Ga naar inhoud
GENEGEERD

Indrukwekkende beelden Kiev. wrol. shtf


contact combat
 Share

Recommended Posts

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Replies 281
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

De Europese Unie komt woensdag nog met een gezamenlijke verklaring over het instellen van sancties tegen leden van de Oekraïense regering, vanwege het aanhoudende geweld in de hoofdstad Kiev.

Dat heeft de Poolse onderminister van buitenlandse zaken Piotr Serafin via Twitter meegedeeld.

Donderdag reizen de ministers van Buitenlandse Zaken van Frankrijk, Duitsland en Polen reizen naar de Oekraïense hoofdstad af voor gesprekken met president Viktor Janoekovitsj.

Ministers Laurent Fabius, Frankwalter Steinmeier en Radoslaw Sikorski zullen ook met leden van de oppositie spreken over het aanhoudende geweld tussen aanhangers van de oppositie en regeringstroepen. Op het Onafhankelijkheidsplein Maidan in de hoofdstad vielen sinds dinsdag zeker 26 doden.

Voorzitter van de Raad van Europa Herman Van Rompuy sprak woensdag met de Poolse premier Donald Tusk.

Sancties VS

De Amerikaanse ambassadeur Geoffrey Pyatt in Kiev maakte al de eerste sancties bekend: Oekraïense functionarissen die te maken hebben met gewelddadigheden in Oekraïne mogen de Verenigde Staten niet meer in.

Pyatt liet weten dat de visa geannuleerd zijn van Oekraïense functionarissen die volgens de VS dinsdag rechtstreeks te maken hebben gehad met het geweld op het Onafhankelijkheidsplein.

Volgens de ambassadeur moet Oekraïne rekening houden met meer sancties. Die zullen in Washington worden aangekondigd.

Kerry

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry stelde daarvoor al "geschokt" te zijn door het geweld in Oekraïne.

De Amerikanen willen dat de Oekraïense regering de oproerpolitie terugtrekt bij het Onafhankelijkheidsplein en een bestand afkondigt. Volgens Kerry moet Janoekovitsj kiezen tussen ''compromis en dialoog'' of ''geweld en wanorde''.

De Britse premier David Cameron reageert volgens de BBC ook met afkeuring op het geweld. Hij waarschuwt Janoekovitsj dat "de wereld toekijkt" en dat "degenen die verantwoordelijk zijn voor het geweld rekenschap moeten afleggen".

Geweld

Het Onafhankelijkheidsplein Maidan, waar al sinds november wordt geprotesteerd tegen de regering, ligt er bij als een oorlogsgebied. De metro van de stad van zo'n drie miljoen inwoners ligt plat en winkels zijn gesloten.

Onder de 26 doden zijn ook politieagenten. Ook de helft van de achthonderd gewonden zijn agenten, aldus de autoriteiten. De president heeft donderdag uitgeroepen tot dag van nationale rouw.

Het geweld is ondertussen nog lang niet geweken. De Oekraïense geheime dienst SBU heeft een landelijke campagne tegen terreur aangekondigd. Relschoppers zouden in en rond de westelijke steden Lviv, Ivano-Frankovsk en Ternopol vuurwapens hebben buitgemaakt bij de bestorming van politiebureaus.

De Oekraïense strijdkrachten hebben woensdag laten weten dat ze in het kader van de strijd tegen terrorisme wettelijk mee kunnen doen aan de opsporing en aanhouding van verdachten. Het leger suggereert hiermee dat er al een soort noodtoestand is.

Het ministerie van Defensie van Oekraïne heeft luchtlandingstroepen naar Kiev gestuurd om militaire bases en wapendepots te beschermen.

Spoedzitting

Eerder op de dag kondigde de EU voor donderdag een spoedzitting aan van de 28 ministers van Buitenlandse Zaken van haar lidstaten. Op die zitting zou het instellen van sancties moeten worden besproken, evenals een gezamenlijk Europees standpunt over de crisis in Oekraïne.

Van Rompuy liet in een verklaring al weten dat de EU gerichte maatregelen zal treffen vanwege de crisis in Oekraïne. Onder andere financiële sancties en reisverboden behoren tot de mogelijkheden, liet hij weten. Op Twitter was Van Rompuy stelliger: "De EU zal snel op de crisis reageren, onder meer door middel van gerichte sancties."

Als het klopt dat er al overeenstemming is bereikt, zal de zitting donderdag mogelijk niet lang duren.

Brussel

Voorafgaand aan het overleg in Brussel debateert de Tweede Kamer donderdagochtend om 10.15 uur met minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken over de kwestie. Voorafgaande aan het debat wil de Kamer een brief van het kabinet.

Volgens EU-buitenlandchef Catherine Ashton worden als reactie op het bloedvergieten alle mogelijke opties onderzocht, waaronder gerichte maatregelen tegen de verantwoordelijken voor onderdrukking en het schenden van mensenrechten. Waarnemers verwachten dat president Janoekovitsj en zijn handlangers op de zwarte lijst komen.

Oproerpolitie

De slag om het Maidan begon dinsdagavond, terwijl het vervoer in de Oekraïense hoofdstad sterk was ingeperkt en de naar schatting 20.000 betogers waren omsingeld. De oproerpolitie probeerde het plein te 'heroveren'. Demonstranten reageerden door de agenten met onder meer brandbommen te bestoken. Tenten van betogers vatten vlam.

Aanleiding voor de onrust van dinsdag was het besluit van parlementsvoorzitter Vladimir Rybak om hervormingen van de grondwet niet op de agenda te zetten.

Afgelopen weekeinde gaven betogers de bezetting van het stadhuis en een aantal andere regeringsgebouwen op, nadat Janoekovitsj dit als voorwaarde had gesteld voor het intrekken van alle aanklachten tegen actievoerders van de oppositie.

Liveblog (gesloten) | Internationale reacties

Door: NU.nl/Novum/ANP

Link naar reactie
Share on other sites

Als de bevolking boos wordt, is er geen houden aan. Laat het voor onze machthebbers een voorbeeld zijn. Nog even en het gaat er hier ook zo aan toe. Momenteel spelen de conflicten zich vooral nog aan de grenzen van de unie af. Noord-Afrika, Nu Oekraïne (1800 km van bij ons). Als onze overheden nu nog wat onredelijke maatregelen uitvaardigen, de Grieken en Spanjaarden en Portugezen nog wat meer uit hun pijp komen (de berichtgeving over clashes met de politie in die landen komen niet in het journaal), dan is de kans groot dat de vlam in de pan slaat in een paar West-Europese steden. Grote kanshebbers lijken mij Parijs, Londen, Marseille, sommige steden in Duitsland, enkele probleemgebieden in Nederland die kunnen de catalysator zijn van een grotere volksopstand. Je voelt gewoon aan je theewater dat de spanning -ook in onze streken- gestaag aan het stijgen is.

 

In Vlaanderen zijn er al enkele concrete voorbeelden. De privéwoning van Kris Peeters (Vl. Min. President), de woning van Miet Smet werd beroofd. Wat juwelen en kostuums van haar overleden echtgenoot W. Martens (Ex-premier) werden ontvreemd. Allicht is de buit niet van bijzonder grote waarden maar ik weet wel zeker dat de dames en heren zich alvast heel wat minder veilig voelen. Volgens mij gaat het hier niet om gelegenheidsdieven maar om gerichte acties van ontevreden burgers. Hoe veel verder kan/durft het establishment nog te gaan in het bedriegen, bedotten, oplichten en onderdrukken van de brave burger ?

Link naar reactie
Share on other sites

Misschien een kleine waarschuwing bij de filmpjes plaatsen lijkt mij geen overbodige luxe.

Met 20 man een agent neerknuppelen vind ik geen lekker gezicht, het blijft een mens.

 

Greener

 

Een paar corrigerende tikken zijn op zijn plaats, en ja wat verwacht je als je tegen een woedende menigte staat. Als ik zelf daar sta als politie dan had ik mijn pak uitgetrokken, gasmasker knuppel shield en helm gehouden.

En dan was ik zo met boze volk mee gegaan, want hoe het nu gaat schiet het voor geen meter op.

Link naar reactie
Share on other sites

Als de bevolking boos wordt, is er geen houden aan.
Yep. Maar "de bevolking" is ten onder gegaan als groep, als eenheid.

Het zijn kleine groepjes, splinterbewegingen, eenlingen en eenzaten die hun boosheid hooguit op de bontkraagjes of andere sneue types onderaan de ladder van macht afschuiven, maar zeker niet (meer) kijken hoe ze hun eigen aandeel kunnen verbeteren of zich nog kunnen verenigen met anderen om op te staan tegen de graaiers als de banken, de politiek of de zorgverenigingen (die zoveel geld misbruiken en zelden controleren want de burger betaald wel).

Een kudde egoïsten, die niet meer een groter goed als gezamenlijk doel kunnen hebben. Het is allang geen kudde volgzame schapen meer maar een kudde eigenzinnige katten, die elk hun eigen kant op gaat.

 

Hoewel..in Madrid lukte het, de jongeren protesteerden vorig jaar samen op het Puerta del sol-plein, in Groningen komt er weer verbintenis en gezamenlijkheid op gang...

Link naar reactie
Share on other sites

...en later, als alles achter de rug is en de winnaars gewonnen hebben...en de verliezers gestraft zijn en met de staart tussen de benen afgedropen zijn...blijkt iedereen meegevochten te hebben, met de goeien he, gewond te zijn geraakt, overwonnen te hebben...en vertellen ze stoere verhalen aan hun kinderen en kindskinderen...

 

 

 

...net zoals na de tweede wereldoorlog echt iedereen in het ondergrondse verzet bleek te hebben gezeten.

Link naar reactie
Share on other sites

Gast ancestral-viking

het expansievat Nederland genaamd bereikt zijn gevaren zone , de psi meter staat dik in het rood en een speldenprik kan al genoeg zijn om de boel te laten ontploffen , ik hoop dat de regering nu echt achter de oren gaat krabbelen en eens gaat kijken waarom de burgers van Nederland zo verschrikkelijk pissig zijn ......:confused: ...........ik weet wel 1 ding als de ketel ontloft ..........wil je er niet bij in de buurt wezen.

 

danger.jpg.4a02805094b2fa237dd41d6b5af363a6.jpg

Link naar reactie
Share on other sites

Het gaat idd volledig de verkeerde kant uit en zal op die manier op een burgeroorlog uitdraaien.

Dat dit niet baat hebben we gezien in Kosovo en omsteden. Dat het niet werkt zien we nu in Syrie waar het ook begon met protest...zien we in Egypte en zien we nu naast de deur.

Ik begrijp die mensen..ze zien naar het westen en willen niet meer het Rusland onder Putin.

Ik was laatst op een opleiding over CANBUS en daar zat ook een Rus bij die kwam overgevlogen voor de cursus. Hij en veel van zijn volk waren zeer blij met Putin. Het is maar hoe sommige verhalen door de media worden gebracht.

Ik denk als je er niet midden in zit dat het als buitenstaander zeer moeilijk is om een juist oordeel te vellen. Ook de politie schiet op betogers en visa versa. Het is een straatoorlog en daarin is men heel vindingrijk om elkaar te treffen.

Jij dood mijn vriend of vrouw of neef of collega en ik dood jou......en zo gaat de mallemolen van haat verder .

Link naar reactie
Share on other sites

"Gewoon z,n werk doen " vind ik altijd zo,n dooddoener .

Ik heb lang in Rotterdam centrum gewoond waar de ME "Gewoon z,n werk deed . ( Vrijwillig overigens)

Bij de Politie noemen ze dat , Verzachtend voor de media "charge " d.w.z. willekeurig burgers met een mannetje of 6 tot 10 in elkaar slaan.

 

Sorry voor de anders denkenden , Maar ik heb zitten genieten bij de filmpjes

Link naar reactie
Share on other sites

.........

Het zijn kleine groepjes, splinterbewegingen, eenlingen en eenzaten die hun boosheid hooguit op de bontkraagjes of andere sneue types onderaan de ladder van macht afschuiven, maar zeker niet (meer) kijken hoe ze hun eigen aandeel kunnen verbeteren of zich nog kunnen verenigen met anderen om op te staan tegen de graaiers als de banken, de politiek of de zorgverenigingen (die zoveel geld misbruiken en zelden controleren want de burger betaald wel).

Een kudde egoïsten, die niet meer een groter goed als gezamenlijk doel kunnen hebben. Het is allang geen kudde volgzame schapen meer maar een kudde eigenzinnige katten, die elk hun eigen kant op gaat.

........

Dat noem ik eigen rechter spelen en is niet juist.

Als zijn maten dit zagen en de boel overhoop schoten zou je dat dan vervolgens niet begrijpen?

 

Greener

Sluit ik me bij aan.

 

Met als toevoeging;

 

Uit eigen ervaringen, Pierson Nijmegen oa., weet ik dat er op een gegeven moment geen duidelijk onderscheid meer te maken is tussen goed en kwaad.

ME mept onschuldigen de pan in, demonstranten spelen 'eigen rechter'. En iedereen probeert de boel zwart wit af te schilderen.

Om eigen acties te kunnen verantwoorden. Wat godsgruwelijk onmogelijk is.

Omdat er op een gegeven moment aan beide kanten zwaar kwalijke zaken plaatsvinden. En er aan beide kanten onschuldige slachtoffers vallen.

 

Wat ik in de filmpjes zie zijn autonome relschoppers, die het vallen van dodelijke slachtoffers ge- cq misbruiken als excuus.

 

Herhaalde malen is bewezen dat geweld zelden leidt tot een langdurige stabiele oplossing, net zomin als terrorisme dat doet.

Ghandi zou eens wat meer, en beter gelezen moeten worden.

Link naar reactie
Share on other sites

...Maar ik heb zitten genieten bij de filmpjes

 

Helemaal mee eens. De mensen staan daar al maanden te demonstreren in temperaturen tot -20, worden afgeranseld, met waterkanonnen bestookt en door snipers beschoten. Er vallen doden en er zijn vele gewonden. Dat naast het corrupte systeem wat al jarenlang de mensen uitbuit en onderdrukt. Nee, dan vind ik het niet zo vreemd dat men zich even laat gaan op "de mensen die gewoon hun werk doen''. De mensen die de gaskamers in WW2 volpropten deden ook gewoon hun werk...is toch een belabberd excuus! Als ik daar politie was zou ik zeggen: "De groeten ermee, hier heb ik niet voor getekend. Ik ga niet op m'n eigen volk staan schieten.'' Heb je als politie de ruggengraat niet om dat te doen dan verdien je in mijn ogen ook niet beter. De wereld is 'n stuk beter af zonder dit soort mensen; mensen die klakkeloos opdrachten uitvoeren zonder zelf na te denken.

 

Het doet me een beetje denken aan dit filmpje:

 

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Als ik daar politie was zou ik zeggen: "De groeten ermee, hier heb ik niet voor getekend. Ik ga niet op m'n eigen volk staan schieten.'' Heb je als politie de ruggengraat niet om dat te doen dan verdien je in mijn ogen ook niet beter. De wereld is 'n stuk beter af zonder dit soort mensen; mensen die klakkeloos opdrachten uitvoeren zonder zelf na te denken.
Yep...inderdaad...maar het is niet zo makkelijk als het hier voor ons nu lijkt...

Want als de Russisch georiënteerde regering wint heb je een groot probleem, je baan kwijt, geen inkomen...maar ook gestraft worden als verrader...je wilt niet weten wat hen dan te wachten staat.

En vergis je ook niet in hoe veel/weinig mensen er in verhouding staan te demonstreren he...het lijkt zoveel op dat plein, maar oekraine heeft 45 miljoen inwoners hoor, en de helft is voor de regering en de Russisch georiënteerde samenleving. Heel eng.

 

Bibliothecaris is toch een veel beter beroep geweest, zal menig agent die daarheen gestuurd is vast denken.

Link naar reactie
Share on other sites

Ik snap eigenlijk niet dat de politie beschermd wordt door mensen hier. Als je daar als agent staat tegen over het volk dan vertegenwoordig je de overheid. En dan het gek vinden dat je klappen krijgt... Maar goed, ik zou ook nooit een agent vermoorden. Pak zijn spullen (eigendom van de overheid) en zorg dat hij veilig weg komt.

 

Je bedoelt als je de democratisch gekozen regering verdedigt tegen een klein deel van het volk die deze regering met alle mogelijke middelen omver probeert te werpen?

 

Dat wij in het westen vriendjes zijn met de oppositie wil nog niet zeggen dat zij liev en onschuldig zijn en de regering allemaal vuile nazis......

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share


×
×
  • Nieuwe aanmaken...