Ga naar inhoud
GENEGEERD

[Vragen] mbt Morfine


Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 56
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Naja mijn vrouw was verpleegkundige afgekeurd na een verkeersongeval.

Mijn vrouw bemoeid zich ook niet met mijn preppers dingen, ze wil er Niks van weten of horen.

Ik heb overigens ook gezegd dat ik ze netjes naar de apotheek zal brengen, op zondag was hij helaas dicht.

Wel blijven opletten he!!!!!! ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kijk, Proterra, dit soort teksten, lijkt het er erg op dat je verdiept. Je kan veel informatie van internet zo presenteren dat het lijkt dat je deskundig bent. Echter er zijn hier een groep lezers die informatie niet goed op hun waarde schatten en niet in de context plaatsen.

 

Ik ben het met je eens, dat je geen dokter hoeft te zijn, om veel medische zaken rond een SHTF te organiseren. Maar niet alles is geschikt om zo maar op een forum te plaatsen. want er zijn hier ook mensen, die dan opiaten gaan hamsteren, zonder de bijgaande context te kennen, niet alle verschillende vormen te kennen. Er zijn mensen die de tekst die schrijft zo onthouden, dat ze rustige 30% van de dosis nemen. terwijl je dat niet zo schrijft of bedoeld.

 

Dus soms is het verstandig om bepaalde informatie niet te delen, of op een zo danig wijze te presenteren dat iedereen het als een waarheid als een koe kan nemen.

Zet er een bij wijze van spreken een disclaimer bij.

 

Heb je op zich gelijk in, maar ik ga er persoonlijk van uit dat zaken zoals morfine alleen gehamsterd wordt voor gevallen waarin het noodzakelijk is.

Als in wanneer je niet een-twee-drie de beschikking hebt over medische zorg, omdat de ziekenhuizen nauwelijks nog bevoorraad worden. Bijvoorbeeld na een ramp waar 70% van de bevoorradingslijnen zijn doorgesneden, terwijl de gewonden, zieken en vluchtelingen zich aldaar ophopen. Om een vergelijkbare reden wordt het spul bijvoorbeeld ook meegenomen op berg- of poolexpedities, of zelfs veldwerken die plaatsvinden in afgelegen locaties waar een ziekenhuis wel eens enkele dagen weg kan zijn. Met dat uitgangspunt plaats ik dergelijke informatie, en dus niet voor Jan met de korte achternaam die besluit zijn voorraad aan te spreken omdat hij of zij spanningshoofdpijn heeft en het paracetamolletje niet naar behoren werkt.

 

Maar ja, je hebt bijvoorbeeld gelijk als je zegt dat de maximaal therapeutische dosis door heel veel mensen van worden gezien als de "standaard therapeutische dosis" - voorbeeld ervan is onder andere dit:

 

dosis voor een volwassene is normaal gesproken 8 paracetamol (dat weet iedereen?)

 

Waar iemand de maximale therapeutische dagdosis (in dit geval paracetamol) aangeeft als de "dosis voor een volwassene" - als iemand hetzelfde zou doen met morfine i.p.v. paracetamol heb je dus evenveel aan het persoon wat de middelen heeft ingenomen als wanneer dit persoon zou vergaan van de pijn - helemaal niets dus. Het persoon wat de maximale therapeutische dosis morfine inneemt zal lethargisch voor zich uit zitten staren en niet meer in staat zijn helder na te denken.

 

Dan ook mijn excuses voor als ik onverantwoordelijk overkom - vanuit mijn oogpunt ben ik er vanuit gegaan dat mensen die zoiets lezen zelf kunnen (en zullen) beseffen dat als er ergens "maximaal" staat dat niet hetgene is waar je mee moet beginnen, en ook dat opiaten geen middelen zijn die je voor wat spierpijn inneemt. Ik blijf echter van mening dat informatie uitwisselen goed is, en dat het aan mensen zelf is om de beslissing te maken over wat zij met informatie willen doen.

 

Maar zal in de toekomst wel een dikke vette disclaimer plaatsen als ik dergelijke informatie op het forum zet, of indien mogelijk op dit forum, het in een spoiler zetten.

 

Voor nu echter lekker naar de 3D-bioscoop in Kraków om Gravity te kijken :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...

Ik heb eens een filmpje gezien (of het was een radio uitzending op youtube oid) waarin werd verteld dat medicatie een stuk langer houdbaar is dan op de verpakking staat. Plus drie jaar of iets dergelijks en meer bij sommige medicatie. Heeft iemand daar meer informatie over?

 

Verder vraag ik me af of het zin heeft om, als je medicatie voorgeschreven hebt, aan je huisarts te vragen je voor 3 maanden ipv voor 1 maand voor te schrijven. De overheid raad immers ook aan voor die tijd je spul in huis te hebben. Heeft iemand dat wel eens gedaan?

 

Wat betreft tramadol, gebruik ik voor pijn in m'n onderrug (niet regelmatig want 't is verslavend). Je kunt het via internet bestellen bij dokteronline. Ik kwam het daar tenminste tegen toen ik eens op zoek was naar jodiumtabletten.

Dan heb je een recept (min of meer). Wel aan te raden om als je al medicatie gebruikt het gewoon bij de huisarts te vragen, die weet immers meer over interacties. Of dat even goed uitvogelen op internet. Zomaar tramadol gaan gebruiken raad ik absoluut niet aan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Wellicht wat contacten opdoen en onderhouden die toegang hebben tot spul dat nu niet legaal is om in huis te hebben. Iemand die bij een apotheek werkt bijvoorbeeld, of een bevriende arts. Of een dierenarts die weet wat er wel/niet kan qua diergeneesmiddelen en gebruik bij mensen. Dan, mocht er een wrol situatie ontstaan of dreigen te ontstaan is het 't misschien waard het risico te nemen. Nu zou ik 't persoonlijk niet doen, en inderdaad zeker niet op een forum zetten als je 't wel doet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Morfine klinkt als handig, maar als je er geen verstand van hebt... hoeveel gebruik je? Vanaf wanneer is de pijn van dermate niveau dat dit de voorkeur heeft boven paracetamol of diclofenac?

Is de vorm die je hebt een kortwerkende variant of een langwerkende? Hoeveel tijd moet je minimaal tussen de doses hebben? En de dosering.... X milligram... totaal, per kilogram lichaamsgewicht?

 

Het is niet voor niets de laatste stap in de pijnprotocollen in het ziekenhuis.

Wat mij (als verpleegkundige) altijd opvalt, is dat een groot aantal van de patiënten die aan de stevige pijnstillers zijn, vrijwel allemaal laxeermedicatie gebruiken, omdat het je darmstelsel sterk beïnvloed.

 

Ik raad je aan om eens in het faramaceutisch kompas te neuzen, dit wordt door artsen en verpleegkundigen gebruikt en is betrouwbaar. ALLE medicatie kun je hierin vinden (soms niet op merknaam, dan wel weer op stofnaam)

Let ook goed op de contra-indicaties. Als je bijvoorbeeld astma of copd hebt, kun je een ademhalingdepressie krijgen wanneer je morfine gebruikt.

 

De meest voorkomende bijwerkingen van oxycodon (de werkzame stof in oxynorm of oxycontin )

Zeer vaak (> 10%): sedering of sufheid, obstipatie, misselijkheid en braken, hoofdpijn, jeuk

Vaak (1–10%): anorexie, diarree, buikpijn, dyspepsie, droge mond, duizeligheid, , tremor, nervositeit, slapeloosheid, angst, verwardheid, abnormale gedachten en dromen depressie, dyspneu, huiduitslag, zweten, asthenie, koorts.

 

 

Van morfine:

Vaak (1-10%): anorexie, droge mond, buikpijn, dyspepsie, obstipatie, misselijkheid en braken (vooral in het begin van de behandeling), verwardheid, slapeloosheid, slaperigheid, gedachtestoornis, hoofdpijn, myoclonus, bronchospasme, verminderde hoestreflex, zweten, huiduitslag, asthenie.

 

 

Ik hoop dat je hier wat mee kan!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Na zijn overlijden bleef er letterlijk een supermarkttas vol morfine over die ik zoals het een echte prepper beaamd naar huis heb gesleept. In tijden van een grote shtf situatie lijkt dit me echt een middel dat je in huis moet hebben.

 

Op de doosjes staat een vervaldatum van ongeveer 2 jaar maar hier lang kun je het echt opslaan (koel en donker)

En wat zijn de consequenties als het echt te lang ligt? Word de werking versterkt of neemt die juist af?

Voor mensen die ooit suïcidaal zijn geweest, is een te grote voorraad medicijnen discutabel. De werkelijke houdbaarheid van medicijnen is vaak langer dan wat de verpakking aangeeft, maar dat geldt niet voor alle geneesmiddelen.

https://www.google.nl/search?q=morfine+%22expiration+date%22+safe&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a&channel=sb&gfe_rd=cr&ei=iPpXU6OaKsPk-ga9-YDICQ

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...