Ga naar inhoud
GENEGEERD

Luxe preppen


Fryslan boppe

Aanbevolen berichten

Levensstandaard en -luxe zijn een relatief begrip. Het is vooral gerelateerd aan je omgeving. Als je het beter hebt dan de overgrote meerderheid qua voeding, warmte, onderdak en veiligheid zul je dat als een grote luxe ervaren. Ga gewoon eens een flinke hike maken, en je zult zien hoe blij je wordt van een stuk droog brood en een kop thee.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 107
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Gast Heksenboot
Eeghh ja dat is nog een "work in progresse" hihi.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

Leuk filmpje, maar niet representatief voor wat je echt doet (in de bosjes :p), dus beter niet op je site zetten.

En kijk hem een keer, met het geluid heel zacht (zoals ik vanochtend deed), man dan lig je in een deuk met die ondertiteling. :D

 

Heb je nog die link naar de reviews van je training, voor @ Fryslan boppe ? Potentiele klanten moet je in de gaten houden. ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Heksenboot
In het kader van preppen, volgens mij wordt het dan hoog tijd om een partner te zoeken waarbij die Viagra niet nodig is.

 

We hebben hier ook nog nooit een topic gezien: "Hoe maak ik houten dildo's?", maar dat is vast een skill, die van pas gaat komen. :p

 

http://www.designboom.com/readers/heinz-haese-organic-wooden-dildo-series/

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Fryslan boppe, Hoewel ik het nut van een zekere mate van comfort niet wil bagatelliseren, maak ik uit je post op dat je wel heel erg gesteld bent op allerlei apparatuur en luxe-artikelen die, hoe je het ook went of keert, niet noodzakelijk zijn om te overleven en dus in een SHTF weinig tot geen waarde vertegenwoordigen. (hooguit als bartering good)

 

Een wijs iemand zei eens: "Things you own, end up owning you." Je kunt je afvragen hoe onafhankelijk je bent en kunt zijn, wanneer je leven klote is zonder al die zooi.

 

Ikzelf dwing mij met enige regelmaat om afstand te nemen van zaken waar ik teveel aan verknocht raak. Dat maakt het stukken gemakkelijker om zonder die zaken verder te leven als je er niet meer aan kunt komen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De mensen die mij kennen weten dat ik van poëzie hou . Wel hij een gedicht .

HET SPIEGELGLAS

Er leefde eens heel lang geleden

Een boertje werkzaam en tevreden ,

aan weelde was hij niet gewend ,

een spiegel had hij nooit gekend .

 

En eens toen hij aan het spitten was

vond hij een stukje spiegelglas .

Hij nam het in zijn vereelde hand

't zat onder 'vuil en onder 't zand .

Hij veegde 't aan zijn broekspijp af

 

En keek er in , en stond toen paf

Mijn vader zei hij , sapperloot

Die is al vele jaren dood .

 

Mijn vader och die goede man ,

hij is het en hij kijkt mij an .

Hoofdschuddend stak hij 't in zijn zak

en bekeek het thuis op zijn gemak .

 

En hij begonnen overleggen ,

wat zijn vrouw er van zou zeggen .

 

Zal was wat bazig zijn Katrien

En zou er wel om lachen misschien .

 

En omdat hij daar zo bang voor was

verborg hij 't onder zijn matras .

Maar telkens ging hij er weer heen

" Mijn vader ," zie hij dan te vreen .

 

Dat wekte argwaan bij zijn vrouw

Die het hare er van weten wou ,

en toen hij weer de deur uit was ,

zocht en vond zij 't spiegelglas .

 

Wat moet hij daar mee , peinsde zij ,

er moet iets niet in orde zijn !

Zij wantrouwde zo haar goede Hein ,

dat ze 't omkeerde en keek

doch raakte toen geheel van streek .

 

Daar heb je 't nou , ik dacht het wel ,

er is een ander vrouw in 't spel

Mijn man , hij heeft geen hart in 't lijf ,

waarom houdt hij van zo'n lelijk wijf ???

 

Wat ik daar mee wil zeggen . Is dat je in luxe niet mag overdrijven . En zeker niet in dingen die je niet gewoon bent .

 

Geert

  • Leuk 4
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik prep wel een stapel koekjes, zoute pinda's, chips en dat soort spul. Ook pastasaus en een stevige stapel kruiden mogen niet ontbreken. Zout en peper bijvoorbeeld, heb ik genoeg van om 't wel een paar jaar uit te houden. Gedroogde nasi/bami groenten in bakken van 5 kilo staan ook nog op m'n wensenlijst. Enorm lang houdbaar (zolang 't maar droog is) en het maakt de rijst vele malen beter te eten! Ketchup, mayo en andere sausjes die lang houdbaar zijn prep ik ook. Gewoon de voorraad rouleren en aanvullen; ik prep bijna niets wat ik normaal ook niet gebruik. Uitzondering hierop zijn een goede rugtas, tent, slaapzak e.d..

 

Ook dingen als een paar pakken scheermesjes, wasmiddel, shampoo e.d. heb ik wel wat van; een jaartje of twee hou ik 't daar wel mee vol.

 

Pleepapier heb ik iets van 100 rollen van, genoeg voor een paar jaar.

 

Dus ja, enige luxe is absoluut iets wat ik mee prep. TV series en films heb ik ook een leuke collectie, ookal ga ik er vanuit dat die voorlopig niet bruikbaar zal zijn na een SHTF wegens 't ontbreken van electra. Zonnepanelen met de juiste uitrusting om veilig op eilandbedrijf te kunnen werken staan dus ook hoog op m'n "als er geld is, dan koop ik eerst.." lijstje.

 

Zou ook graag nog een houtgas generator willen bouwen in een schuurtje in de tuin, voor warmte en gas om op te koken en misschien zelfs om de auto op te laten rijden... hee, een mens moet dromen he? :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb de zoekfunctie gebruikt, maar kon niet vinden wat ik zocht.

Als hierover al gesproken is, dan graag een link :)

 

 

Ik vraag me namelijk af of er meer preppers zijn die graag hun luxe leventje ook na een SHTF zien doorgaan.

Ik heb in mijn voorsteltopic wel gezegd dat ik een avondje ga kamperen, maar eerlijk gezegd zie ik hier als een berg tegenop. Kamperen is in mijn ogen creperen (of kramperen) en niet nodig totdat het echt zou moeten. Ik zou mijn waterbed missen, en de tv om bij in slaap te vallen :o Dan nog niet eens gesproken over de kou, kriebelende beesten en nare geluiden die je niet direct kunt thuisbrengen.

 

Ik ben me suf aan het preppen (= verzamelen) aan luxere goederen. Zo ook persoonlijke hygiëne. Ik heb inmiddels al een paar dozen Andrelon droogshampoo staan. Niet om reclame te maken, maar wel de ideale manier om zonder water je haar weer fris en in model te krijgen. Als je haar maar goed zit, toch :D Zo ook mondwater, zodat ik nog iets kan doen aan mondhygiëne als er geen water voorhanden is.

Misschien zijn er meer preppers die gaan voor douchegel en deo, maar hebben jullie ook een voorraadje parfum? Ik moet er heel eerlijk gezegd niet aan denken om een dag niet minstens 1x te douchen, laat staan mezelf te ruiken. Dus ook hiervan verzamel/prep ik veel. Verder heb ik echt 1000en wegwerp washandjes en dozen vol pakken snoetepoetsers. Onnodig, luxe preppen of verstandig hygiënisch preppen???

 

Zoals ik al eerder ergens plaatste, drink ik liever fris en sap dan water. Dus heb ik daarvan liever een grote voorraad dan van water. Tuurlijk zijn er regentonnen aanwezig en ook flessen en pakken water in overvloed. Maar zijn er meer van jullie met een grotere voorraad frisdrank dan water, gewoon, omdat je het lekker vindt?

 

Als ik een voorraad rijst of macaroni aanleg, wil ik er ook direct potten met lekkere saus, ham in blik, kruiden en knakworst bij hebben. Droge macaroni is geen eten, daar moet een lekkere saus bij. Zijn er meer mensen die daar aan denken? Of denken jullie echt alleen in 'eten = overleven, maakt niet uit hoe en wat'?

 

Er is een behoorlijke topic over budget preppen, maar zijn er meer mensen die ervoor durven uit te komen liever luxe te preppen en dit leventje zo lang mogelijk door te zetten?

Niet om dan per se te smijten met geld, maar wel om te gaan voor wat veel zullen zien als extraatjes of ronduit onnodig.

Ik vraag me namelijk af of ik wel echt een prepper ben, of gewoon een dolgedraaide verzamelaar :p :cool:

 

Als ik op de wc zit (of tzt wellicht een noodtoilet) wil ik wel mn gameboy hebben. Dus een wereld aan (diverse) batterijen en ook reserve gameboys (die Nintendo ds dingen) binnen handbereik voor als er eentje stuk gaat. Zo ook stapels puzzelboekjes.

 

Verder heb ik dozen snoep zoals wine gums, werther's original, drop en anta flu's. Want ja, ook na een SHTF wil deze prepper nog wel eens wat snoepen.

 

Veel zaken kan in prima begrijpen hier op het forum. Maar het enige wat ik tot nu toe aan luxe ben tegen gekomen, is een knuffelbeer in een BOB. Ik zou er direct een extra manicureset, droogshampoo, gameboy, snoep, vochtinbrengende crèmes en pastasaus bij doen...om het vervolgens te laten dragen door een muilezel :cool: :rolleyes:

 

Is verder niemand bezig met luxe en extraatjes, of ben ik gewoon een 'mooiweer-prepper'?

 

Verder kan ik me prima vinden in het prepper-idee: selfsupporting leven en liefst off grid, maar dan wel luxe ;)

 

Het is maar een dolletje maar als ik je eerste alinea lees dan kun je misschien beter in de vuurlinie stappen bij een shtf. Nee serieus. Ik prep niet luxe, ik zorg wel dat ik comfortabel kan preppen. Dus wel een vierpits gasfornuis ipv een kookstelletje (dat is een noodsituatie) en wel een goed bankstel in mijn bol, uitgebreide keuken dat soort dingen. Ik heb de stelregel dat je in principe je leven moet kunnen voortzetten. In een bos onder een stapel bladeren maak je het niet lang. Ik vind wel dat je er rekening mee moet houden dat je daar wel een keer aan moet geloven. Dat zij dan maar zo.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik was gewoon even verbaasd door dit bericht maar iedereen natuurlijk zijn ding:)

 

Het enige wat ik aan luxe prep is: Zeep, Tandpasta en wc papier. Verder eigenlijk helemaal niks en als je al echt stinkt na een dag zonder douche dan moet je misschien even naar de doktor gaan want dat is niet goed.

 

Even over het voedsel wanneer er een SHTF is zal ik zelfs spinazie met mais erdoor eten zolang mijn maag maar gevuld word, het is natuurlijk handiger om echte goede maaltijden te hebben maar ik zal alleen eten om mijn systeem overeind te houden (Rond de 1000calorieën per dag) en niet om een lekker vol gevoel te hebben en dit weer mooi in een porseleinen pot te leggen.

 

Jouw SHTF ziet er wel mooi uit trouwens lekker veel snoep en gameboy spelen maar ik denk dat je toch meer naar de survival kant moet kijken:)

 

mvg, MP

Link naar reactie
Delen op andere sites

is shampoo een luxe? jazeker

maar reken er maar op na een week gedoe, gekut en een hoop vuiligheid dat er niks zo lekker is als een warm bad met shampoo

degene die zegt dat het niet zo is heeft waarschijnlijk nog nooit een paar weken zonder douche gezeten

 

Daarom: WSHTF scheer ik m'n kop kaal. Schilt enorm in hygiëne-producten. ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

is shampoo een luxe? jazeker

maar reken er maar op na een week gedoe, gekut en een hoop vuiligheid dat er niks zo lekker is als een warm bad met shampoo

degene die zegt dat het niet zo is heeft waarschijnlijk nog nooit een paar weken zonder douche gezeten

 

Is 2 weken hiken en je alleen opfrissen in een beekje en af en toe goed wassen in een meertje ook goed? Het is niet echt kntten, maar dat koude water is op een gegeven moment wel leuk geweest. Dan is een warme douche na 2 weken "bush" op een camping echte "luxe" inderdaad....:D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Heksenboot
Is 2 weken hiken en je alleen opfrissen in een beekje en af en toe goed wassen in een meertje ook goed? Het is niet echt kntten, maar dat koude water is op een gegeven moment wel leuk geweest. Dan is een warme douche na 2 weken "bush" op een camping echte "luxe" inderdaad....:D

 

Luxe:

 

 

:p

 

edit:

 

Sorry dat die dame aangekleed blijft @12gauge. :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Heksenboot
Je kan toch ook gewoon wat water opwarmen en dat in de douchezak doen?

In Namibië en Australië douchte ik gewoon met een emmer koud water. Was gelijk wakker.

 

:D

 

Natuurlijk kan dat, als je een goede vul-opening hebt.

 

Hmm, die plekken die jij noemt lijken me wat warmer dan b.v. Zweden.

Ik heb met gewassen met water voor de koeien in de Vogezen. Dat komt direct uit de bergbeekjes in een stenen trog. Dan ben je gelijk wakker inderdaad. :p

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...