Ga naar inhoud
GENEGEERD

Wat heb jij gegeten dat over de datum was?


Dreutel

Aanbevolen berichten

Gisteravond Danone kwark gegeten die houdbaar was tot 11 december. Ik ben met verse zuivel wel voorzichter dan met pakken en blikken maar het rook en smaakte prima.

Donderdag een pak gekoeld vruchtensap gedronken (het merk is Coolbest - ligt bij de super in de koeling maar kan gewoon in de kast bewaard worden) dat precies een maand over tijd was.

Niks gemerkt uiteraard, prima spul.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Als ik me nu bedenk hoe lang ik op die blikken soep en groente had kunnen overleven in een SHTF.... *schaamt zich diep*
maar JIJ weet nu beter! :D Er zijn mensen die het nog voor de THT al niet meer willen :eek:

 

Geprepareerde verlopen tht vlees producten laat ik altijd door de hond voorproeven :p

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb nog een halve pot kruidnagels staan vervaldag is nog moeilijk te lezen 12.11.1986 . Het is een pot van 375gr daar zitten er duizend in . Ik gebruik dat nog wekelijks . Hoe het komt dat ik die nog heb ? Wel al zo van die dingen koop ik in het groot , al jaren . Nu had ik jeneverbes en kruidnagels nodig (voorraad was bijna op ) ik naar de groothandel om dat beiden te kopen . Nu bleek de jeneverbes uit voorraad te zijn . Dus nam ik 2 van die potten kruidnagels mee en ging de volgende maal wel jeneverbes kopen . Nu twee of drie weken later kwam ik terug in die zaak en stond voor het kruiden rek . Ik vroeg mezelf af wat ik de vorige maal niet gekocht had . Ha kruidnagels dacht ik , dus 2 potten kruidnagels mee genomen . Ik had dan 4 potten kruidnagels en nog steeds geen jeneverbes . Nu 30 jaar later gebruik ik nog steeds van de zelfde kruidnagels . En ik word er echt niet ziek van .

20131216_110613.jpg.6277b6d793de9c29db816d8c1bfdc1ef.jpg

 

Geert

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
In mijn koelkast staat een potje uien op zuur die is al een jaar over datum maar eet er af en toe eentje uit ook vrouwlief eet er van al weet ze niet dat die over datum is . Ook onlangs brood gebakken met bloem uit 1988 . Niets aan de hand .

 

Geert

 

Eveneens nog met oude bloem gebakken en op zich was er met de smaak niets mis ,enkel het rijzen van het brood viel tegen ...Had jij hetzelfde? Met de gebruikte gist was er nochtans niets mis ...

Link naar reactie
Delen op andere sites

inderdaad voelen, ruiken,kijken en eerst beetje proeven met voelen bedoel vooral vlees als het begint te plakken is dit meestal het begin

het laaste wat ik gegeten heb wat over data was was een mars 1/2 half jaar over data niks mis mee

 

Ik kijk nooit naar de datum. Gewoon ouderwets ruiken, kijken en klein beetje proeven of iets nog smaakt.:p
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 10 maanden later...

Recentelijk nog een pot bruine bonen van Hak... 4 jaren overdatum! Iets muffer dan een gewone boon maar niets mis mee!!

 

Vele zaken uit de Nederandse Noodrantsoenen houdbaarheid 80's gegeten in de 90's en later... Ook prima! Zowel de maaltijden als alle poeders, kaakjes en de zoetigheden zeker!

 

Vele soorten cup-a en andere instant poedersoepjes in de loop der jaren en ook vaak jaren overdatum... Meer peper en zout en gewoon bikken!

 

Droge goederen hebbik nooit echt zorgen om gehad... Bonen vond ik wel een uitdaging maar heb het als test gewoon gedaan en ben nog even geshtft als daarvoor...;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Yoghurt 3 weken over datum, nog prima, maar wel in de koelkast bewaard.

Filet americain 2 dagen over de datum, maar dan bak ik het wel even.

Vlees en vleeswaren kunnen vaak ook wel iets langer dan de datum

 

Ik eet alles over de datum als het nog goed ruikt/voelt proeft. Het gebeurt regelmatig, dat ik iets op de datum in de supermarkt scoor voor half geld.

 

Maar het gebeurt mij ook wel eens dat ik b.v. een pak vlees wat niet over de datum is open trek en dat het niet goed meer ruikt. Dat gaat dan ook weg. Wel laat ik de kids nog even ruiken, zodat zij de geur van bedorven vlees leren (her)kennen :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...