Ga naar inhoud
GENEGEERD

Social media: het gevaar voor de politiek


f150
 Share

Recommended Posts

November dit jaar publiceerde Wikileaks de draft van de geheime Trans-Pacific Partnership-overeenkomst. "De TPP is het grootste economische verdrag ooit, het omvat naties die meer dan 40 procent van het bruto nationaal product van de wereld vertegenwoordig", zo vertelt Wikileaks.

 

Het handelsakkoord gaat ook over de bescherming van intellectueel eigendom, dat we nog kennen van de discussie uit 2009, toen de ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) heftige protesten ontlokte omdat het grote gevolgen had voor de burgerrechten en internetvrijheden.

 

De Europese Commissie ziet sociale media als een gevaar voor de onderhandelingen. Nu.nl beschikt over een audio opname van Patrice Pellegrino waarin hij zegt: "Zij [de tegenstanders – red.] gebruiken sociale netwerken. Ze gebruiken werkelijk allerlei soorten media om te communiceren. En de industrie was niet in staat daar tegenwicht tegen te bieden met deze nieuwe wapens. Zij bleven gebruikmaken van de oude manier van lobbyen."

 

De Europese Commissie werkt in het geheim aan een nieuw handelsverdrag dat regels voor intellectueel eigendom wil invoeren. De hetze tegen ACTA op de sociale media was destijds de reden dat de invoering op de lange baan geschoven is. Kennelijk houdt Brussel terdege rekening met de mening van het publiek, en probeert precaire onderwerpen als deze buiten het publieke debat te houden. Best vreemd, voor iets wat de EC zelf de 'the biggest trade deal in the world' noemt.

 

bronnen:

https://wikileaks.org/tpp/static/pdf/Wikileaks-secret-TPP-treaty-IP-chapter.pdf

http://www.nu.nl/internet/3663166/ec-waarschuwt-sociale-media-bij-onderhandelingen.html

http://www.vandiepen.com/actueel/publicaties/single-view/acta-blijft-gemoederen-bezighouden.html

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

de uit het latijn vertaalde bijbel, boekdrukkunst, internet, sociale media en nu ook sociaal geld.

Overheden gaan het (wederom) moeilijk krijgen idd.

Op zich een goede ontwikkeling, alleen..... is er al nagedacht over een alternatief voor de huidige "democratie" ? dat heb ik nog niet scherp op het netvlies

dat hebben we wel nodig als de oude structuur omgeduwd is.

alles wat in het geniep, geheim of achterbaks is/wordt geregeld faalt jammerlijk op termijn, jammer dat ze dat niet geleerd hebben van de historie.

Link naar reactie
Share on other sites

Inderdaad, sociale media is soms al een criminele bezigheid in de ogen van sommige landen. Kijk maar bijvoorbeeld naar Turkije, daar worden mensen opgepakt die verslag doen via facebook of twitter van de protesten die er al sinds juni plaats vinden. Ook de live stream van Fukushima gaat steeds tijdelijk op zwart.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...