Ga naar inhoud
GENEGEERD

Beknopte review Graanmolen Diamant D525


3th little Pig

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Gast DickBerts

Een graanmolen is zeker geen must have voor iedere prepper. Maar het zijn wel schitterende dingen, waar je -afhankelijk van je omstandigheden- veel aan kunt hebben. Zelf heb ik het zo georganiseerd; Voor de kleine klap heb ik Evergreen, beschuit, roggebrood, lang houdbaar brood, gepasteuriseerde melk en wat Brinta in huis. Gevarieerd, wat stimuleert om er af en toe ook eens wat van te gebruiken, zodat mijn voorraad niet te oud wordt. Ook heb ik een broodbakmachine (nota bene gekregen van een heel aardige prepper van deze site) en wat kant en klare broodmix op de plank staan. Bij een economische shtf -en dat blijft op dit moment mijn belangrijkste reden om te preppen- zie ik eerst de winkels en de bakkerijen sluiten en pas in een later stadium de stroom uitvallen of gerantsoeneerd worden tot een paar uur per dag. Dan is een broodbakmachine natuurlijk super. Voor de langdurige shtf heb ik een flinke partij spelt graan in huis. Blijft extreem lang goed. Ik week dat een nachtje in water, wat voor mij (anderen vinden het soms vies) een heerlijk ontbijt oplevert. Op die manier heb ik ook geen graanmolen nodig. Maar ja, als je over veel geld en veel ruimte beschikt en je woont midden in de graanvelden en je kunt een houtoven in je tuin bouwen, dan is het natuurlijk fantastisch om een graanmolen te hebben. In mijn ideale maatschappij hebben we allemaal zo'n hobby. De een als crisis-bakker, de ander met een slapend bedrijfje met hand Singers, wat mijn grote passie is geworden en ga zo maar door. Dergelijke hobby's leveren niet alleen veel lol op, ze kunnen een maatschappij overeind houden als het eens flink tegen zit.

 

Helaas is mijn keuken vol, maar als ik meer ruimte had, dan maakte ik er met graankasten aan de muur -staat prachtig- een echte prepper keuken van. Helaas wel duur, maar veel mensen bouwen dit zo zelf;

 

http://www.graanmolen.com/graanopslag-c-31.html

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ik 850 euro te besteden had voor een graanmolentje kocht ik voor dat geld liever een dieseltje,een tweedehands agrarisch tarwemolentje van 100a200 euro en een voorraadje diesel.

Kun je tevens een aggregaat en diverse andere machines mee aandrijven.Als je dan ook nog een bigbag van een ton voor de normale groothandelsprijs van rond de 20 cent per kilo een goede tarwe kunt kopen,ben je helemaal het mannetje.

Een handzwengel kun je dan altijd nog in de kast leggen.:)

Link naar reactie
Delen op andere sites

't Voordeel van je eigen molen is dat je weet wat je erin gooit.

Gewone tarwe uit de handel of een biologisch product en wellicht ooit wat je zelf verbouwd hebt.

 

Ook kun je natuurlijk vele andere dingen malen in zo'n molen, bv. diverse wortelen van wilde planten voor medicijn.

De meeste dingen zijn beter houdbaar in hun 'hele' vorm ipv gemalen, zoals al door @DickBerts opgemerkt.

 

Goede review @3th little Pig :cool:

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 7 jaren later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...