Ga naar inhoud
GENEGEERD

China en Goud, Goud en China


Kans
 Share

Recommended Posts

China is hard bezig om de goud autoriteit te worden.

Daarvoor moet je natuurlijk veel goud fysiek bezitten, check.

Daarvoor moet je de infrastructuur bezitten, check (SGE, grootste prive kluis in Amerika, enz.)

En nog wat meer zaken op orde hebben.

 

Aan dit laatste wordt openlijk hard gewerkt:

 

http://www.silverdoctors.com/the-chinese-governments-gold-policy-straight-from-the-horses-mouth/

 

Het zal niet lang meer duren of de Comex is Chinees, of de fysieke goudprijs wordt in China bepaald (als dat nu al niet het geval is....)

 

Prep ze,

K a n s

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Maar met welk doel wil China al dat goud hebben, That's The Question.......

 

De analist van dienst heeft uit diverse gesprekken met Chinese autoriteiten kunnen opmaken dat China tot doel heeft om op een vergelijkbaar niveau als de Verenigde Staten te komen qua goudreserve. Ter herinnering, de Amerikaanse centrale bank bezit vandaag 8133,5 ton goud. Zoals gezegd geloof ik niet in toeval. Als China koper is, dan is China erbij gebaat om de goudprijs te drukken. Wat is er efficiënter dan de prijs te beïnvloeden op de futuremarkten voor goud?

 

Veel voor niets

Hoe meer contracten er op korte termijn vooruit worden verkocht, hoe lager de goudprijs wordt gedrukt. Niet toevallig werden er de voorbije jaren grote aantallen verkoopcontracten gedumpt op de futurebeurzen. En hoewel deze verkooporders telkens kwamen van Amerikaanse grootbanken zoals JP Morgan, kan ik me niet van de indruk ontdoen dat China hier voor iets tussen zit. Manipulatie of niet, de feiten van de fysieke goudmarkt spreken voor zich.

 

Grote hoeveelheden goud verschuiven momenteel van het Westen naar het Oosten, uit de zwakke handen van Westerse beleggers in de stevige handen van de Chinese autoriteiten. Eens het goud in de Chinese kluizen verdwijnt, zit het voor decennia achter slot en grendel. China speelt een spelletje monopolie op de goudmarkt: als alle straten opgekocht zijn, is er geen ontkomen meer aan. De overige spelers passeren dan langs de kassa. Voor goud betekent dit een veel hogere prijs in de toekomst. Zorg ervoor dat u ook een gouden straat in uw bezit heeft.

 

Zodra als dat er een nieuwe munt komt na het instorten van de petrodollar als reservemunt, zal de nieuwe munt waarschijnlijk gedragen worden door de goudvoorraden van een land. Dan is het wel handig om er veel van te hebben.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...