Ga naar inhoud
GENEGEERD

Biflatie.nl: Het ultieme doomsday scenario


Rodin
 Share

Recommended Posts

Biflatie.nl: Het ultieme doomsday scenario

 

Wat wij op Biflatie schrijven is niet altijd even positief. Toch is onze verwachting voor de komende tijd nog met een grote roze bril bekeken vergeleken met een presentatie die wij laatst onder ogen krijgen. Raoul Pal is een oud ‘hedgie’ en eveneens manager geweest van Goldman Sachs, waar hij op 36-jarige leeftijd stopte met het beheren van andermans geld. Nu komt hij met zijn laatste visie op het macro-economische klimaat die de korte maar duidelijke titel “The End Game” heeft.

 

Volgens Pal, die schrijft voor The Gobal Macro Investor - een onderzoeksbureau met grote hedgefunds als clienten-, is er momenteel sprake van een ‘blijvende depressie’, waarbij economische groei achterblijft terwijl landen verdrinken in teveel schuld. De toekomst kent volgens Pal veel onzekerheden, maar zal echt beginnen wanneer de grootste bank zal omvallen. Met weinig geld beschikbaar voor overheden om te hulp te schieten is de kans groot dat dit over zal slaan naar de gehele Europese bankensector.

 

Het probleem zit hem echter niet eens per se in de schulden van de overheid. Het werkelijke probleem is “That the $70 trillion in G10 debt is the collateral for $700 trillion in derivatives”, aldus Pal. Deze problemen zullen volgens deze zienswijze in no-time overslaan naar het VK, Japan, China en de Verenigde Staten. Het gevolg zou zijn dat er een einde komt aan het huidige systeem van fractioneel bankieren en ongedekt geld. Het wordt ook wel The Big Reset genoemd.

 

Vervolgens stelt Pal dat obligaties van landen als de Verenigde Staten, Duitsland, Japan en het Verenigd Koninkrijk rond de 1% zullen noteren. Een daling van de obligatierente van de VS, Duitsland, etc is een trend die we overigens al enige tijd zien. Daarnaast zullen veel financiële instrumenten verbannen worden. Het enige wat nog overblijft zijn de dollar en goud.

 

Als tijdpad wordt gesteld dat de Westerse markten nog zo’n 6 maanden de tijd hebben om zichzelf te beschermen tegen toekomstige verliezen. Het zou voor mensen in de financiële wereld dan ook dan vooral zaak zijn om te zoeken naar, waar het mogelijk is, veilige havens. 2012 en 2013 zullen dan ook de laatste jaren zijn voordat het nieuwe systeem verschijnt, volgens Pal.

 

Bron: http://biflatie.nl/

 

Zou het zo kunnen gaan? Geen idee. Ik weet wel dat de huidige gang van zaken niet veel langer door kan gaan. Zoals je een gat niet kunt dichten met een ander gat, zo kun je je geen uitweg uit je schulden lenen. Tip van de overheid: Geld lenen kost geld (alleen trekken ze daar zelf geen lering uit). O ja, dat poppetje met dat euro-blok aan z'n been - dat zijn wij.

 

max.jpg

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Als de onrust niet te snel toeneemt, en europa genoeg macht blijft krijgen kan het nog wel een tijdje doorgaan met geld printen.

Zou best nog een paar jaar door kunnen gaan, maar dan eindigt het zeker in hyoerinflatie.

Als het eerder eindigt misschien nog geen hyper inflatie, dus laten we dat maar hopen misschien.

Link naar reactie
Share on other sites

Als de onrust niet te snel toeneemt, en europa genoeg macht blijft krijgen kan het nog wel een tijdje doorgaan met geld printen.

Zou best nog een paar jaar door kunnen gaan, maar dan eindigt het zeker in hyoerinflatie.

Als het eerder eindigt misschien nog geen hyper inflatie, dus laten we dat maar hopen misschien.

 

Er zijn op dit punt 2 opties: meer inflatie en de rente drastisch op laten lopen. Die laatste betekent het spoedige failliet van vrijwel iedere westerse overheid. Ik heb er in ieder geval geen vertrouwen in dat de machtsjunkies hun verslaving zomaar opzij kunnen zetten en de juiste keuze maken.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...