Ga naar inhoud
GENEGEERD

Urine drinkbaar maken?


Gast Jager

Aanbevolen berichten

Voor mij nieuw licht, maar geen haar op mijn hooft dat ik het zou gaan drinken.

 

Informatie van het dagblad Trouw, LOES SMIT16 maart 1992, 00:00

https://www.trouw.nl/nieuws/urine-drinken-is-een-natuurlijke-kringloop~b9dce327/

 

'Urine drinken is een natuurlijke kringloop'

Hij oogt mager, maar zegt zich kerngezond te voelen. De remedie: dagelijks een glas ochtendurine op de nuchtere maag. Vers natuurlijk, en van eigen makelij. Sinds hij dat doet, is hij nooit ziek meer, hoogstens eens licht verkouden, zegt de Amsterdammer Coen van der Kroon (29).

 

LOES SMIT16 maart 1992, 00:00

Als huismiddel voldoet urine al eeuwen uitstekend, al zul je zelden iemand tegenkomen die toegeeft het zelf te gebruiken. Het zou helpen tegen kaalheid, wintervoeten, wratten, bij oor- en oogontstekingen, open wonden en nog wel meer.

Kort geleden onthulde het Engelse weekblad New Scientist dat ook de wetenschap urine niet uitsluitend als een wegwerpprodukt beschouwt: twee medewerkers van de universiteit van Newcastle in Australie gingen, nieuwsgierig naar de beweegredenen van een aantal Indiase yogi's om hun eigen ochtendwater te drinken, op zoek naar wat daar dan wel zo goed of lekker aan was. Ze vonden de stof melatonine, een hormoon dat volgens hen prima werkt tegen stress. Voor een wetenschapper is zoiets pas bewezen na uitgebreide proeven, waar je letterlijk proefpersonen voor nodig hebt. Maar wie is zo gek elke dag een glas urine leeg te slobberen?

 

Volksstammen

Volgens Coen van der Kroon zijn er hele volksstammen die dat heel gewoon vinden. In India drinken tienduizenden mensen elke ochtend hun eigen urine. Al toen hij na zijn studie Grieks en Latijn afstudeerde op een scriptie over vrouwengeneeskunde in de Griekse oudheid, stuitte hij daarop: "Ik heb toen een vergelijking getrokken tussen de Griekse geneeskunde en de Indiase ayurveda. Van de ayurveda, een van de oudste en toch meest geavanceerde geneeswijzen ter wereld, is de urinetherapie een belangrijk onderdeel. Die wordt daar wel 'de moeder van de ayurveda' genoemd. Er zijn nog altijd klinieken met reguliere artsen, waar die therapie wordt toegepast."

 

Voor veel meer info zie:

https://www.trouw.nl/nieuws/urine-drinken-is-een-natuurlijke-kringloop~b9dce327/

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...