Ga naar inhoud
GENEGEERD

Utopia TV maand september - Discussie, leermomenten, kritiek en analyse.


Mr. Gold

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 188
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

  • 1 maand later...

Na maanden toch weer eens op de website van Utopia gekeken, Ik heb nog geen aflevering gezien, maar het eerste bericht dat ik onder ogen kreeg, betrof het gedwongen afscheid van de door een forumgenoot zelfs voor een SC uitgenodigde Marije. (@Mr. Gold)

 

Hier een kort interview met Marije over hoe ze Utopia beleefd heeft: http://www.utopiatv.nl/video/detail/10913/dit-was-marije/overview/clip/2014-08-14

 

:p

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Ik heb vorige week maandag even gekeken en gisteren. Er zitten weer een paar nieuwe mensen in die ik nog niet goed kan inschatten. Maar de basis van het verhaal blijft dat er teveel niets kunnende egotrippers rondlopen die het voor elkaar krijgen zwaar in het rood te staan, terwijl er een godsvermogen aan geld binnen komt. Daarnaast lijkt het steeds meer op een varkensstal. Er zijn van de 14 mensen maar 2 of 3 die hun troep opruimen en de boel proberen schoon te houden. Hierover zijn dan ook klachten.

 

Wel wordt er gewerkt aan een Earthship, waarvan vorige week overigens een muur was ingestort door slecht bouwen.

 

http://www.utopiagekte.nl/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast ghostwhiper

Het is echt een soap.

2 knipperlicht relaties waarvan er een echt niets word en de ander ook niet maar die zijn inmiddels verloofd.

Iedere ruzie word met kusjes en knuffel opgelost.

Er is geen geld en als er wel geld is word dat geïnvesteerd.

 

Denk dat de "winnaar" niet veel geld gaat krijgen :p

 

Mn moeder kijkt het nog steeds en aangezien er dan gezamenlijk koffie gedronken word als utopia er op is volg ik het dus ook een beetje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Ik zal eerlijk zijn, ik heb Utopia redelijk gevolgd, gewoon omdat ik teveel tijd heb en het soms leuk is aapjes te kijken.

Het is een kansloos gebeuren dat op geen enkele wijze de doelstelling weet waar te maken. Nu dat zwerver Rienk naar huis is gestuurd (door een boekhouder die voor zichzelf zoveel mogelijk centen wil overhouden aan het einde van de rit) is werkelijk iedere kans op een alternatieve samenleving bekeken. Ondanks dat zijn religieuze kant (voor mij) irritant was neemt het niet weg dat hij de enige was die anders kon en durfde te denken over hoe een maatschappij ook anders zou kunnen functioneren. Niet dat het hem gelukt zou zijn (want in de 8 maanden dat hij er zat kon hij in zijn eentje dat ook niet voor elkaar krijgen) maar nu is werkelijk ieder alternatief geluid verdwenen. Gelukkig heeft niemand het er meer over in januari :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lol, kennelijk gaat Utopia volgend jaar gewoon naadloos verder in nog een seizoen, voor hen die willen blijven en zij die er nog aan mee willen doen:

 

 

De bewoners kregen deze brief onder ogen:

 

“Beste inwoners van Utopia,

 

Na ruim acht maanden mag de conclusie zijn dat Utopia, het sociale experiment, nog lang niet ten einde is.

Met veel vallen en vaak opstaan hebben jullie je de afgelopen maanden samen een weg geknokt naar een Utopia waar elke inwoner bezig is persoonlijke doelen te verwezenlijken. Zo verschillend als jullie zijn, respecteren jullie meestal elkaars wensen, geloven en behoeften. Dat verdient een compliment. MaarÂ….

 

Utopia is nog lang niet klaar. Het najagen van een grootideaal zit vol experimenten, nieuwe projecten en dappere pogingen tot verandering en verbetering van jullie samenlevingsstructuur. Dat heeft meer voeten in de aarde dan in één jaar te realiseren valt en daarom is besloten niet te stoppen op 31 december 2014.

 

Aan het eind van dit jaar wordt, volgens plan, ‘de Utopiaan van het Jaar 2014’ gekozen. De winnaar krijgt het bedrag dat op dat moment in de staatskas zit, na aftrek van alle kosten. Daarna aan jullie de vraag wie er wil blijven. Iedereen die wil stoppen op 31 december 2014, kanstoppen. En iedereen die wil blijven, kan blijven. Over de details hiervan worden jullie later geïnformeerd.

 

Iedereen die op dit moment in Utopia verblijft, mag in de komende maanden 1 uur familie uitnodigen om te overleggen over je beslissing.

Denk er rustig over na, het is nog lang geen eind december!”

 

http://www.show.nl/uncategorized/2014/utopia-gaat-door/

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
  • 1 maand later...
Heb weer eens een aflevering gekeken vandaag.

Even een update voor iedereen die het niet volgt:

Er zitten nieuwe mensen in.

Verder is er geen moer veranderd :cool:

 

Ik heb deze week ook een paar fragmenten bekeken onder het zappen. Er is inderdaad helemaal niets veranderd en nog meer losers erin. Ik snap niet goed hoe ze de mensen screenen of zouden er alleen maar idioten zich aanmelden. Ze wonen in een groep maar iedereen is vooral bezig met zichzelf en hun verdienmodel na Utopia.:mad:

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

(N)(L)euk nieuws.:p

 

De reden waarom ik het een blamage vind is dat ze er allemaal voor zichzelf in zitten. Ze zijn allemaal met hun eigen verdienmodel bezig, ook na de show. Ik had liever een eenvoudige versie zien met mensen die zoveel mogelijk zelfvoorzienend moeten gaan leven met primitieve middelen. Dat er stelletjes ontstaan begrijp ik, dat er onenigheid is ook maar de screening voor mensen lijkt me totaal gestuurd door de Mol en zijn kornuiten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...

Talpa is al sinds september actief op zoek geweest naar een gelovige christen om deze als zendeling de utopianen te laten bekeren:

http://www.utopiagekte.nl/2015/01/talpa-was-op-zoek-naar-gelovige.html

 

Met de nieuwe start van het programma is ze dan ook gevonden: Gaby (naam zal wel verwijzen naar Gabriël, denk ik). Deze 18-jarige wil:

In Utopia hoopt ze het woord van God te kunnen verspreiden en iedereen een klein stukje van het geloof mee te geven. Er zal een plek moeten komen waar de Bijbel rustig gelezen kan worden en de inwoners kunnen bidden. In haar ideale Utopia staat dan ook een kerk.

 

Toch worstelt ook deze missionaris met het geloof:

Gaby heeft veel met meiden geëxperimenteerd en had ook een vriendin, zelfs toen ze gedoopt werd. Ze begreep niet waarom het niet van de Bijbel mocht. Op een gegeven moment zat ze in de kerk en werd ze zo aangeraakt door God, wat ze onbeschrijflijk beschreef als vuur, en heeft hij laten zien dat God het zo bedoeld als hij bedoeld. ''Ik heb vriendinnetjes gehad en had gevoelens voor ze. Het was heel lastig omdat ik in de kerk verliefd werd op een meisje. Ik dacht oh God, help mij hier uit. U wil dit toch niet, haal het dan weg. Is niet gebeurd. Op mijn 15e jaar had ik een vaste relatie met een meisje waar ik nog steeds heel veel van hou, maar nu wel anders natuurlijk. Mijn moeder kwam er uiteindelijk achter en dat botste natuurlijk. De kerk wist er ook van. Ik ben naar God gegaan en vroeg waarom het geloof zo moet zijn en waarom zoveel mensen het niet accepteren. Uiteindelijk heeft God laten zien en tegen mij gezegd dat ik deze gevoelens heb maar dat hij het niet weg haalt. Ik moest bidden voor de kracht, en die heeft hij mij gegeven. Als ik het stimuleer zou ik wel gevoelens voor vrouwen krijgen, maar op dit moment heeft hij mij de kracht gegeven om nee te kunnen zeggen''.

 

http://www.utopiagekte.nl/2015/01/gaby-is-de-eerste-nieuwe-inwoner.html

 

Ik zou zeggen: alle reden om dit jaar weer NIET te kijken!

:p

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...