Ga naar inhoud
GENEGEERD

Hoeveel eten hebben jullie?


Sneard

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Lol, ben ook eens aan het inventariseren geslagen. Heb tot nu toe de pindakaas, jam, honing en blikjes tonijn in olie gedaan, en kan, afgezien van enige vitaminegebrek, al 33 dagen overleven qua kcal.

 

Voor het vitaminegebrek, een paar buisjes van de action, en je bent ook daar van voorzien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Ik lees veel over de voedingsstoffen die mensen inslaan maar weinig over manier waarop men het wil verwerken.

Om rijst te koken heb je naast water ook iets nodig om te koken, ik ga er vanuit dat als het moment daar is er ook geen stroom/gas meer is. Bovendien duurt het koken van rijst redelijk lang en consumeert aardig wat van je brandstof.

 

Qua gedachte wil ik een voorraad gasbussen hebben voor bij mijn branders. Hiervan weet ik dat ik er 2 a 3 maaltijden per fles van kan bereiden dus veel is dat niet (als het erg koud is nog minder). Dit is dan meer een mobiele oplossing, voor mijn thuislokatie waar ik het op dit moment een maand zou willen uithouden denk ik een rocketstove, een voorraad hout en een goede bijl.

 

Ik vindt het echter een uitdaging om een voorraad op te bouwen die ik ook zou kunnen rouleren, ik eet namelijk bijna nooit iets uit blik of pot en ook al is alles redelijk lang houdbaar ik zou het echt pas eten als het nodig is. De meeste goedkope voedingsmiddelen bevatten veel e-nummers of kunstmatige stoffen waarvan ik geen grote fan ben. Ik denk dat ik dan ook beter af ben met het dehydreren van de dingen die ik wel lekker vindt.

 

Dit is mijn eerste post hier en ik ben maar net begonnen met het opbouwen van een voorraad al heb ik een aantal belangrijke zaken al jaren standaard in huis. Ik begin nu eerst maar met de basics en spullen waarvan mijn vrouw het ook niet vervelend vindt om meer van in huis te hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat te denken van Brinta als ontbijt. Makkie te preppen..;o)

 

Lege waterflesjes / lege plastic melkpakken alles hergebruiken.

Een waterflesje goed schoonmaken en droog. Met trechter vullen met brinta. Daarmee heb je 3 porties redelijk stevige brinta.

Blijft jaren goed, mits goed gesloten.;o)

 

Daarbij natuurlijk melk. Ook te preppen.. Ik vind houdbare melk niet lekker!! Maar met brinta proef je dat niet.

Dus 40 pakken houdbare melk.. Ongeveer een jaar houdbaar. Lekker laten rouleren.

1 pak melk en 1 flesje brintapoeder is voor 3 personen ontbijt/lunch.

 

Wil je liever melkpoeder preppen, Kun je sealen / vacuumeren .. blijft heel lang goed.

@lotek welkom op het forum. Misschien handig om even de voorstelronde op te zoeken en jezelf voor te stellen ;o)

Rijst niet onderschatten. Ook sealen vacuum. Mega lang houdbaar. Weinig water nodig om te koken. Kan overal in ook in een leeg blik met water boven een vuurtje.

Kooktijd 8 minuten.

Rijst neemt ook in opslag weinig ruimte in. Is te kombineren met alle soorten vlees vis groenten. Nasi, kerry, satehsaus @Heksenboot zeer belangrijk!! Vlees voor je satehtje, Lupac kipburgers ;o) blokjes/stokje klaar. Zitten in folie, lang houdbaar, goed te eten. Ook de hamburgers LEKKER. 2 stuks 0.89 cent

 

Over variatie gesproken. macaroni spaghetti, groentemix erdoor, eventueel een blikje smack of lunchonmeat en smullen maar.

 

Aardappeltjes in glas. Krieltjes. Mega mee te varieeren.

 

Pakje saroma pudding, het restant van de melk van het ontbijt en je schijf is bijna compleet. Appeltje.. Gedroogd fruit..

 

Misschien kan je hier al wat mee.

 

xxbirgittexx

 

Liefde overwint alles!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Missbir,

 

Bedankt voor je antwoord en je welkom.

 

Rijst is geen probleem dat kopen we altijd al flink in en noodles ook per doos. Dat gaat er zo al wel doorheen dus dat is geen probleem. Lupac burgers die gaan er bij mij nog wel in maar de rest hier moet er niks van hebben en om dat nou in m'n eentje te rouleren ;-) Alternatief zal dan ook knakworsten in blik zijn, die kan je in het geheel verwarmen en lust iedereen hier.

 

Sommige dingen kan ik wel redelijk inslaan en gaan er wel doorheen maar is wel even een kwestie van wennen en ik weet zeker dat zonder echte noodzaak bepaalde dingen hier niet gegeten gaan worden dus dat wordt dan weggooien na een zekere periode en is ook zonde van de beschikbare ruimte. Ik houdt het dan ook bij vermeerderen van wat we normaal gebruiken en met verjaardagen en dergelijke verbruiken. 50% voedsel wat zo te eten is zonder bereiding. Koken kan wel eens de meest riskante activiteit (geur/rook) zijn als je in een stad woont met hongerige mensen. Wie kookt heeft voedsel en wellicht voorraad etc. etc. Ook de periode waarop ik me instel is niet zo lang, een paar weken (ramp, stroomuitval) en ben van mening dat je in sommige gevallen weinig aan een grote en zware voorraad voedsel hebt. Koken kan wel eens de meest riskante activiteit (geur/rook) zijn als je in een stad woont met hongerige mensen. Wie kookt heeft voedsel en wellicht voorraad etc. etc.

 

De aanschaffing die ik als zeer nuttig zie is een voedseldroger,( http://www.megapool.nl/espressions-ep5600-voedseldroger?channel_code=110&product_code=54557589&utm_medium=cpc&utm_campaign=Vergelijksite&utm_source=google-shopping&gclid=COOZ89-9jrQCFTDMtAod9mQAiQ ) zoiets zocht ik eigenlijk al voor de kruiden uit de tuin omdat ik het zonde vond om niet alles te kunnen bewaren. Als ik dan ook nog allerlei zaken op lange termijn kan bewaren is dat mooi meegenomen. Kruiden, groenten en zelfs vlees kan je erin drogen! Beef Jerky wil ik wel eens proberen te maken en gedroogd fruit in de yogurt lijkt me ook een prima idee. Ik wil echter ook gaan proberen om dit op een andere manier voedsel te drogen, onafhankelijk van stroom.

 

Overigens is houdbare melk ook prima voor schuim op de cappuchino ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Onze voorraad eten bestaat slechts uit die hoeveelheid die wij in 1 winter nodig hebben. In voorjaar, zomer en herfst kunnen we genoeg eten uit moestuin, bos, veld, meer en kippenhok krijgen, dus daar hoeven we niet voor te preppen.

 

In voorraad is er wel altijd:

 

5 flessen azijn

5 pakken rijst

5 pakken suiker

10 pakken bloem

5 pakken pasta

10 pakken linzen, bonen, erwten etc

paar pakjes gedroogde tofu

8 kilo honing

40 liter wijn plusminus

10 liter sterke drank plusminus

kruidenbouillionpoeder in potten

gedroogde paddenstoelen

zonnebloemolie

dierenvoeding

gedroogde kruiden (meest zelf verzameld en gedroogd)

ansjovis en tonijn in blik (ongeveer de enige blikken in onze voorraad ;) )

tray houdbare melkpakken

paar potten marmite, pindakaas en appelstroop

zelfgemaakte jammetjes

zelfgemaakte limo-siroop

liters druivensap uit eigen tuin

 

De wintervoorraad bestaat voornamelijk uit geweckte groente uit eigen tuin:

 

tomaat

aubergine

courgette

paprika

pepers

 

verder zijn er uien, aardappels en een aantal pompoenen, losse courgettes, en steenperen. Pompoenen kan je enkele maanden bewaren, en courgettes ook als je ze op een koele plek legt en ze ontwikkelen een dikke schil.. anders maak ik ze alsnog in.

 

De aardappelen zijn 1 keer per ongeluk bevroren geraakt, toen konden we ze weggooien, dus opletten hiermee!

 

Ook zit de vriezer vol met zelfgemaakte maaltijden, soepen etc.. hij blijft slechts 3 dagen koud bij stroomuitval maar in de winter is het buiten meestal weer koud genoeg om deze maaltijden te bewaren, en anders moeten we het snel opeten..

 

In de winter valt er ook wel wat eten te vinden buiten maar dit is niet veel, bovendien houden wij ons dan weer liever bezig met het hakken, snoeien en knotten van bomen om onze houtvoorraad weer op peil te brengen.

 

 

Ohja en dan natuurlijk water:

 

Er is mogelijkheid tot opvang van 2000 liter regenwater, we hebben 2 waterzuiveraars om dit te zuiveren tot drinkwater.. Daarbuiten is er altijd nog de waterput maar die staat soms droog.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vermoed en geloof dat de moderniteit alle nood zal verslaan. Is er bijvoorbeeld nergens schoon water meer, dan geeft de overheid een opdracht aan een technisch bedrijf om vijf miljoen setjes waterfilteraar te produceren, desnoods in Griekenland of Spanje. En voilà; er is weer water.

 

En als niemand meer een computer kan kopen, voilà, er worden 15 miljoen supergoedkope ipadjes besteld, volledig draaiend op zonne-energie.

 

Maar goed, we zullen zien.

 

onthou een ding de overheid geeft nooit de overheid neemt alleen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Ik lees best regelmatig mee. Ook over het opslaan van voedsel e.d, maar smaakmakers (de zakjes bami, nassi enz kruiden) schijnen zo slecht voor je donder te zijn. Check alle info over E nummers op het net enz. Ik heb en kruider droger aangeschaft en probeer zoveel mogelijk gezond te leven. Wanneer er dan iets mocht voorvallen heb je al een goeie basis. (hoop je) LOL

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik lees best regelmatig mee. Ook over het opslaan van voedsel e.d, maar smaakmakers (de zakjes bami, nassi enz kruiden) schijnen zo slecht voor je donder te zijn. Check alle info over E nummers op het net enz. Ik heb en kruider droger aangeschaft en probeer zoveel mogelijk gezond te leven. Wanneer er dan iets mocht voorvallen heb je al een goeie basis. (hoop je) LOL

 

Op deze site wordt vermeldt dat er geen E-nummers in zitten en ook geen MSG

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had altijd wel een hoeveelheid blikken stevige soepen, bruine bonen en Duitse 'Eintopf' op voorraad waar ruim anderhalve week op geleefd kan worden, plus wat nog allemaal in huis is.

Sinds kort begonnen met uitbreiden.

Ik kom wekelijks bij de Nettorama waar ze pondspakken macaroni/spaghetti hebben voor 29ct (1652Kcal)

De laatste keer dat ik er was tien extra meegenomen. Voor die drie euro per keer ben ik van plan dat zo lang vol te houden tot ik niet meer weet wat ik er mee moet.

En ik denk dat het allemaal macaroni wordt omdat dat makkelijker in een klein pannetje past.

Verder wil ik mij eerst voornamelijk richten op een voorraad blikvoer, later het verfijnen en meer aan recepten te denken ed.

Nu eerst een 'basis voedselverzekering'.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Gardhu en @Vlinder en alle andere kaaskoppen. :p Je kan er ook voor kiezen om kleine kaasjes in te slaan. Die heb je al vanaf 500 gram en kosten denk ik gemiddeld zo`n 7 euro. Daarnaast heb je ook kazen in het gewicht van 1 kilo en 2 of 2,5 kilo en daarna natuurlijk de zwaardere van 5, 12 en 15 kilo. Met een kaascoating kan je de gesneden kaas weer sealen. Deze coating is zowel biologisch als minder biologisch om het maar even netjes te formuleren. Het zou alleen niet lang behouden blijven en zeker niet wanneer de kaas jong is. Deze zou dan kunnen gaan scheuren (barsten) Wanneer je dit nog beter wilt tegengaan dan kan je met een soort vliespapier, misschien zelf bak papier en deze coating en betere laag vormen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Bushmaster

Een maand, en met de rest van de "familie" voor een half jaar.

Daarbij haal je heel veel van het veld, de wegkant, poelen, bos en heide.

 

Dus eigenlijk, met uitzondering van de harde winters, het hele jaar voedsel.

Preppen en bushcraft gaan best samen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
  • 2 weken later...

Wij hebben nog niet zoveel, voor een maand of 2. Maar het staat buiten vol eetbare spullen. Onder de sneeuw toch. Wel wat verlept door de koude maar wel eetbaar.

Ik moet wel mijn kruiden kennis dringend uitbreiden want een schoonzoon die er meer van weet ... dat kan niet hé :)

Uit de winkel sla ik vooral conserven tomaten in. Die vliegen er hier door aan supersonische snelheid.

Vlees halen we in paketten in het halal slachthuis en vriezen het in tot ik het inmaken degelijk onder de knie heb. Véél goedkoper dan bij onze beenhouwers en ook verser.

Ik hoop tegen het eind van het jaar een stevige voorraad in huis te hebben om een gezin of 3 een paar maand te kunnen voeden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Met alle respect voor je goede bedoelingen, Noach, maar voor hoe lang denk je dat 36 liter vers water genoeg is? Ga maar uit van drie liter water per persoon per dag, met je vrouw en je twee kids ben je dus in een paar dagen door dat water heen. Althans, er vanuit gaande dat je het gebruikt voor koken, thee/koffie en drinken. Als je er ook nog je handen mee gaat wassen of je tanden mee gaat poetsen dan ben je er in twee dagen doorheen. Lifestraws zijn heel goed, maar wat als je geen open water buiten je huis kunt bereiken (extreem weer, onrust op straat, anarchie)?

 

Ik ben alleen, mijn streven is minstens een maand off-grid en volledig onafhankelijk van voedsel en water van buitenaf. Dat is al een enorm karwei. Ik heb nu 30 pakken Bar le Duc van 2 liter elk als drinkwater en 60 liter kraanwater voor handen wassen en tanden poetsen, plus 120 liter water in regentonnen voor het doorspoelen van de wc. En ik HOOP dat ik het daar een maand mee red.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...