Ga naar inhoud
GENEGEERD

Low levels of radioactive particles in Europe


f150
 Share

Recommended Posts

Afgelopen weekend las ik een opvallend bericht op reuters.com. In grote delen van Europa is een verhoogd niveau van radioactief jodium aangetroffen. De concentratie is niet zorgwekkend, maar het vreemde is dat de oorsprong onbekend is. Zowel de locatie, als type bron wordt als 'remained a mystery' aangeduid. Het is wel vrijwel zeker dat het niets met de lekkende reactor in Japan te maken heeft, ook gezien de korte halfwaardetijd van iodine-131 (8 dagen).

 

Reden te meer om jodium tabletten (of andere geschikte vormen) te preppen. Zowel @Nonkel Jones als @vheeswijk hebben hier nog recent over gepost.

 

bron:

http://www.reuters.com/article/2011/11/11/us-nuclear-iodine-iaea-idUSTRE7AA4U020111111

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

@f150 : Dank voor het bericht. De herkomst is dus onduidelijk. Misschien een uit de hand gelopen event in Iran? De geringe activiteit kan ook worden veroorzaakt omdat het jodium 131 al een aantal halfwaardentijden achter de rug had voordat het restje boven europa kwam. Voor degenen voor wie het begrip "halfwaardetijd" nog onbekend is is hier voor Jodium -131 een tabelletje gemaakt voor het verval:

 

Direct na het incident: 100%. Halfwaardetijd = 8 uur

Na 8 uur nog 50% over (1 x halfwaardetijd)

Na 16 uur nog 25% over (2 x halfwaardetijd)

Na 24 uur (1 etmaal) 12,5% over (3 x halfwaardetijd)

e.t.c.

Link naar reactie
Share on other sites

Nou lekker dan! Ook raar dat het niet in het nieuws is. Die hele zooi (alles wat met radioactiviteit en kernenergie te maken heeft) is gewoon niet veilig. Hoe dan ook, de mensheid kan het niet aan om hier veilig mee om te gaan. Het is geld boven veiligheid en risico.

@Richa : Mee eens! Dat zulke dingen niet in het reguliere nieuws komen benauwt mij ook. Men probeert alles onder de pet te houden om het "klootjesvolk" niet te doen panieken. Dat is héél erg. Je ziet aan de tabel overigens dat juist de aller-eerste dag het belangrijkste is om te beginnen met Kalium jodide (of pillen) en waarom zo'n zo'n kuur maar 10 dagen duurt.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Ik weet nog goed toen de ramp in Tjernobyl plaatsvond moest de de weerman wijlen Armand Pien liegen op tv hoe de wind zat en wat de hoeveelheid radioactiviteit was die hier terecht kwam.

Vele jaren later is dit dan nog besproken en TOEGEGEVEN op de nationale zender (toen BRT 1).

Een schande is het . Tegen dat we goed en wel weten dat er iets heel erg verkeerd zit zijn we al aan het gloeien in het donker...

Link naar reactie
Share on other sites

  • 4 months later...

Begin van deze maand heeft er een internationale conferentie plaatsgevonden in Duitsland over de 'Effects of Nuclear Desasters on Natural Enviroment and Human Beings'. De presentaties die door een team van wetenschappers zijn gegeven staan online:

http://www.chernobylcongress.org/documentation-arnoldshain.html

waaronder de presentatie van Dr Ian Fairlie, Fukushima: the crisis continues en veel gezondheidscijfers na de ramp in Chernobyl en de te verwachten gevolgen in Japan op basis van de ervaringen in Belarus.

Link naar reactie
Share on other sites

Als je gaat googlen op dit met copy paste, even 'Desasters' in Disasters veranderen. Goede info! Ik ga op zoek om te zien of die presentaties waar die powerpoints van op 't web staan gefilmd zijn en ergens te zien zijn.

 

 

EDIT: Dit kunnen vinden ff snel:

 

http://nsnbc.me/2014/03/21/exposed-death-of-fukushima-workers-covered-up-by-tepco-and-government/

 

De persconferentie is in 't Japans, ik ben een anime freak dus ik versta er genoeg van om 't enigzins te kunnen volgen maar niet genoeg om 't even voor julllie te vertalen. Iemand op 't forum die dat wel kan? Anders wachten we totdat 't vertaald wordt en op youtube komt.

Link naar reactie
Share on other sites

  • 9 months later...

Er zijn zorgen rondom het functioneren van de grootste kerncentrale in Europa, de Zaporizhia kerncentrale in de Oekraïne. Het vervangen van een aantal fuel rods is niet goed gegaan, waardoor er een vertienvoudiging is van de maximaal toegestane hoeveelheid radioactiviteit. Insiders maken zich zorgen over een tweede Chernobyl:

http://www.rferl.org/content/chornobyl-zaparozhye-nuclear-pushilin-westinghouse-disaster-fuel/26766554.html

http://optimalprediction.com/wp/second-chernobyl-may-be-underway-in-ukraine/

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...