Ga naar inhoud
GENEGEERD

Handige tip voor het geval de watervoorziening wegvalt


Angel-Lion

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
@hamster het oppervlak van plastic voelt glad , maar microscopisch is het niet zo glad en die vetten gaan in de porieen van het plastic zitten

en gaan bederven Je Hadex is zover als ik weet gewoon Natrium Hypochloriet en je kan het dan wel in je water doen maar werkt maar erg kort

http://preppers.nl/forum/threads/3930-Verhouding-chloor-tov-water-om-te-desinfecteren/page6?highlight=dunne+bleek

en het bedervingsproces van die melkvetten gaat gewoon door en je water is niet zuiver meer .

zoals je zegt roken is ook slecht :) maar ik zou niet graag ziek worden door mijn water bij een shtf (bewaar mijn norit liever voor anderen dingen ;) dus ik hou het wel bij een gewone pet fles :rolleyes:

(gewoon zekerheid voor alles :) )

gr will

@Wafels : Volledig mee eens!!!:)

Ik ben een fan van PET-flessen. Ook leeg zijn ze voor allerlei toepassingen te gebruiken!

WTSHTF zijn ze zelfs in Nederlandse bossen en heiden te vinden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier ben ik erg benieuwd naar de reactie (pun intended) van @vheeswijk.

@Dreutel : Ja zilver (en zilver-ionen) zijn antiseptisch. Vroeger druppelde men een oplossing van Zilvernitraat in de ogen van een pasgeborene als de moeder besmet was met de geslachtsziekte gonorroe (google) . Dat voorkwam dat de boreling blind werd. Ook chirurgische scalpels werden van zilver gemaakt omdat deze antiseptisch werkten. Dit is weer in onbruik geraakt omdat zilver een té zacht materiaal is voor messen en heel moeilijk echt scherp te krijgen (slijpen). Google ook eens op `silver antiseptic water'.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Een klein beetje wegdrijvend van het onderwerp wateropslag maar zeker nog in lijn met het zoeken naar een goede verpakking:

Ik ben op zoek geweest naar kunststof containers en kom daar vaak laboratorium materiaal tegen.

Hoe denken jullie over HDPE containers van 1 of 2 liter met een grote schroefdop ?

 

ScreenShot002.jpg.ff4be6e19f5d7d850b414395c1451680.jpg

 

Kost op zich vrij weinig, ligt in de buurt van een euro per stuk. Enige nadeel is dat je ze per 75 o.i.d moet kopen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan zijn de 1,5 literflessen water van de Lidl goedkoper, de pakken water van de AH ook.

 

Van water weet ik het niet precies maar het lijkt wel of alle Nederlanders AH goedkoop vinden. Ik ging even kijken in onze lokale AH en daarbij waren er hoofdzakelijk drie dingen die me stoorden :

 

- de hoge prijzen en kleine verpakkingen

- de typisch Nederlandse producten en onzin : Unox worst in zakken, soep in zakken, melk in zakken (helemaal getikt) een volledig rek drop (geen mens die dat hier eet) en een volledig rek pindakaas (ik heb er eentje gekocht en het is wel ok maar de rest van het gezin vindt het niet lekker)

Modbreak: deel verwijderd vanwege forumregels

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vergeleek de prijs van het Lidl waterflessen(anderhalve liter,29 cent geloof ik) of AH water(zes keer anderhalve liter, 1,92 euro) met de opslagpot die getoond werd.

Als een wateropslagtank van 25 liter voor iemand te duur is om in een keer aan te schaffen, is elke week wat flessen of pakken water kopen misschien wel haalbaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Denk ook nog even aan het statiegeld. Mijn investering in 36 flessen water van Lidl was ruim 10 euro en ik heb bijna hetzelfde bedrag afgetikt aan statiegeld.

Dus 50 liter water op voorraad kost je ongeveer 20 euro uit de knip.

 

De voorraadcontainer die ik eerder aanhaalde bedoelde ik ook niet primair voor de opslag van water. Omdat die dingen vierkant zijn en een grote dop hebben zijn ze wel heel geschikt om op een compacte manier voorraad op te bergen.Zelfs de goedkoopste voorraadbussen van action of blokker zijn vele malen duurder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@netuyas. Jouw beslissing om dit draadje schoon te vegen respecteer ik uiteraard. Van te sterke on topic/off topic dranghekken krijg ik het Spaans benauwd, maar dat is natuurlijk een zeer subjectief waarderingsoordeel. Wat ik echter pertinent met je oneens ben, is dat er bij ietsje discutabele postings meteen een mod melding gedaan zou moeten worden. Het kan ontzettend behulpzaam en verhelderd zijn om eens de discussie aan te gaan over wat al dan niet een toelaatbare posting is. Bovendien- en dat vind ik nog veel belangrijker- is de bewaking van de sfeer en het fatsoen op dit forum een taak van ons allemaal. Juist om de mods niet te overbelasten. Soms is een modmelding niet behulpzaam bij de zelfreinigende werking die wij als groep dienen te hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Reinigingstip voor containers, petflessen, of wat dan ook.

Los een reinigingstablet voor gebitsprotheses (de goedkoopste is goed genoeg) volledig op in een kop warmwater. Eénmaal opgelost kun je aanvullen met koud water tot ca. 10 liter. Doe deze oplossing in de te reinigen container(s), schudden, wachten, schudden, dag wachten (container eventueel op de kop), afgieten. Je container is weer schoon en fris. Ik gebruik deze methode al jaren om het waterreservoir van de camper schoon en fris te houden. Werkt perfect!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...