Ga naar inhoud
GENEGEERD

Spanje erop of eronder?


Cyberbeer
 Share

Recommended Posts

Spanje is hard getroffen door de economische crisis en heeft de op één na hoogste werkloosheid in de EU. Dit is voornamelijk te wijten aan de instorting van de Spaanse huizenmarkt. De verwachting is dat Spanje nog jaren nodig zal hebben om uit de economische crisis te komen. De Spaanse overheid werd gedwongen een zwaar bezuinigingsprogramma aan te nemen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Spanje

 

Als Spanje failliet gaat, gaan wij ook failliet

We hebben geen keus of we Spanje helpen, als Spanje of de Spaanse banken failliet gaan, gaat de Nederlandse staat dat ook.

http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/kijkeraanz/2012/22/kaz-als-spanje-failliet-gaat-gaan-wij-ook-failliet.xml

 

Rode Kruis Spanje luidt noodklok

MADRID - Het Spaanse Rode Kruis luidt de noodklok over de situatie in het land. Volgens de hulhporganisatie loopt het uit de hand. Inmiddels leeft 22 procent van de Spaanse bevolking onder de armoedegrens.

http://inspanje.nl/algemeen/4259/rode-kruis-spanje-luidt-noodklok/

 

Kapitaal verlaat Spanje

Nog nooit was de kapitaalvlucht zo groot in Spanje: tot maart dit jaar is een nettobedrag van 97 miljard euro naar het buitenland verdwenen.

http://inspanje.nl/economie/4253/kapitaal-verlaat-spanje/

 

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/schuldencrisis/financiele-steun-aan-noodlijdende-landen/steunaanvraag-spanje-vanwege-bankencrisis?ns_campaign=Inhoud-Financien-schuldencrisis&ro_adgrp=Schuldencrisis_spanje&ns_mchannel=sea&ns_source=google&ns_linkname=spanje&ns_fee=0.00&gclid=CJLmxIiPsrECFSgntAodkmcAIw

 

Spanje staat op straat

http://www.presseurop.eu/nl/content/article/1242481-spanje-staat-op-straat

http://www.spanjevandaag.com/costa-del-sol/bewoners-malaga-bezorgd-over-toename-zwervers-wijk-en-strand-la-malagueta/

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Replies 369
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Ha die grapjassen maken de keus dus niet (om Spanje failliet te laten gaan). Nou, dan doet "het economische systeem' dat zelf wel.

We/ze blazen de ballon nog even wat meer op = ondersteunen nog even de langzaam omvallende banken en overheden met extra geprint geld. Maar op een gegeven moment klapt de ballon = het hele financiële systeem stort met oorverdovend kabaal ineen.

Of het zo erg wordt als in "The Great Vision"?? Geen idee. Maar dat het zo belabberd wordt dat het Rode Kruis niet meer aan de vraag om hulp kan voldoen, lijkt me duidelijk.

Dus nu maar preppen om het op eigen houtje te kunnen rooien.

Link naar reactie
Share on other sites

Gast Sandokan

LOL het schip is zinkende maar het orkest speelt nog rustig verder op de HMS Titanic AKA Europa. Zou interessant zijn om van Mr Gold nog iets te horen over de actuale huidige toestand in SPanje, aangezien hij daar nu ook is...

 

Sandokan

Link naar reactie
Share on other sites

Gemiddeld 159 huisuitzettingen per dag

MADRID - Elke dag vinden er in Spanje gemiddeld 159 huisuitzettingen plaats, omdat de bewoners hun hypotheek of huur niet meer kunnen betalen.

 

In 82% van deze gevallen gaat het om gezinnen met minderjarige kinderen.

Deze cijfers zijn afkomstig van het Platform voor hypotheek gedupeerden (PAH). De organisatie is met een eigen database begonnen vanwege het gebrek aan officiële cijfers over uitzettingen.

 

Schaamte

Tot nu beschikt PAH over ruim 6.000 vragenlijsten van personen uit heel Spanje, die op enig moment in contact stonden met het platform. Echter de meerderheid van de onteigeningen is niet bij PAH bekend, omdat mensen uit schaamte veelal besluiten zelf hun huis te verlaten, voordat de politie hen daarbij komt helpen.

 

Paradox

Rafael Mayoral, juridisch adviseur van PAH onderstreept in het artikel in El Mundo de paradox van het feit dat 20 procent van alle woningen in Spanje leegstaat, wat neerkomt op zo’n 5,6 miljoen woningen. Dit baseert hij op cijfers uit de laatste publicatie van het nationaal instituut voor statistiek (INE).

 

Profiel

Het profiel van de personen die uit hun huis worden gezet is volgt: werkloze Spanjaarden met minderjarige kinderen en een hypotheek tussen de 100.000 en 200.000 euro. Dit profiel is praktisch hetzelfde in alle 17 Spaanse regio’s.

 

De oprichters van PAH, Ada Colau en Adria Alemany schreven hierover een boek ‘Vidas hipotecadas’, dat eind juni verschijnt in het Castiliaans. Een Catalaanse editie is al verkrijgbaar.

 

Valencia aan top

De regio waar de meeste uitzettingen plaatsvinden is Valencia met 23,5% van alle onteigeningen als gevolg van achterstallige hypotheekbetalingen. In deze regio vinden bijna 50 uitzettingen per dag plaats. Valencia wordt hierin gevolgd door Madrid, Catalonië, Andalusië en Murcia.

 

In veel regio’s worde nu handtekeningen verzameld om via een volksinitiatief de wetgeving rond hypotheken, uitstel van betaling de reguleren, uitzettingen stop te zetten en sociale huur te stimuleren. Het voornaamste doel is dat wanneer mensen eenmaal uit hun huis zijn gezet, de restschuld van hun hypotheek wordt kwijtgescholden.

http://inspanje.nl/algemeen/4285/gemiddeld-159-huisuitzettingen-per-dag/

Link naar reactie
Share on other sites

En nu ook afgewaardeerd naar BBB, en ze schijnen 40-80 miljard nodig te hebben om wat banken te redden. Natuurlijk gaat dat niet rechtstreeks vanuit het ESM naar de banken maar via Spanja, naar de spaanse banken. En natuurlijk is dit absoluut nodig omdat nederland heel erg 'exposed' is in Spanje, zei direct een belangrijk iemand (ben z'n naam kwijt).

 

Wat een poppenkast weer, laat maar klappen incl Griekenland. Hoe eerder hoe beter...

Link naar reactie
Share on other sites

Ik was vanaf 2002 tot 2005 woonachtig in Spanje en wat me toen al opviel op de spaanse tv was t ongeloofelijke aantal reclame spots over snel geld lenen...echt absurd in elk reclame blok wel een paar...je werd er echt mee dood gegooid....En elke spanjaard wou n nieuwe auto...n 2e huisje..liefst n appartementje aan de kust om te verhuren aan de toerist....t kon niet op....Nou ben ik zeker geen econoom (verre van dat) maar zelfs deze sukkel dacht toen al van ???????....En nu huilen die Nederlandse banken?? Haha komop de zelfde mensen die jaren terug al die reclamespots op de tv de revue lieten passeeren...

Link naar reactie
Share on other sites

Als Spanje failliet gaat, gaan wij ook failliet

We hebben geen keus of we Spanje helpen, als Spanje of de Spaanse banken failliet gaan, gaat de Nederlandse staat dat ook.

 

Dat zegt Hans de Geus in de Kijker aan Z. ''Als je kijkt naar de verwevenheid van de eurozone, bijvoorbeeld de economische verwevenheid, maar ook de directe investeringen die Nederlandse banken en verzekeraars in Spanje hebben uitstaan en kruisverbanden, zoals leningen aan Spaanse banken, dan is deze enorm groot'', aldus Hans de Geus.

 

Ik wordt trouwens een beetje moe van al die mensen die dit roepen, en in 1 adem als oplossing geven dat we (de burgers) maar meer geld in dit soort instellingen moeten pompen. Alsof je vertrouwen kweekt en risicovolle schulden verlaagt door meer schulden aan te gaan...

Link naar reactie
Share on other sites

  • 1 month later...
Spain's housing and banking sectors continue to deteriorate, grim new government data showed Wednesday, providing the latest indication that the country's economy remains caught in a protracted recession. House prices declined at the fastest pace since the start of the crisis in the second quarter

 

Bron: http://www.zerohedge.com/news/spain-goes-bad-worse

Link naar reactie
Share on other sites

Spanje erop of eronder ? Dat wordt vroeg of laat eronder. Ik hoop laat. Ben er nog niet helemaal klaar voor.Moet nog SOPN stemmen, moet mezelf nog soeverein laten verklaren (best ingewikkeld allemaal) moet nog een zonnepaneel bouwen enz.

 

 

Modbreak: graag zelf een topic starten of dit in een passend topic onderbrengen. Zo houden we de threads 'schoon'.

Link naar reactie
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Eenmaal je teveel schuld hebt waarop je rente moet betalen, kan je met 'bijlenen' tegen een rente nooit uit de schulden geraken. IEDEREEN met enig reken talent beseft dat,

politiekers echter niet. Wel, Spanje zit over wat het kan betalen aan rente, dus zit het vast.

 

Als Belgie, Nederland en andere ons omringende landen niet vlug iets doen aan hun renteplichtige staatsschuld, gaan ze het zelfde tegenkomen.

Dankzij het 'één' Europa, steekt de zwaarst geïnfecteerde de rest nog eens aan ook, dus het zal alsmaar sneller fout gaan.

 

Oplossing: Een zichzelf goed controlerende overheid die de aanmaak van geld controleert ipv banken die renteplichtig geld 'creeren' en uitlenen uit het niets.

Het verleden leert ons dat dat het enige is dat de burgers rijker maakt ipv de banken zoals het nu is.

Link naar reactie
Share on other sites

Oplossing: Een zichzelf goed controlerende overheid die de aanmaak van geld controleert ipv banken die renteplichtig geld 'creeren' en uitlenen uit het niets.

Het verbaast mij toch altijd dat dezelfde mensen die inzien dat politici niet rationeel handelen ("IEDEREEN met enig reken talent beseft dat, politiekers echter niet."), als oplossing aandragen om meer macht in handen van bestuurders te geven. Waarom zouden deze mensen zichzelf goed controleren? Ze hebben volgens jou niet eens enig reken talent. Helaas, de representatieve democratie lijdt aan de tragedy of the commons.

Even daargelaten dat de huidige constructie een schijnconstructie is, en de controle over geld feitelijk al in handen van overheid ligt, zal het absoluut niets helpen om deze schijnconstructie te vervangen door die wat jij voorstelt. Er is niets dat erop duidt dat overheid zich ineens verantwoordelijk zou gedragen als deze de directe controle over geld in handen krijgt. De overheid heeft een uitgavenprobleem, geen financieringsprobleem.

 

Het verleden leert ons dat dat het enige is dat de burgers rijker maakt ipv de banken zoals het nu is.

Dat leer je wellicht als je selectief kijkt. En ja inderdaad, in Zimbabwe was bijna iedereen een biljoenair, maar 'rijk', niet bepaald. Wat de geschiedenis ons daadwerkelijk leert is dat het enige dat burgers rijk maakt vrijheid is. Vrijheid om zelf te kiezen met welke bank (of welke onderneming dan ook) je zaken doet. Vrijheid je eigen bank op te starten en te concurreren en samen te werken met de rest, oftewel vrijheid om te ondernemen zonder hinder van monopolisering en oligopolisering door overheid. Vrijheid om zelf te kiezen wat voor geld je gebruikt en waar je het aan uitgeeft.

Link naar reactie
Share on other sites

De Citi bank group verwacht dat Griekenland de Eurozone zal verlaten binnen 2 a 3 kwartalen (acht de kans op 90%) en zegt dat ze verwachten dat Italie en Spanje ook zullen aankloppen bij de EU voor redding.

 

http://www.reuters.com/article/2012/07/26/grexit-citi-idUSL6E8IQ1TN20120726

 

Dit bericht ben ik verder nog niet tegengekomen (na Google zoektoch) behalve bij een Belgische nieuwssite, RTL.nl en Powned. Vreemd dat grote NL nieuwssites hier dan weer eens niks over vermelden.

Link naar reactie
Share on other sites

De Citi bank group verwacht dat Griekenland de Eurozone zal verlaten binnen 2 a 3 kwartalen (acht de kans op 90%) en zegt dat ze verwachten dat Italie en Spanje ook zullen aankloppen bij de EU voor redding.

. Vreemd dat grote NL nieuwssites hier dan weer eens niks over vermelden.

 

Hmmm. Dan volg je niet, of nog niet lang alternatieve nieuws sites.

Het journaal is een soap om je te entertainen.

Veel echt nieuws moet je tegenwoordig zoeken, helaas.

 

Grt

Kans

Link naar reactie
Share on other sites

Hmmm. Dan volg je niet, of nog niet lang alternatieve nieuws sites.

Het journaal is een soap om je te entertainen.

Veel echt nieuws moet je tegenwoordig zoeken, helaas.

 

Grt

Kans

 

Ik volg al geruime tijd alternatieve nieuwssites en weet dat ze vaak nieuws niet vermelden op de grote sites. Schattingen van banken etc. worden vaak allemaal nog wel geplaatst omdat dat moeilijker onder de mat te schuiven is. Vooral ook vreemd omdat bij RTL als bron ANP staat en bijvoorbeeld NU.nl altijd alles klakkeloos van ANP overneemt.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share


×
×
  • Nieuwe aanmaken...