. Price het voedsel analyseerde, gebruikt door de geïsoleerde volkeren vond hij dat in vergelijking met het Amerikaanse dieet van zijn tijd, dat zij minstens vier maal de in water oplosbare vitamines, calcium en andere mineralen en ten minste tienmaal de vetoplosbare vitamines bevatten. Dit uit dierlijk voedsel zoals boter bevatten, viseieren, schaaldieren, orgaanvlees, eieren en dierlijke vetten. Het zeer cholesterolrijke voedsel wat nu vermeden wordt door het publiek. Deze gezonde traditionele volkeren wisten instinctief wat wetenschappers van Dr. Price's ontdekt hadden: dat deze vetoplosbare vitamines, vitamine A en D, van vitaal belang waren voor de gezondheid omdat zij handelen als katalysatoren voor minerale absorptie en eiwit gebruik. Zonder hen, kunnen wij de mineralen niet absorberen, ongeacht hoe overvloedig ze mogelijk in ons voedsel.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...