Ga naar inhoud
GENEGEERD

The HORRORWINTER of 2014-2015! Prep maar warme kleren!


DutchSurvival101

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 185
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Voorlopig gaat de winter hier nog gewoon hetzelfde als afgelopen jaren. 's Nachts -10, overdag -5, niets bijzonders. De "horror" moet dus nog komen, of is gewoon weer een mooi stukje angst zaaierij.

De horror komt als het in Januari +5 is en de elfstedentocht weer niet doorgaat ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

in de winter van 78-79 waren er sneeuwstormen in het noorden van nederland waardoor er sneeuwduinen van 3-6 meter vormden. Mensen moesten uit hun auto op de snelweg of uit hun ingesneeuwde huis gered worden.

Het is hier in Nederland dus zeker mogelijk dat je 's avonds gewoon naar bed gaat en dat je 's morgens je deur niet meer uit kan omdat er meters sneeuw voor ligt.

 

Zorg dus voor een schep in huis om naar eventuele prepvoorraden in je schuur te komen :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

in de winter van 78-79 waren er sneeuwstormen in het noorden van nederland waardoor er sneeuwduinen van 3-6 meter vormden. Mensen moesten uit hun auto op de snelweg of uit hun ingesneeuwde huis gered worden.

Het is hier in Nederland dus zeker mogelijk dat je 's avonds gewoon naar bed gaat en dat je 's morgens je deur niet meer uit kan omdat er meters sneeuw voor ligt.

 

Zorg dus voor een schep in huis om naar eventuele prepvoorraden in je schuur te komen :)

 

Met zoveel meter sneeuw kun je gerust uit een raam op de eerste verdieping naar beneden springen om bij je schuur te komen :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Haha, daarom zit de voordeur bij zweedse huizen bijna altijd minimaal een meter boven de grond en zit er een afdakje boven. Voordat hier m'n voordeur niet meer open kan moet er echt een meter of 4 sneeuw vallen. Gelukkig is het stroomnet hier een paar jaar terug volledig vernieuwd naar ondergrondse leidingen ipv bovengronds, met nieuwe trafo's e.d., dus stroomuitval is niet erg waarschijnlijk. Binnen 20 km van hier weet ik minimaal al 3 stuwdammen te vinden die samen ruim genoeg energie opwekken om de regio te voorzien. Een tijdje ingesneeuwd zitten is dus niet echt een probleem. Sneeuw isoleert ook goed, dus de stookkosten zullen ook alleen maar omlaag gaan dan ;)

 

Dus nee, een horrorwinter ben ik niet echt bang voor. Een paar jaar terug hebben we hier al een horrorwinter gehad, ruim een week -35c en bij elkaar zo'n 2m sneeuw. Alleen rond de feestdagen was er een landelijk tekort aan pellets, maar daar werd heel netjes mee omgegaan (je kon elke dag een paar zakken halen, ipv per pallet kopen), zodat niemand echt zonder zat. De grote leveranciers hebben er ook van geleerd en hebben nu een veel grotere voorraad. Zelf bestel ik eind december ook weer 3 of 4 pallets zodat ik weer makkelijk tot halvewege volgende winter vooruit kan. Zijn de pellets alsnog niet leverbaar dan kan ik de CV nog electrisch verwarmen met een 6 kW patroon in de ketel. Valt ook dat uit dan kan ik nog wat kleppen omzetten en hout blokken stoken. Stuk minder comfortabel maar absoluut te doen en volledig zonder electra, zelfs geen CV pomp nodig, het systeem is zelf-circulerend (daarom hoort je ketel dus in de kelder, ipv op zolder, warmte stijgt op en gaat op die manier dus langszaam circuleren).

 

Dus uhm, kom maar op met die horrorwinter.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben op deze site al een paar keer voor uber prepper uitgescholden. Gelukkig heb ik inmiddels voldoende onzin op deze site gepubliceerd, om dat belachelijke idee volkomen onderuit te halen. Maar vandaag ga ik me voor de grap toch als uber prepper gedragen en stel ik me in mijn fantasie voor, dat ik over een 'scheepsomroep' beschik, waardoor ik mededelingen kan doen in jullie huizen. "Prepper de prepper de prep. Attentie!! Mededeling namens uberprepper (die spreekt natuurlijk nooit zelf, om de mythe in stand te houden). Iedereen is verplicht om net te doen alsof de winter van 2013 -2014 inderdaad een horrorwinter gaat worden. Want eens komt hij, is het niet dit jaar, dan wel een van de volgende jaren. En wie weet hoe arm we dan zijn, terwijl we nu nog genoeg geld hebben om een goeie winteroutfit aan te schaffen. Bovendien kan de euro ieder moment instorten, waardoor we onze olie importen niet meer kunnen betalen en er een mega energiecrisis dreigt. Iedere prepper is verplicht om naast een extreme set winterkleren, het volgende in huis te hebben: een sneeuwschop, een enorme voorraad kaarsen met een windglas en een tentje dat over je bed past (met dat windglas kun je een kaarsje branden als noodverwarming in je tentje over je bed) minimaal een multifuelbrander met twee rubberkruiken, waarmee je nog wat externe warmte kunt toevoegen aan je lichaam. Uberprepper zal op zijn komende inspectie streng toezien op de aanwezigheid van deze verplichte goederen. Uit".

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Enki In Zweden zijn de dreigingen voor "horrorwinters" iets reeeler. Hier in de Benelux wordt het altijd nog wat onderschat. Het zal hier inderdaad niet zo vaak voorkomen maar het is in het verleden al voorgekomen en de mogelijkheid dat het hier nog eens komt is vrij groot. Mede daarom dat ik er nog eens op wil wijzen dat dit een aannemelijke SHTF is wat in de nabije toekomst gaat gebeuren en waar we vanuit dat oogpunt ook moeten preppen. Het is voor menig van ons niet veel aanpassen, slechts een aantal dingen op een andere plaats leggen is meestal al voldoende. Maar bedenk een situatie dat je je huis niet uit kan en hoe je dan over je gehele prepareness kan beschikken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even een tip, niet uit het raam springen in de sneeuw! Ik heb meerdere uit eerste lijn verhalen gehoord dat Je er in zakt en vast komt te zitten en kan stikken

 

Je moet ook een trampoline onder je raam zetten ;-)

fun-trampoline-3.jpg.fee11b7f7243e51f4a3d2559840b9192.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben op deze site al een paar keer voor uber prepper uitgescholden. Gelukkig heb ik inmiddels voldoende onzin op deze site gepubliceerd, om dat belachelijke idee volkomen onderuit te halen. Maar vandaag ga ik me voor de grap toch als uber prepper gedragen en stel ik me in mijn fantasie voor, dat ik over een 'scheepsomroep' beschik, waardoor ik mededelingen kan doen in jullie huizen. "Prepper de prepper de prep. Attentie!! Mededeling namens uberprepper (die spreekt natuurlijk nooit zelf, om de mythe in stand te houden). Iedereen is verlicht om net te doen alsof de winter van 2013 -2014 inderdaad een horrorwinter gaat worden. Want eens komt hij, is het niet dit jaar, dan wel een van de volgende jaren. En wie weet hoe arm we dan zijn, terwijl we nu nog genoeg geld hebben om een goeie winteroutfit aan te schaffen. Bovendien kan de euro ieder moment instorten, waardoor we onze olie importen niet meer kunnen betalen en er een mega energiecrisis dreigt. Iedere prepper is verplicht om naast een extreme set winterkleren, het volgende in huis te hebben: een sneeuwschop, een enorme voorraad kaarsen met een windglas en een tentje dat over je bed past (met dat windglas kun je een kaarsje branden als noodverwarming in je tentje over je bed) minimaal een multifuelbrander met twee rubberkruiken, waarmee je nog wat externe warmte kunt toevoegen aan je lichaam. Uberprepper zal op zijn komende inspectie streng toezien op de aanwezigheid van deze verplichte goederen. Uit".

 

Ik heb een nieuwe jas aanschaft, is dat ook goed? ;)

 

Nah, ben juist toch weer flesje voor flesje petroleum (lampenolie van de jumbo) aan 't sparen. Straks maken ze het weer duurder.....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pffff als je tenminste een goeie winterjkas en winter outdoor broek wilt, ben je zo 650 euro kwijt.

Add een goede sjaal, sokken, en gloves en je zit al op de 700 euro.

Als je geen thermo kleding heb kan je daar ook weer 50 boven op gooien.

will je een beetje winterboots ben je nog eens een extra 150 kwijt.

 

Per Persoon als je niets al hebt en je wilt een beetje kwaliteit, dan kan je al gauw op zo'n 900 euro per outfit. en dan zou je het liefste nog 2 van alles willen hebben zodat je de 1 aan kan trekken terwijl de ander droogt. x)

 

What we prep for to happen:

0P1F0101.jpg.9b55d37df3361eebf5cd8ee6dc790d42.jpg

 

What will rly happen:

nationalebeeldbank_2011-12-686338-2_eerste-natte-sneeuw.jpeg.8868da35bc68c5dc7eb923f4451c5c8f.jpeg

 

En als afsluiter een paar sneeuw weetjes:

http://www.ad.nl/ad/nl/9124/Het-weer/article/detail/3378115/2013/01/16/Snowhow-dingen-die-je-nog-niet-wist-over-sneeuw.dhtml

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Stealth: Welnee, net een nieuwe jas gekocht voor 90, dikke bodywarmer/vest/sweater 35, dunne katoenen pull 10 en shirtje eronder 2 en een thermobroekje 10 daarover de smock commando broek 35, dikke sokken aan 4 en handschoenen zijn voor mietjes. 186 euro en 't gaat nog jaren mee ook. Ok, schoenen daar bezuinig ik niet op, Hanwag Tatra GTX 210.

 

Dat is geen outfit voor het weer nu, maar als het 10, 15 graden vriest.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het winterweer is laat.

De bijen heb ik ook nog later gevoerd als normaal is.

 

Ik verwacht nog wel een heftige winter hoor.

op dit moment 18 kuub hout voor deze winter en 30 kuub prephout (voor volgend jaar)

30 bomen kappen incl hout nog in de knip voor het nieuwe jaar. We gaan het niet koud krijgen.

 

Kasten gevuld met eten en middelen.

Diverse brandstoffen genoeg.

Kom maar op met een helse winter!

 

Volgend jaar gaan we meer groenten en fruit wecken om meer zelfvoorzienend de winter door te komen.

Ik zal volgend jaar nog iets meer aan de bak moeten in de groentetuin.

Een strenge winter kijk ik naar uit. Ik geniet van ieder jaargetijde. De nadrukt lijkt alleen steeds meer te liggen op de zomer en de winter....

 

Driehart

Link naar reactie
Delen op andere sites

@driehart snapt het een beetje ;)

met genoeg hout is het altijd lekker warm

hier in huize 12 is het momenteel 30 graden

 

en bij wijze van experiment heb ik laats zon halve groot verpakking kaarsen (50 kaarsen dus) bij wijze van test eens aangestoken voor een avond lekker warm en romantisch

mijn woonkamer is ongeveer 35m2 groot met veel isolatie 3 honden en 2 volwassenen om even een idee te geven

tevens draaide er 1 laptop en 1 flatscreen en een 2 onder 1 kap

deze heb ik in in kaarsen standaars etc gezet, zelf heb ik van een paar lege grote blikken soep een soort "richtkacheltjes" gemaakt

mijn cv staat zoals altijd uit

na 2 uur stond er op de thermostaat maarliefst een halve graad erbij en was het nog geen houden zo koud

dus degene die op kaarsen vertrouwen voor warmte sorry maar als 50 kaarsen nog geen beetje warmte geven om het een beetje comfortabel te maken

dan gaan 100 kaarsen ook niet helpen hoe je ze ook neer zet

buiten dat het veel geld is voor zeer weinig warmte is het opslaan voor kaarsen voor een horrorwinter ook praktisch onmogelijk qua ruimte

ik zeg investeer in een goede hout of gas kachel als je echt warmte wilt

kaarsen zijn leuk voor het licht maar meer ook niet

het enigste wat ik leuk verwarmd heb kunnen krijgen is een klein badkamertje met 20 kaarsjes en een bad dat net niet kookt

 

eind conclusie, kaarsjes zuigen qua warmte ook een auto stook je niet vorstvrij met een waxine lichtje

maar iedereen staat vrij om zn eigen testjes te doen

 

@Stealth mijn broertje in de off shore zweert bij helly hansen beter is er niet volgens hem

Link naar reactie
Delen op andere sites

@driehart snapt het een beetje ;)

mijn broertje in de off shore zweert bij helly hansen beter is er niet volgens hem

 

hehe is hij niet de enige. Alle thermokleding is van HH in huize prepass. Ook nog wat van PerrySport voor het blubberwerk. Duidelijk kwaliteits verschil tussen de twee en ook in warmte. Maarja, je alle waar naar z'n geld......:D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast ancestral-viking
Ik heb geen schuur.

 

:) wij hebben een andere woning geprept :) niet 3 hoog achter meer , maar een rijtjes huis met zolder kelder en een schuur ,nu deze nog vol zien te krijgen :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Enorm veel preppers wonen in een flat zonder rookkanaal waarop een open haard oid aangesloten kan worden. Stoken alsof er niks aan de hand is -zo noem ik de oplossing met veel hout maar even- is natuurlijk helemaal niet verkeerd. Zeker niet bij een kortdurende shtf. Duurt het allemaal langer, dan ga je daarmee vooral opvallen als enige huis waarbij er nog rook uit de schoorsteen komt, of als enige huis met geen sneeuw op het dak.

 

Bij een langdurige shtf is het van groot belang om niet op te vallen en heel ver terug durven te schakelen. Dan houd je het lang vol. Kaarsen kunnen daarbij wel degelijk een belangrijke rol spelen. En ik spreek uit ervaring. In de super winter van 1978-1979 sliep ik in het kader van mijn militaire opleiding zonder pooluitrusting buiten. Een kaars in een tentje doet dan wel degelijk wonderen. In een kleine slaapkamer binnen een tentje over je bed spannen, daar dan in gaan liggen met een kaars in een windglas, zodat je tentje niet in brand vliegt, is een van de meest onderschatte prepper tips. Natuurlijk lig je dan ook met lange onderbroek, slaapzak en extra dekens in je tentje, maar het gaat werken! Ik heb wel twee Zibro Kamin kachels en wat petroleum. Daar ga ik niet gewoon mee stoken, nee ik warm me er bij een shtf twee keer per dag een half uurtje mee door, om petroleum te sparen. Dat maakt kou dragelijk. Daar nodig ik ook mijn buren bij uit (zijn ook preppers, ik heb mazzel). Dan krijg je ook nog het koeienstal effect. Mijn buren zijn bepaald geen domme koeien, maar ga in de winter maar eens voelen in een onverwarmde stal met koeien, heerlijk warm. Hoe meer mensen in een kleine ruimte hoe minder je hoeft te stoken. En de dag daarop ga ik me weer bij mijn buren doorwarmen. Zo moet het ongeveer werken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...