Ga naar inhoud
GENEGEERD

Zwitserland in geval van SHTF


Jacob
 Share

Recommended Posts

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Zwitserland voert nu al militaire oefeningen uit, anticiperend op een financiële ineenstorting van Europa:

http://www.20min.ch/schweiz/news/story/24181097

http://www.tagesanzeiger.ch/schweiz/standard/Schweizer-Armee-simulierte-franzoesischen-Angriff-/story/14984144

 

Er is niet direct sprake van een militaire dreiging voor Zwitserland: de economische dreiging is vele malen groter. Feitelijk is dat al begonnen met de vraag van de terugbetalingen van de niet opgeëiste activa van de Joden uit de oorlog. Dat was slechts het begin. Nu het gaat om het bankgeheim en de miljarden van belastingontduiking. Er wordt echter veel minder rekening gehouden met een cyberoorlog (of dat is simpelweg niet belegd bij het leger).

 

De praktische uitwerking is perfect verwoord door @Keyser Suze. De Zwitsers zijn een zeer goed bewapend volk.

Link naar reactie
Share on other sites

Zwitserland voert nu al militaire oefeningen uit, anticiperend op een financiële ineenstorting van Europa:

 

Ja die Zwitsers hebben geen gaatjes in hun hoofd, wel in hun kaas. De oefening die recent gehouden werd, had eenzelfde strekking; financiële crisis Europa en wat te doen. Mijns inziens sluiten ze het land dan af; dat is niet heel moeilijk als je omgeven wordt door bergen. De enkeling die dan nog naar binnen komt via een 'vergeten bergpas' zal het lastig vergaan. Misschien dat (een deel van) Oostenrijk wel aansluiting zoekt of samenwerkt om een deel van hun grens af te sluiten.

 

Laten we hopen dat SHTF nooit komt....

Link naar reactie
Share on other sites

Hoe lang zal dat bankgeheim nog bestaan? De druk vanuit Amerika en Europa neemt toe. Dat is er geen twintig jaar meer denk ik.

 

Het bankgeheim staat inderdaad zwaar onder druk. Oostenrijk is (formeel) overstag gegaan; daar is vorige week een aanbevelenswaardige documentaire over uitgezonden: De Slag om Europa, Bankgeheim (VPRO), hier op uitzendinggemist.nl.

 

Dirk de Wolf heeft vorig jaar nog een boek geschreven over het Zwitserse bankgeheim, Het einde van het Zwitsers bankgeheim. Dat houdt blijft nog wel een tijd intact. Voorlopig wordt er wat aan handjeklap gedaan als dat voor beiden financieel gewin oplevert. Met ethiek heeft dat niets van doen.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...