Ga naar inhoud
GENEGEERD

De Manipulatie-trukendoos van de veiligheidsdiensten


f150
 Share

Recommended Posts

Glenn Greenwald, de bekende Guardian journalist die de NSA files overhandigd kreeg, heeft deze week een boekje opengedaan over de manipulatie door de veiligheidsdiensten. Denk daarbij aan false flags, misleiding, aanbrengen van reputatieschade onder de veelzeggende naam "The Art of Deception" (het zou de titel van een goede film kunnen zijn).

 

Naast de monitoring van Youtube, Blogger en andere kanalen, worden honey traps ingericht om mensen in compromitterende situaties te laten trappen, bijvoorbeeld via sex, emails naar familie en vrienden. Het doel is duidelijk: verspreiden van valse informatie, online manipulatie, en het gestuurd genereren van activisme door het plaatsen van valse blogs en vervalste auteurs, nep slachtoffer blog posts en plaatsen van negatieve comments.

 

De targets zijn in dit geval niet de vijandige naties of hun leiders, maar hacktivisten en mensen die online protesteren tegen politieke doelen. Het is geen gevecht tegen terrorisme, maar een cyber offensief onder het mom van de orde handhaving. Zonder enige vorm van proces.

 

Er duikt op deze manier steeds meer bewijslast op waaruit blijkt dat overheden/veiligheidsdiensten uit zijn op een totale controle over haar burgers.

 

[ATTACH=CONFIG]8616[/ATTACH]

 

[ATTACH=CONFIG]8617[/ATTACH]

 

[ATTACH=CONFIG]8618[/ATTACH]

 

[ATTACH=CONFIG]8619[/ATTACH]

 

Zie het volledige artikel op: https://firstlook.org/theintercept/2014/02/24/jtrig-manipulation/

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

De tactieken zijn op zich helemaal niet nieuw, alleen door het internet veranderen de technieken.

Dit werd al gedaan bij iedere klokkenluider. Belachelijk maken, valse informatie verspreiden, alternatieve 'slechte' motivaties toeschrijven, etc.

Pieter Boxman heeft destijds aangekaart dat het storten van rioolslib op onze akkers niet zo'n goed idee was en zadelde de overheden, rioolzuiveraars en grote boerenorganisaties op met een gigantisch probleem. Je wilt niet weten hoe erg die man is tegen gewerkt en belachelijk is gemaakt. Als kind ben ik zelfs een keer aangesproken door twee mannen in onopvallende auto met nette pakken over wat ik daar gedaan had bij hem thuis.

 

Gelukkig is het inmiddels in de hele EU verboden rioolslib als meststof voor op de akkers te gebruiken, maar iedereen van pak hem beet 30 jaar en ouder heeft die troep dus gewoon gegeten!

Link naar reactie
Share on other sites

@f150 : Hoe weet je dat deze info echt is en geen misinformatie van een andere geheime dienst?

 

'The Intercept' is een vrij nieuw platform, opgericht door Glenn Greenwald, Laura Poitras, en Jeremy Scahill.

 

Glenn is de man die vanaf het eerste uur nauwe contacten onderhield met Snowden en heeft een onberispelijke staat van dienst als het gaat om verslaglegging. Laura is een van de oprichters van Freedom of the Press Foundation en is een van de twee journalisten die het complete archief van Snowden in bezit heeft. Jeremy is National Security Correspondent van de The Nation magazine, en auteur van de boeken Blackwater: The Rise of the World’s Most Powerful Mercenary Army en Dirty Wars: The World Is a Battlefield.

 

De disclaimer van Firstlook.org heeft het over een tweeledige missie. Korte termijn:

Our short-term mission is to provide a platform to report on the documents previously provided by NSA whistleblower Edward Snowden. Although we are still building our infrastructure and larger vision, we are launching now because we believe we have a vital obligation to this ongoing and evolving story, to these documents, and to the public.

en lange termijn:

Our long-term mission is to produce fearless, adversarial journalism across a wide range of issues. The editorial independence of our journalists will be guaranteed. They will be encouraged to pursue their passions, cultivate a unique voice, and publish stories without regard to whom they might anger or alienate.

 

Alle drie de auteur staan bekend om hun principes voor vrijheid van de journalistiek. In dit platform hebben ze de krachten gebundeld. De website is redelijk goed afgeschermd achter proxies - de reden laat zich raden. Honderden reporters hebben zich positief uitgelaten over het initiatief op Muckrack. De Omidyar Group is grotendeels verantwoordelijk voor de financiering.

 

Vorige week heeft ook de 'badass journalist' Matt Taibbi zich aangesloten bij het platform. Binnenkort kun je dus ook financiele schandalen verwachten op firstlook.org.

 

Met geen van deze mensen heb ik 1:1 lijntjes, maar er is m.i. geen enkele reden om te twijfelen over de authenticiteit van de auteurs en het platform.

Link naar reactie
Share on other sites

@f150 : Hoe weet je dat deze info echt is en geen misinformatie van een andere geheime dienst?

 

En wat betreft de inhoud: die berust op 1ste hand bronnen via Edward Snowden. Tenzij je er vanuit gaat dat Snowden een grote hoax is, mag je er vanuit gaan dat de gelekte documenten inderdaad authentiek zijn.

Zie ook leaksource, zerohedgde en wikileaks.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...