Ga naar inhoud
GENEGEERD

Wind energie (Bug-in)


Timm

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Eigen windmolen

 

Het mooist is natuurlijk je eigen windmolen. Je kunt in je eigen energie voorzien en je bent niet meer afhankelijk van de grote energieleveranciers. Steeds meer particulieren hebben dan ook interesse. Een kleine windturbine heeft een maximale masthoogte van 15 meter of wordt direct op de woning geplaatst. Deze turbines variëren in vermogen van 100 Watt tot ca. 10 Kilowatt. Realiseer je wel dat je een molen met een spanwijdte van ongeveer 5 meter nodig hebt om een volledig gezin van energie te voorzien! Naast de bekende (horizontale) windmolens zijn er ook speciale windmolens voor de bebouwde omgeving. Deze kunnen beter overweg met de wisselende windomstandigheden, maar hebben over het algemeen wel een lager rendement. De opbrengst van kleine windmolens is echter nog relatief beperkt en zelfs onvoldoende om de aanschafkosten binnen de technische levensduur terug te verdienen. Zonnepanelen zijn voor een particulier zowel praktisch als financieel een interessantere keuze. Zie ook vergelijking zonne-energie en windenergie.

 

Van: http://www.duurzaamthuis.nl/energie/windenergie

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, dat is geen enkele windmolen. Ik heb daarover enkele jaren geleden uitgebreide berekeningen gemaakt. Alleen de echt grote windturbines zijn rendabel te krijgen op een redelijke termijn. Bovendien is het regelgevend kader in elk geval in Vlaanderen niet gunstig. Daarnaast zijn er door de bewegende onderdelen ook onderhoudskosten. ... Wil je zelf beperkt stroom maken, koop dan een kleine generator en een zwik brandstof.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is die nog wel te koop, die wokkel....kan dat namelijk nergens terugvinden.

Voorheen te bestellen bij Greenyield, maar die bestaat niet meer, ofzo.

Kosten waren 2500 euro, voor de geïnteresseerden.

 

 

Verder een boekbespreking van een nuttig/leuk boek voor mensen die weinig weten van windmolens:

Boekbespreking"Build your own small wind power system": http://www.solarwebsite.nl/2012/06/boekbespreking-build-your-own-small-wind-power-system/

Link naar reactie
Delen op andere sites

v100-product.jpg

 

Plaatsing

 

De Energy Ball V100 wordt bij voorkeur op een mast in bijvoorbeeld de tuin of op het erf geïnstalleerd, maar het is eveneens mogelijk om de Energy Ball op een plat dak te monteren. De Energy Ball V100 (net-gekoppeld) wordt op het lichtnet aangesloten door middel van een omvormer (WindPower inverter). De opgewekte elektrische energie gaat direct de omvormer in, welke de energie geschikt maakt om door middel van een simpele steker in het stopcontact aan het net te worden toegevoegd. Er zijn dus geen aanpassingen aan de bestaande elektrische installatie nodig. De Energy Ball V100 (accu gekoppeld) wordt aangesloten op accu´s middels een WindPower Charger. Deze omvormer maakt de elektriciteit opgewekt door de Energy Ball geschikt voor het laden van de accu´s. De WindPower Charger kan de meest gangbare accu´s laden.

Uitvoeringen

 

De Energy Ball V100 heeft twee uitvoeringen:

- Aan het (elektriciteits)net gekoppeld

- Aangesloten op accu´s

- See more at: http://home-energy.com/cms/nl/product/energy-ball-v100/#sthash.u98Tonnz.dpuf

http://home-energy.com/cms/nl/product/energy-ball-v100/

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik zit wel eens te denken om een windmolen te maken van de dynamo van een auto maar ik vraag me af of die dingen niet te zwaar lopen om door wind snel genoeg te kunnen draaien om een accu op te laden. en dan die accu bijvoorbeeld gebruiken voor een losstaand 12v noodverlichting systeem in huis. misschien een paar accu's voor nog andere toepassingen (weet alleen niet of een dynamo meer dan 1 accu kan laden)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien kan je net zo doen als William Kamkwamba, een windmolen maken van restanten en afval.

 

William Kamkwamba (5 augustus 1987)[1] is een student en uitvinder uit Malawi. Hij werd bekend in zijn land toen hij in 2002 een windmolen bouwde om een aantal elektrische apparaten aan te drijven in zijn ouderlijk huis in Masitala. Hij gebruikte blauwe gombomen, fietsonderdelen en materialen die hij verzamelde op de lokale vuilnisbelt. Sedertdien heeft hij een door zonne-energie aangedreven waterpomp en twee andere windmolens (de hoogste 11,89 meter) gebouwd en hij heeft twee windmolens in de planning zitten, inclusief één windmolen in Lilongwe, de hoofdstad van Malawi.

Omdat zijn ouders het schoolgeld ter hoogte van $ 80,- niet konden betalen, moest William Kamkwamba van school af. Daarop begon hij met zelfstudie, door naar de bibliotheek in zijn dorp te gaan. Daar vond hij het boek Using Energy en daarin ontdekte hij een afbeelding van een windmolen en een verklaring over windmolens. William Kamkwamba dacht: "Als dit ding bestaat in dit boek, dan betekent het dat iemand anders erin slaagde om deze machine te bouwen". Gewapend met dit boek, leerde de toen 14 jarige William Kamkwamba zichzelf om windmolens te bouwen. In 2002 bouwde hij zijn eerste windmolen.

 

Zijn verhaal wordt verteld in The Boy Who Harnessed the Wind, geschreven door de journalist Bryan Mealer en gepubliceerd in 2009.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het over een klein molentje zo groot als een fietsband.

Als je panelen op je dak hebt liggen weten ze dat ze bij jou moeten zijn.

 

Mensen weten allemaal dat zonnepanelen gekoppeld zijn aan het net en als het net eruit ligt dat die zonnepanelen gewoon een versieringen zijn.

 

Dat er mensen zijn die flinke investeringen hebben gedaan voor een eiland bedrijf is juist iets wat niet in mensen opkomt.

Dus zolang je niet adverteert met elec licht en dergelijke is er geen probleem.

en je kunt zelf een windmolen bouwen .

http://www.lowtechmagazine.be/alle-artikels-over-energie.html

dan nog even vermommen als een ouderwetse molen zoals bij de midgetgolfbaan en klaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...