Ga naar inhoud
GENEGEERD

The HORRORWINTER of 2014-2015! Prep maar warme kleren!


DutchSurvival101

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 185
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Zal het nu echt gaan komen? :eek:

 

Volgens diverse tabellen van weerkundigen komt de vrieslucht er binnen een week aan. Ook de Charolais runderen hier op de hei verraden een komende weersverandering doordat ze op een uitzonderlijke plaats gingen overnachten begin deze week. Best handig zo'n wandelende vleesboom met een barometer app.

Ik ben er nog niet achter of er sneeuw komt als ze met hun kont naar het Oosten staan, zo goed is m'n relatie met hun nog niet, sorry daarvoor....

 

[ATTACH=CONFIG]7425[/ATTACH]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tenzij ik iets over het hoofd zie, is dat geen enkel voorteken, een warme winter zou eerder op een hoge zonneactiviteit duiden dan op een lage (waarbij het normaal gezien kouder zou moeten zijn).

 

Ik snap er ook niks meer van: http://www.ad.nl/ad/nl/4561/Wetenschap/article/detail/3579913/2014/01/18/Is-de-zon-in-slaap-gevallen.dhtml

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Anderhalve meter, hmm, da's 80cm meer dan hier ligt, uurtje extra sneeuw scheppen voor ik weg kan 's ochtends... niet echt problematisch verder, het zal iets langer duren dan normaal voordat de sneeuwschuivers overal geweest zijn, dan maar even thuis werken :p

 

Overigens is deze "horror" winter de warmste winter in tientallen jaren, hier in Zweden. Het is zo'n 20-30 graden warmer dan 't hoort te zijn, al ruim 2 maanden lang. Het dooit nu zelfs lichtjes, wat ongehoord is voor deze tijd van 't jaar... dus horror winter? Uhm, als 500 euro besparen aan stookkosten horror is, dan ja... anders nee.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...
  • 8 maanden later...
Begin van een ijstijd die 10 jaar gaat duren :p

Met circa 15 jaar zou je, op basis van de trend in het aantzal zonnevlekken een koudere periode mogen gaan verwachten.

Een ijstijd zou ik dat nog niet willen noemen maar wie weet... (wordt het een Dalton Minimum-achtig gebeuren of een Maunder Minimum? beide geen ijstijd maard e laatste steviger qua koude...)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...