Ga naar inhoud
GENEGEERD

Nieuw wetsvoorstel Fred Teeven


Hedzer
 Share

Recommended Posts

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

er zal dan ook bijna automatisch tegenover moeten staan dat de gevangenen wanneer ze bij het opsluiten niet voldoende draagkracht hebben ze voor het geld moeten werken in de bajes. je hebt niks aan een crimineel die geen geld heeft die na 2 jaar gevangenschap 11k schuld heeft, die staat de dag van zn vrijlating al bij zn oude makkers op de stoep voor een klus.

 

voor minderjarigen, dat vind ik toch zeker wel de verantwoordelijkheid, en ook de schuld, van de ouders. er zijn zoveel ontspoorde kinderen dankzij waardeloos opvoeden van de ouders. deze ouders hebben vaak net zo 'schijt' aan de politie en hulpverleners als de kinderen, misschien dat een dikke rekening er eens voor zorgt dat de ouders hun kind eens ter verantwoording gaan roepen.

Link naar reactie
Share on other sites

Gast ghostwhiper

Gewoon met schuld de straat op gooien en gewoon controle op houden.

Loonstroken bankafschriften etc inleveren moet ook als je in de bijstand zit.

Desnoods in de schuldsanering zodat ze wel legaal aan hun geld moeten komen om af te lossen

Striktere reclassering dus

Link naar reactie
Share on other sites

Het bedrag van € 16,-- per dag is te hoog, is mijn mening. Waar komt de hoogte van dit bedrag vandaan, zelf heb ik per dag per persoon absoluut geen € 16,-- nodig. Iets meebetalen zoals een bedrag per dag dat je in het ziekenhuis ligt prima, maar dit is weer een achterlijk idee.

Link naar reactie
Share on other sites

Dit is echt triest beleid. Oerstom populisme. Waar wel veel meer werk van gemaakt moet worden, is de 'pluk ze' wetgeving. Misdaad mag niet lonen. Ieder denkbaar voordeel dat een crimineel heeft gehad van zijn illegale activiteiten moet hem of haar ontnomen worden, dat staat als een paal boven water. Maar erop rammen, harder, nog harder, hardst, knijp ze uit als een citroen, breng ze aan de bedelstaf, maak er schuldslaven van, zal volkomen contra productief werken. Criminelen gaan zichzelf dan als slachtoffers zien en zich wreken op de samenleving. Natuurlijk moet je niet te soft zijn, maar wetenschappelijk onderzoek toont aan, dat je bij een groot aantal categorieen van criminelen van kleine boeven, alleen maar echte levensgevaarlijke schoften maakt, als je ze te hard aanpakt. Maar Jan met de Pet wil op een domme manier wraak. Verstandige standpunten zijn zelden populair, laat staan dat je er verkiezingen mee wint.

 

Een ander bezwaar vind ik, dat je op deze manier de positie van de rechterlijke macht uitholt. Dat zijn de professionals die weten wat de meest verantwoorde manier van straffen is. Ok, rechters laten soms flinke steken vallen, maar dat is een ander onderwerp. Op deze manier leg je als automatisme een loodzware bijkomende straf op. Ik zeg niet dat je dat nooit moet doen, nee ik beweer dat je de straftoemeting aan de rechter moet overlaten.

 

Tegen mijn collega preppers kan ik helemaal open en eerlijk zijn; deze maatschappij is zo ziek dat hij vandaag of morgen gaat crashen. Dan gaan de gevangenisdeuren overal open, omdat de bewakers hun salaris niet meer krijgen. Nou dan moet je eens zien wat voor levensgevaarlijke lieden ons land gaan overspoelen, dankzij het krankzinnige beleid van de populist Teeven, die ten koste van alles stemmen wil winnen voor de komende verkiezingen.

Link naar reactie
Share on other sites

Dank je @Lion. Je steun is heel belangrijk voor me. Tenminste nog een paar normale mensen op de wereld. :) Als ik beweer, dat dit soort idiote beleid bij een groot aantal catergorieen criminelen op een levensgevaarlijke manier contraproductief werkt, dan is dat niet een mening van mij, maar een vrijwel onomstreden wetenschappelijk feit, maar niemand die het wil horen...... Rammen jongens, volg je emoties..... dat werk zelden, zoals ik helaas ook zelf regelmatig ervaar (ik ben nu even heel eerlijk, rammen doe ik nooit, maar emotioneel reageren helaas wel) hg Dick.

Link naar reactie
Share on other sites

Populistisch geroeptoeter.

 

Leuk voor de pleb op de straat, en het stemvee, maar volkomen zinloos. Iets met "Kale kikker" en "Kan je niet van plukken" (ja, kale kikker, niet kale kip, dat is verkeerd).

 

Zolang die struikrovers nog staan te flitsen in de berm, moet je bij niet aankomen met dit soort kul... Als ik de pliesie nodig heb komen ze niet, maar als ik te hard rijd krijg ik een foto, en een dure ook!

 

Hou op joh...

Link naar reactie
Share on other sites

Dick heeft me deels het gras al voor de voeten weggemaaid want vanavond tijdens de afwas bedacht ik me ook dat we al de plukzewetgeving hebben die er voor moet zorgen dat je niet oneerlijk rijk geworden de bak in gaat.

Dit voorstel betekent dat er veel gestraften keurig verzorgd achter de tralies zitten en dat het gezin dat buiten de muren woont die vijfduizend euro per jaar moet ophoesten.

Wat een onzin, en zou het ook betekenen dat in het kader van de doorgeslagen marktwerking de vermogende boeven kunnen kiezen voor een pluspakket? Dus standaard 3 sterren voor 16 euro per dag maar extra voorzieningen tegen bijbetaling.

 

Uit dezelfde koker komt ook het idee om verdachten mee te laten betalen aan de proceskosten. Nog veel gekker want "wie betaalt bepaalt" schiet me dan meteen te binnen.

En het staat ook op gespannen voet met het principe in elke fatsoenlijke rechtstaat dat een verdachte niet aan zijn eigen veroordeling hoeft mee te werken.

 

Niet te geloven dat dit soort dingen bedacht wordt door lieden die op onze kosten een vorstelijk salaris verdienen.

Link naar reactie
Share on other sites

Gast ancestral-viking

politiek is een grote boevenwagen........onder het rijden roven en plunderen soms valt er een rover af en vechten er 2 ,

om vooraan de wagen te komen om op te stappen.

Link naar reactie
Share on other sites

Helemaal met @DickBerts eens.

 

En waar denkt Teefen dat die criminelen dat geld van gaan betalen? Dat zullen ze moeten jatten.

Werken in de bajes levert hooguit een paar euro in de week op, daar kunnen die criminelen het echt niet van betalen met als gevolg dat ze straks vrijkomen en een forse schuld hebben opgebouwd. De bedoeling van een gevangenisstraf is niet alleen strafffen maar ook ervoor zorgen dat criminelen niet opnieuw de fout in gaan. Op deze manier gaat dat dus niet werken. Ze krijgen geen eerlijke kans om te bewijzen dat ze op het rechte pad kunnen blijven.

Link naar reactie
Share on other sites

Veroordeelde criminelen voor maximaal 2 jaar laten meebetalen aan de kosten die noodgedwongen moeten worden gemaakt om de samenleving voor een bepaalde periode te vrijwaren van die criminelen is inderdaad te zot voor woorden. Veel beter zou het zijn om die kosten af te wentelen op de slachtoffers van deze criminelen, via inkomstenbelasting etc. Dat is rechtvaardig, want dan hadden ze maar geen slachtoffer moeten zijn, ofzo.

 

Dit is de redeneertrant die ik hierboven aantref. Uiteraard gelardeerd met het obligatoire geneuzel over verharding van de samenleving etc. maar toch. De kosten voor detentie moeten ergens van worden betaald, en als de gedetineerde ze niet voldoet, moet de belastingbetaler het dus doen. Waaronder de slachtoffers van criminelen. Verkrachte vrouwen en beroofde bejaarden etc. Dit is de ultieme consequentie van jullie gedachtegang. Misschien niet zo bedoeld, maar daarom niet minder kwalijk.

 

Dan de feiten: het voorstel is dus 16 euro per dag voor maximaal 2 jaar. Maal 365 dagen per jaar kom ik dan op een bedrag van 11680 euro. Dat is een koopje voor twee jaar lang een dak boven je hoofd, keuzemaaltijden uit een kantine, sport en recreatie en een televisie met minstens 50 kanalen, waaronder Canal+ rood en de benodigde tissues. Laat niemand zeggen dat de praktijk anders is, eenieder die de moeite heeft genomen om mijn bio te lezen weet dat ik in de publieke sector werkzaam ben. Zonder er verder op in te gaan: ik weet waar ik het over heb. De kosten voor detentie zijn enorm, tussen de 200 en 250 per dag voor 'normale' criminelen en rond de 700 voor TBS-ers.

 

Tegenstanders van het plan betogen dat een crimineel met meer schulden uit de gevangenis komt dan hij erin gaat, maar dat is pertinent onjuist. Het grootste gedeelte van veroordeelden hoeft geen schadevergoeding te betalen aan zijn slachtoffer(s), en is verplicht mee te doen aan werkprogramma's in de bajes in het kader van zijn resocialisatie. Daar verdient hij of zij een schamel loon mee, maar aangezien alle kosten voor de gedetineerde zijn gedekt is het volkomen rechtvaardig dat de gedetineerde zijn verdiende centen afstaat aan de staat die hem noodgedwongen opvangt.

 

Dan de uitspraken in de trant van "laat ze eerst eens stoppen met boetes geven" etc. Ik ben niet achterlijk. Ik weet donders goed dat dit natuurlijk een extreem doorzichtig proefballonnetje is van Fredje Teeven, die speciaal voor de aanstondse gemeenteraadsverkiezingen als "zwaar VVD-geschut" in stelling wordt gebracht. Ik weet ook dat het voorstel niet op korte termijn wordt ingevoerd, en zeker niet in deze vorm. Ik weet vanzelfsprekend ook dat het beter zou zijn als de overheid zich minder zou bemoeien met burgers, minder verkeersboetes zou uitdelen en eens een keer zou stoppen met de overdracht van bevoegdheden aan de EU etc.

 

Maar dit alles doet niets af aan het feit dat het volkomen normaal en rechtvaardig is om de kosten van detentie af te wentelen op gedetineerden in plaats van op de belastingbetaler. Dat dit een dergelijk betoog behoeft, doet mij bijkans in wanhoop mijn haren uittrekken. Lieve hemel, is er dan niemand die mensen gewoon de gevolgen van hun eigen gedrag wil laten ondergaan?

Link naar reactie
Share on other sites

Laten we iemand die tien jaar wordt opgesloten wegens mishandeling, niet alleen de detentiekosten laten betalen, maar ook administratiekosten net zoals bij verkeersboetes, de nieuwbouwkosten van nieuwe gevangenissen, de salarissen van Teeven en van de minister van Justitie. Oh, wacht en de maatschappelijke gevolgschade, die loopt al gauw in de tonnen. En niet te vergeten de gigantische vergaderkosten van de Tweede kamer over dit soort onderwerpen, was ook allemaal niet nodig als die hufters er niet waren. Voer weer lijfstraffen in. De zweep erover. Weg met het softe gedoe. Dit soort fantastisch 'rechtvaardig' beleid leidt er dan uiteindelijk toe, dat het aantal moorden vertienvoudigt, maar dat geeft niet, want die kosten gaan we dan ook weer gewoon verhalen op de daders......Tot Nederland een grote gevangenis is en dan voeren we uit kostenoverwegingen gewoon de doodstraf weer in. Af en toe een Lucia de B, die om wordt gebracht, geeft niks, een dooie Lucia de B. kan haar onschuld toch niet meer bewijzen, dus dat hoeft ons ook niks te kosten.

 

En verdorie, iemand die longkanker krijgt en ooit een sigaret heeft opgestoken? Zelf dokken! Een dikke vent met een hartaanval? Eigen rekening. Een kind van een gemakzuchtige moeder in het speciaal onderwijs? Doorberekenen! Iemand die zijn belastingformulier verkeerd heeft ingevuld? Weet je wel wat een belastinginspecteur per uur kost? Een dwarslaesie bij de wintersport? Zelf betalen, had je maar beter op moeten passen. Een schoorsteenbrand bij een prepper? Eigen risico!

Link naar reactie
Share on other sites

Volgens mij komen de meeste mensen in de cel, omdat ze geen euro te besteden hebben. En het dus op een andere manier geld gaan proberen te verdienen, wat altijd uiteindelijk uitloopt op illegale praktijken.

Van een kale kip valt niet te plukken, maar ze hebben dan wel 93 miljoen terug gehaald van grote criminele. Nederland staat volgens mij op het punt om door te slaan, o wacht daar zijn ze al aan begonnen !

 

En o ja de grootste crimineel loopt ook nog steeds vrij, en zit hoog en droog in het kabinet genaamd FRED TEEVEN. Handen boven elkaars hoofd houden was ik altijd goed in, maar volgens mij is hij er cum laude in afgestudeerd !

Link naar reactie
Share on other sites

Ik ben het helemaal eens met @Molonneke.

Wat hij schrijft kan ook ik onderbouwen zonder daar verder in detail te treden.

 

Het is te zot voor woorden om deze veroordeelden juist niet te laten betalen...

 

Greener

 

Goed geschreven @Molonneke.

 

Natuurlijk zou ik ook niets liever willen dan dat "de vervuiler" betaalt, maar ik heb er weinig geloof in. Het ging me niet zo zeer om het feit dat de gedetineerde moet betalen voor zijn verblijf, maar meer om het feit dat dit geopperd wordt door een politicus met als doel "zieltjes winnen".

 

Mocht er een manier zijn om van de gedetineerden een positieve financiële bijdrage aan de schatkast te maken, in plaats van een enorme kostenpost, dan ben ik voor. En dan moet de beste man een standbeeld krijgen.Ik zie enkel problemen in het feit dat veel van deze lieden die 16 euro per dag niet op kunnen/zullen brengen. Tenzij we een systeem invoeren waar men arbeid gaat verrichten als vergoeding (wasknijpers vouwen?).

 

Oh, en ik had gisteren een gepeperde bekeuring, vandaar mijn opmerking ;) En ja, die moet ik ook zelf betalen...

Link naar reactie
Share on other sites

Staat wil weer cash zien, dat is alles, als gevangenen dit geld niet kunnen verdienen intern..zullen ze het ooit ergens anders halen. Ze werken toch al in de gevangenis? of wil je ze zoals in de US aan een ketting zien lopen en vuilprikken langs de snelweg...dat kan ook, maar in NL noemen ze dat broodneid of zo? Niets op aan te vullen dan al hierboven vermeld...inhoudsloos en opportunistisch beleid

Link naar reactie
Share on other sites

Tegen mijn collega preppers kan ik helemaal open en eerlijk zijn; deze maatschappij is zo ziek dat hij vandaag of morgen gaat crashen. Dan gaan de gevangenisdeuren overal open, omdat de bewakers hun salaris niet meer krijgen. Nou dan moet je eens zien wat voor levensgevaarlijke lieden ons land gaan overspoelen, dankzij het krankzinnige beleid van de populist Teeven, die ten koste van alles stemmen wil winnen voor de komende verkiezingen.

 

Hoewel het heel erg voor de hand ligt om direct JA te roepen over zo'n voorstel, denk ik dat Dick hier wel een punt heeft. Wat ik in ieder geval belangrijker vind, is dat daders zoveel mogelijk opdraaien voor de schade die ze veroorzaakt hebben bij de slachtoffers. Dat ze geconfronteerd worden met de gevolgen en de kosten van hun daden. Dat verhalen via 'huur' van de cel, is iets anders. Overigens bestaat de Pluk Ze wet ook al een tijdje. De echte zware jongens worden al zoveel mogelijk gestript van hun door misdaad verworven luxe. Dus het lijkt inderdaad meer symboolpolitiek.

Link naar reactie
Share on other sites

Ach, het beste lijkt mij nog de gevangenen aan het leren te zetten. Voor elke negen of tien een extraatje zoals sigaret of fruit of zeep/deo.

Een zeven of minder kost ze televisietijd of recreatietijd ofzo.

Diploma halen zodat ze na hun gevangenistijd weten hoe ze moeten leren (dat leren ettertjes niet op school want daar klooien ze vooral) en vakken op minstens havo niveau hebben om betaald werk te kunnen doen.

En het liefst dit alles in roze gevangenispakken...zoals in de strengste gevangenis van Amerika.,

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...