Ga naar inhoud
GENEGEERD

Utopia TV maand september - Discussie, leermomenten, kritiek en analyse.


Mr. Gold

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 188
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

  • 3 maanden later...
Gast ghostwhiper

even een paar dingetjes die recent in utopia gebeurt zijn

Er zullen wel weinig mensen de serie nog volgen en ik krijg af en toe flarden mee omdat mn moeder het volgt.

 

De genezen lesbienne gaby is door de mand gevallen wat betreft haar geloofskennis.

Goede vrijdag was jezelf weer opgestaan en 3 dagen er voor doodgegaan ofzo.

Wikipedia was toen gewillig en weer was ze op een leugen betrapt.

 

Er wordt ook behoorlijk wat gerollebold http://www.telegraaf.nl/tv/prive/overig/23937190/__Hete_nachten_in_Utopia__.html

 

Er word bij 8000 euro in de min staan nog steeds rustig 1000 euro geïnvesteerd ook al is er geen eten.

 

Ook in utopia weten ze niet wat verstandig is, werken, basisinkomen, uitkering met winstuitkering.

 

Goh tis net zoals buiten

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 6 maanden later...
  • 3 weken later...

Ok ok... gelijk maar met de billen bloot... JA ik heb recent nog gekeken... :rolleyes: Beter gezegd, ik heb alle afleveringen gezien...:p

Na zoveel tijd erin geïnvesteerd te hebben vind ik het ook lastig om er mee op te houden. Een beetje net als bij een oude auto... wanneer besluit je dat de reparaties het niet meer waard zijn na toch zoveel investeringen en je beter de auto weg kan doen... ;)

 

Maar inderdaad gaan ze nog weer een jaar door... Echt onbegrijpelijk dat mensen zich zolang blootstellen aan het verblijf daar en de beperkingen en vooral ook elkanders irritante gezelschap.

Hoewel er, behalve dat ze de poort niet uit mogen, nog weinig beperkingen zijn. Er wordt volop over het internet gesurft, alles bestelt wat ze willen en met geld gesmeten. Iedereen doet individueel wat ie wil en het gezamelijke is ver te zoeken.

 

Voor mij is het dagelijks een lekker ontspannen momentje waar ik me fijn aan hen kan irriteren. Heerlijik...

 

Heb natuurlijk de topics hier over Utopia ook ff doorgelezen en mij uitstekend vermaakt met jullie (oude) samenvattingen... Verder kijk ik alleen de afleveringen en geen livefeeds of andere utopiaroddelsites dus die info van jullie die daar vandaan kwam was zeer verhelderend. ;)

Oh... en met survival/ zelfvoorzienend leven/ nieuw soort samenleving creeëren/ veranderingen teweeg brengen etc heeft het beroerd weinig te maken. Het gaat gewoon allemaal om geld en individuele behoeften te bevredigen. En zij die het hardst schreeuwen zijn de baas... Nix nieuws dus eigenlijk... :rolleyes:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hahaha... wélke tuin en wélke groenten??? Nee... dat is ze totaal niet gelukt, echt belachelijk. Na vertrek van de hard werkende hovenier (hoe heette hij ook alweer) is er niets meer aan de tuin gedaan. En als hij al wat aan groenten gezaaid had hebben ze daar geen gebruik van gemaakt.

Ze halen nu alleen soms nog wat onkruid weg en toevallig is er afgelopen week een tuinman ingehuurd om wat struiken en bollen te planten.

En dat terwijl ze die enorme bult mest hebben liggen waar ze de tuin mooi mee zouden kunnen bedekken. Niemand komt op dat idee...

 

Koeien zijn er nog wel, Klaver en zn moeder, die andere koe is met pensioen. Met de melk doen ze ook nog steeds niets, wordt geen kaas gemaakt helemaal niets.

Verder zijn er best wel veel kippen en heeft Bas (van BaasBeach) al het gevogelte onder zijn beschermende hoede genomen en ook eieren van verschillend gevogelte laten uitbroeden. En toen had ie opeens wat eenden en een kalkoentje achter zich aan lopen. Totdat een hondje van bezoeker het jonge kalkoentje te pakken nam en zn buik openreet. De dierenarts kon m niet meer redden. Bas geemotioneerd. Is een gevoelige jongen.

De plastic kas is door Bas tot vogelverblijf omgetoverd met een ren ernaast. Dus ook daar zullen ze geen groenten meer verbouwen lijkt me.

Er loopt tegenwoordig ook een shetlandpony'tje rond en twee geitjes.

Dat was de beestenbende geloof ik.

 

Tja... en bijpraten over de bewoners wordt ietwat te ingewikkeld (te uitgebreid, ook gezien ik het niet kort kan houden) denk ik... maar als je specifieke vragen over deze of gene hebt kan ik proberen te antwoorden.

 

De Utopia BV draait vooral op die "bio"markt waar vooral ook de snackbar goed draait. Niet met bioproducten natuurlijk... ;-)

Voor de bewoners is die ene keer per maand werken op die markt al bijna teveel, hebben ze weinig zin in en ontstaat elke keer weer gedonder over.

Voor de rest is het eigenlijk gewoon een evenementenlocatie. Bandje hier, live in de loods, daar... Erg saai allemaal. Maar wel met erg goedkoop personeel.

 

Er zit nu sinds kort wel een dame in, die dierenmishandeling en de toestanden in de vleesindustrie onder de aandacht wil brengen. De enige die daar met een echte reden zit dus.

De rest vegeteert daar eigenlijk gewoon een beetje... Al dan niet met partner of neukmaatje. En het liefst met heel wat alcohol erbij.

 

Ook zijn er het afgelopen jaar huisjes gebouwd waar ze vervolgens dus ook weer bijna niets mee doen... zo af en toe een B&B bezoeker maar wordt vooral als eigen privemomentplek gebruikt...

 

Ze hebben nu ook een tattooshop... maar daar krijgen we in de tv uitzendingen weinig van te zien dus geen idee of daar überhaupt geld mee verdiend wordt of dat er klanten voor zijn.

 

Geld wordt er aan van alles uitgegeven. De financiën zijn nog net zo onduidelijk als toen die vreselijke luie Giorgio er mee bezig was, alleen lopen ze er nu geen weken mee achter. Jeetje... wat een mislukking was die gast zeg... die mis ik niet... pfffff

 

En er wordt nu maar 1x id 2 maanden iemand utigestemd. Das wel jammer.

Eind december gaan ze weer voor die Utopiaan vh jaar... ook een schijnvertoning. Degene met de grootste bek zal deze wel weer winnen. En hij heet Iwan... zeer intimiderend, agressief, in your face, denkt dat alles en iedereen op zijn manier moet. Kan zelf niet tegen kritiek maar denkt wel continu anderen te moeten vertellen hoe hij vindt dat het moet gaan. Anderen zijn bang van hem en zn uitbarstingen... zeggen dus niets meer. Die gaat vast winnen... Lol

 

Ben je nu weer een beetje bij?

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Dreutel, Daar stel je mij echt niet mee teleur hoor... ;) Dat resultaat was eigenlijk wel te verwachten... Als je er éénmaal mee stopt kan je niet meer terug. :p

Was weer een typische aflevering vandaag. Verjaardagsevenementje voor Gabriëlle met lekkere stripper, ruzieënde autoritaire Iwan, jaloers vriendinnetje, en verder eigenlijk helemaal niets.... het gaat gewoon nergens over. Ik ben weer helemaal ontspannen. :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

eeuwig zonde eigenlijk...het had een interessant programma kunnen worden! gewoon opnieuw opzetten en dan met échte preppers erin! dát zou pas leuk worden!

 

Ik betwijfel of de meeste "echte preppers", wat dat ook moge zijn, zouden meewerken aan een programma waarmee ze zo in het publieke spotlicht komen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...