Ga naar inhoud
GENEGEERD

Wie neem je mee?


MyronPrps

Aanbevolen berichten

Uiteraard wil ik mijn vrouw mee. Indien mogelijk ook ouders en schoonouders vanwege hun skills (de vaders en schoonmoeder tenminste). Schoonouders wonen maar kilometer van ons vandaan maar mijn ouders zitten al op 32 kilometer dus is altijd van situatie afhankelijk denk ik. Ben wel van plan als ik ga in een richting te gaan waarbij ik langs ouders en vrienden kom en zal dan zeker even langs de mensen gaan waarvan ik weet dat ze skills/materiaal hebben wat ik kan gebruiken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 jaar later...
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Even een topic omhoog halen...

 

wie heb ik graag bij me in een shtf

Ik ga uit van een bug in situatie.

 

Sowieso mijn Man (oud militair, beresterk, relativerend en heeft ruzie-oplossende kwaliteiten.)

 

Mijn dochter (creatief en een vechter, intelligent, studeert chemie. helaas wel net zo eigenwijs als mams)

 

Haar vriend (zal alles doen om mijn dochter veilig te houden...dus die mag blijven;))

 

Onze hond! (zeer gehoorzaam en een uitstekende retreiver. heel slim dus nog van alles aan te leren)

 

De buurvriendin (échte werker, EHBO, is voor de duvel niet bang, eentje met ballen. helaas bewust geen prepper vanwege struisvogelpolitiek dus ik prep ook voor haar.)

 

De oude buurman (oud militair, heeft bijzonder veel strategische kennis, relativerend, brengt rust in de groep. standaard prepper door militaire achtergrond, uitstekende kok! helaas niet zo goed ter been)

 

Zus 1 (prepper, handig en creatief, kennis van planten en geneeskundige planten. het órakel'. helaas wat reuma en een tikkie paranoia)

 

Man van zus 1 ( brengt humor, bijzonder handige timmerman. vind preppen 'oke' )

 

Dochter van zus 1 (met een schop onder haar kont kan ze nog ver komen)

 

Zus 2 ( wil liever dood dan in een shtf situatie leven. als de nood aan de man komt haal ik haar wel over... )

 

Dochter van zus 2 ( mijn petekind. de jongste uit mijn favoriete groep. elf jaar. bijzonder klein, nergens echt bang voor. een preppertje in de dop)

 

Broer 1 (bijzonder handig en vindingrijk op het technische vlak. kan van ouwe troep iets nuttigs maken. kan jagen en vissen. beginnend prepper)

 

Vriendin van broer 1 (absoluut nutteloos. die zet ik voor de poort als afschrikwerend middel, komt dus helaas mee...)

 

Broer 2 (absolute prepper. bijzonder technisch. brengt veel materialen en kennis mee. zonnecellen en windmolens hebben geen geheimen voor hem. geweldig om mee te discussiëren.)

 

Vriendin van broer 2 (hartelijk en lief mens, zit geen kwaad in. ze heeft absoluut geen skills maar laat zich eenvoudig leiden en haar hartelijkheid en zorgende persoonlijkheid is absoluut noodzakelijk in een gemeenschap)

 

Zus 3 (noodzakelijk kwaad:p wij kunnen alleen in een shtf situatie goed met elkaar overweg. zolang we maar dezelfde doelen hebben. verder vinden we elkaar maar raar...)

 

Man van zus 3 (een aanwinst. een echt watermens, hij is dan ook schipper. skills: vissen en jagen én bereiden van vis en wild. bushcraft. grote sterke vent, houd niet van stierepoep)

 

De kids van zus 3 zijn al volwassen en hebben een partner. ze zijn evt ook welkom. de een is een typisch huisvrouwtje en de ander is een beer van een meid, verpleegster.

de partners zijn jonge honden die met enige begeleiding heel handig kunnen zijn.

 

Schoon vader en moeder ( moeder kan kleding maken en vader is computergek...kan dat laatste nog handig zijn? beide hebben hartkwalen en andere ouderdomskwalen maar ik laat ze beslist niet achter. er zijn nog legio andere zaken waar ze nuttig in kunnen zijn. van huis uit hebben ze altijd een voorraad. zo zijn ze opgevoed...)

Mijn ouders en opa's en oma's zijn allemaal overleden dus die laat ik liever waar ze zijn...

 

Verder zijn er nog een aantal buren (vooral jonge gezonde kerels) die ik graag in 'mijn' gemeenschap zou willen zien. goede, gezonde mensen die het uitstekend zullen doen onder een leider. wie die leider zal zijn hangt af van de situatie. zelf zou ik het goed doen in een nieuw op te zetten situatie maar voor langere tijd ben ik weer geheel niet geschikt.

 

dit is mijn 'basis'. zo zou ik het zelf graag zien.

maar hoe anders zal het in het echt zijn?

elke persoon in mijn lijst heeft ook familie en vrienden die ze graag bij zich willen hebben.

zullen die in de groep passen en skills of/en voorraden meenemen?

willen ze uberhaubt in deze gemeenschap en hun eigen huis verlaten?

misschien zullen we mensen moeten afwijzen...of juist onderhandelen om ze te houden!

willen we een grote gemeenschap en liever een kleinere, gemakkelijker te leiden groep. beide hebben hun voor en nadelen.

als we iemand in de groep nemen omdat hij of zij skills en voorraden heeft moeten we waarschijnlijk ook de nutteloze partner in ons midden sluiten.

is dat het waard? weer een extra opvreter erbij...

en kleine kinderen....in een grote gemeenschap prima maar in een kleine groep een ramp...maar wie weigert er nou een kind?

Ik geloof heilig in democratie maar werkt dat in zo'n situatie? volgens mij heb je in een gemeenschap een sterke leider nodig....

maar wat als er meerdere haantjes in het hoenderhok zitten...tóch democratisch stemmen?

en als er ruzie oid komt en er geen oplossing is...diegene buiten de poort zetten? mét familie en vrienden?

en misschien komen bepaalde mensen die je graag in je groep wilt hebben nooit aan omdat...tja, noem maar een oorzaak.

als ik dieper over dingen ga nadenken breek ik nog eens mijn hersenen!

er zijn zóveel verschillende scenario's....

 

Mijn uiteindelijke conclusie:

Mijn man, dochter en hond heb ik bij me. verder zien we wel.

het is prettig om er over na te denken om enigszins een gevoel van controle te hebben (heerlijk)

maar waarschijnlijk loopt het allemaal anders dan je zou willen.

Flexibel zijn en rekening houden met alles. positief blijven en geloven in jezelf.

 

crap... dat laatste klinkt net als een feel good goeroe;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 5 jaren later...

Ik schop m ook weer omhoog 😊

Mijn eigenlijke antwoord is eigenlijk kort maar krachtig; m'n zoontje.

 

Uit overlevingskans-oogpunt natuurlijk alleen maar een belemmering(zeker als je op pad bent, verscholen moet blijven of juist snel veel afstand afleggen, weinig eten en het kind is al niet zo sterk in omgaan met onverwachte zaken), in langdurig toekomstbeeld wel handig (opgegroeid met de nieuwe situatie, jong, sterk..). Maar ja, mama-oerkrachten, je nakomelingen beschermen natuurlijk.

 

Familiecontacten zijn er niet meer aan mijn kant, dus daar ga ik me niet ineens dan wel om bekommeren. Ex/zoontje's vader woont op aardige afstand, dus zou helemaal afhankelijk zijn van de situatie en hoeveel tijd er is en/of hij toevallig net hier is voor halen/brengen van zoontje. Ik gun de kleine natuurlijk beide ouders in een rotsituatie, aan de andere kant deal ik liever met zijn gemis van papa dan steeds in de clinch komen te liggen onderweg of op belangrijke momenten omdat onze visies botsen. Daarbij ligt zijn skillset voornamelijk in de ICT dus ook niet direct een praktische meerwaarde en andere bruikbare kwaliteiten kan ik ook niet zo 123 verzinnen eigenlijk. Got, dat klinkt blunt, maar goed, so be it.

 

De sociale kring is zeer klein, en ook daarbinnen eigenlijk weinigen waarvan ik zeg 'ja daar zouden we wat aan hebben'. Buurvrouw zou wat mij betreft mee mogen als ze wil, maar op voorwaarde alleen zij (en evt. logerende kleinzoon). Flinke aanpakker, kunnen het goed vinden, vertrouwd voor zoontje.

Voor ons komt het dus waarschijlijk neer op zoveel/-lang mogelijk verdekt blijven en hopen iemand of een groepje te treffen waar we bij aan kunnen sluiten (waarbij 'gutfeeling' toch echt ook een grote factor zal spelen) en waar mijn skillset enige meerwaarde kan bieden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...