Ga naar inhoud
GENEGEERD

Jouw huis SHTF proof maken


Basement Steve

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

dit zag ik bij de plaatselijke formido liggen, misschien wat voor de mensen die geen schrikdraad kunnen zetten ;)

 

Zoals ik het zie heb je twee manieren om indringers buiten te houden.

 

1. Inactieve middelen: Ontmoedigen om indringers binnen te laten komen. Een bordje met "hier waak ik" met een plaatje van een bouvier bijvoorbeeld ook of een opzichtig geplaatste (nep)camera. Dit werkt voornamelijk in normale tijden of lichte SHTF.

 

2. actieve middelen. Indringers tijdens een poging om je huis binnen te komen afremmen of verjagen. Grote sloten op deuren, extra balken achter deuren en luiken, IR- en bewegingsdetectors om je direct te alarmeren.

 

Het voordeel van inactieve middelen om je huis te beschermen is dat je de zogenaamde gelegenheid inbrekers/looters naar een makkelijker doelwit kan laten zoeken.

Het nadeel is dat je de indruk kan wekken dat je iets in huis hebt wat het beschermen waard is.

 

Het voordeel van actieve middelen is dat inbrekers/looters is dat ze eerder hun poging om je huis binnen te komen staken wanneer ze hun zinnen op je woning hebben gezet.

Het nadeel is dat ze eerst wel een boel schade hebben kunnen aanrichten bij hun poging.

 

Een voorbeeld wat hier met enige regelmaat eens voorbij komt is wat ik noem HIPS (hide in plain sight) Afkorting verzin ik zelf maar mag worden opgenomen in onze afkortingslijst :). Laat je huis er tijdens een SHTF uitzien alsof het al geplunderd is. Spullen in de voortuin, opengebroken voordeur maar met daarachter een nieuwe wand. nog een voorbeeld hiervan is, draag je dagelijkse kleren. Spijkerbroek en trui zal mensen veel minder het idee geven dat je een prepper bent en dat er bij jou van alles te halen valt dan wanneer je in volledig camo rondrent.

 

Die stekels zijn dus voornamelijk inactief en een gedeelte actief. Het schrikdraad is inactief maar werkt helemaal niet meer als er geen stroom meer is

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat je wel kan doen maar vraagt om een compleet nieuwe aanpak van je electra-infra in de woning.

Als men de zware apparaten scheid van de verlichting, dus dat betekent dat de wasmachine,droger,tv,computer,data-verbinding enzz wordt gescheiden van de verlichting dan kan met theoretisch de verlichting laten draaien op LED verlichting die op zijn beurt weer gevoed wordt door zonnepanelen.

Kan wel maar is duur en een hoop werk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...
  • 3 weken later...

Ik woon op loopafstand van het RIVM met hun nieuwe cat5 lab. Als een of andere idioot daar iets opblaast zijn we in de omgeving aan de beurt natuurlijk. Wat zou je in huis moeten hebben om te zorgen dat 't niet binnenkomt als je niet op tijd kunt evacueren? Ik denk aan dikke plastic sheets, stevige duct tape, en iets van kant en klare luchtdichte pluggen die je in de ventilatie kunt proppen (ik woon in een flat met van die altijd aanstaande ventilatie dingen). Ligt er natuurlijk aan of het een chemisch of biologisch iets is maar... Hoe zou je je daar 't beste op kunnen voorbereiden. Je huis zelf of alleen zorgen dat je een (a)bc pak hebt?

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik dacht opeens aan iets, ik wil dit jaar een regenwatersysteem plaatsen, op den duur goed voor de portemonee, maar dacht ook aan off-grid situatie

ik heb een beerput, dus heb geen potti ding nodig, maar om water in mijn spoelbak te hebben heb ik zowiezo elektriciteit nodig want een pomp moet dit aanvoeren he? kan natuurlijk met alternatieve energie op te lossen zijn, maar dan moet ik nog zwaarder investeren

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik dacht opeens aan iets, ik wil dit jaar een regenwatersysteem plaatsen, op den duur goed voor de portemonee, maar dacht ook aan off-grid situatie

ik heb een beerput, dus heb geen potti ding nodig, maar om water in mijn spoelbak te hebben heb ik zowiezo elektriciteit nodig want een pomp moet dit aanvoeren he? kan natuurlijk met alternatieve energie op te lossen zijn, maar dan moet ik nog zwaarder investeren

 

opslag tussen de regenaanvoer en spoelbak zetten (bv 1e etage)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zou je de schroeven waarmee het vast zit niet zo uit de muur kunnen duwen? Of bestaan er speciale bouten/schroeven die klein genoeg zijn om door dat gat te kunnen maar sterk genoeg vastzitten in een muur (vaak van karton, gips of ander zwak materiaal) zodat ze er niet uit geduwd kunnen worden?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Ik woon alleen in een flat (eerste verdieping) dus ik zat er ook over na te denken. Stel dat 't bedrag even niet uitmaakt.

 

Om te beginnen rolluiken, niet zo duur als ik dat dat ze zouden zijn. http://www.rolluikshop.eu/label-65tm-rolluik-incl-gratis-motor-schuine-kast-39mm-382.html

 

Verder moeten die wel behalve de motor ook met de hand te bedienen zijn natuurlijk, en als dat niet kan alleen handmatig.

 

Deuren: Rolluik aan de buitenkant en http://www.mysafedoor.com/ aan de binnenkant.

 

Die haken

overklim.JPG

plus razorwire op de randen van de balcons zodat ze die niet zomaar beklimmen. En als het helemaal wrol is stroom erop.

 

Zonnepannelen inderdaad, met een baterijjenbank maar dat valt natuurlijk meteen op of je moet een heel blok zover krijgen me te doen. Zal ik eens moeten gaan overleggen met de woonstichting. Misschien willen die puntjes winnen door een bepaald bedrag tegemoed te komen :) In zo'n geval als de meeste mensen vertrekken pik je de stroom die 'hun' panelen opwekken er ook nog mooi bij. Paar mensen een klein parkside generatortje bij de Lidl laten halen en die koppelen.

 

Het ziet er om te beginnen niet uitnodigend uit (helemaal niet als je er wat bloed bijgooid van een varken of zo) Mensen halen zich al snel vanalles in hun hoofd :)

En als je 't in je eentje financiteel niet kan bespringen dan doe je met met iemand die dan gewoon naast je komt wonen, een paar deuren maakt van de 1 naar de andere flat en je hebt een wat groter bolwerk.

 

Safe room is altijd een goed idee.

Voor de veiligheid van je gezin en om je voorraden veilig op te slaan.

 

Kan altijd met je meedenken betreft de stalen deur en een zolderluik.

Heb er al een aantal gemonteerd.

 

In jou situatie zou je ook kunnen kiezen om de zolder afsluitbaar te maken met een degelijk luik.

 

En als ze dan je huis onder je wegbranden?

Link naar reactie
Delen op andere sites

http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2014/03/alarm-van-huis-vaak-genegeerd

 

Ik ging vanavond nog even de kat uitlaten, en hoorde een huisalarm afgaan. Even kijken wat er gebeurt. Niks. Er komt een buurman die ik ken op me af, en dacht dat het autoalarm betrof.

Hij belde inmiddels 8844 terwijl we naar het huis liepen, en de buurman daarvan kwam naar buiten en zei dat hij de eigenaar al had gebeld.

Hier is de sociale controle best groot, iedereen kent iedereen. Vreemd gedrag wijkt af, en wordt gelijk geconstateerd.

En ondanks of juist door die sociale controle, heb ik alle vrijheid om te doen en te laten wat ik wil.

 

Dat zijn toch de voordelen van een klein dorp nabij een klein stadje, nog afgezien van de rust en relatieve stilte die er hier heerst, en het ontbreken van criminaliteit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...