Ga naar inhoud
GENEGEERD

Bug Out Bag op wieltjes


Floesh

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 83
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

@popeye Ik heb van dit soort wieltjes onder mijn zelfgemaakte kayak karretje zitten en ik moet zeggen ze zijn behoorlijk sterk , het lager is een naaldlager

en ik heb het nu 5 jaar (seizoenen ) in gebruik en heb toevallig een aantal weken terug voor het eerst een lekke band gereden . de binnenband eruit halen

viel wel mee (het plakken ook) maar ik heb het buitenbandje er niet meer op gekregen :( ik denk dat je er een soort ''bandenoplegger '' (net als bij autobanden )

voor moet hebben .maar ik heb er meerdere (ze zijn redelijk goedkoop ) Ze blijven goed op spanning en een groot voordeel van dit soort bandjes is net als in mul zand

ed daar trek je een kar met dit soort wieltjes makkelijk door. wat dat betreft denk ik dat deze beter zijn als die massieve wieltjes , maar ik kan me uw standpunt goed voorstellen .

Ook is het zo dat hoe groter de diameter van het wiel hoe lager de rolweerstand en je kan grotere obstakels overbruggen .

gr will

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik persoonlijk had meer een lichtere variant in gedachten @Wafels. Graag wil ik de optie behouden om te kunnen wisselen tussen dragen en rollen.

Het feit dat zoiets niet echt bestaat en gebruikt wordt kon weleens zijn omdat het simpelweg niet praktisch is. :rolleyes:

 

Een hele lichte constructie heeft al snel smalle wieltjes en is dus alleen goed bruikbaar op verharde paden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Koop een stevige steekkar.Deze zijn belastbaar tot 100 kg..Zit een stevige as en dito wieltjes onder.Tk bij de bouwmarkt. kosten ong. € 30.

Voor wat meer loopcomfort kan je de handvatten verlengen. Bv door er stukken gaspijp in te steken en vast te zetten met een boutje.

ikzelf heb er een tuigje bij gemaakt zodat ik hem acher mij aan kan trekken en mijn handen vrij heb.

 

Goed idee!

Een andere optie is een opvouwbare bolder kar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goed idee!

Een andere optie is een opvouwbare bolder kar.

 

Of een fietskar........

De fietskar heeft een harde bodem en een laadvermogen tot maar liefst 65 kg. Binnen een handomdraai vouwt u deze fietskar op tot een klein pakketje. 129 eurotjes

 

Laadgewicht: max. 65 kg

Afmeting Laadbak: 76 x 48 x 31 cm

Vouwafmetingen: 79 x 53 x 12 cm

Wielafmetingen: 16 inch

Bak: Canvas

Vloer: hard met anti-slipmat

Wielen: aluminium

Dak: Afdekzijl

 

fietskar.JPG.fd49535abe69f62a45d8d2ca0c0775a4.jpg

 

Zou je eventueel ook nog een tuigje aan kunnen maken zodat je hem lopend kunt gebruiken in plaats van achter de fiets.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik vind eigenlijk het concept wat die finnen hebben gedaan fantastisch. Je zou in principe nu een kar kunnen maken omdat je een simpele BOB hebt die je graag moeiteloos mee wilt kunnen nemen over langere afstanden. Maar het concept is ook nog aan te passen waardoor de BOB van je partner er ook nog bij zou passen, of je creert ruimte voor een degelijke tent/slaapzak en meer voedsel/water. Of je bouwt het zo dat je het een en ander kan verstellen zodat je kunt kiezen tussen licht reizen met je bob + extern gereedschap of een uitgebreid INCH pakket voor jezelf je partner en je Cavia die Frenkie heet.

 

Een gewone rugtas heeft natuurlijk ook zo zn voordelen daarom zou ik persoonlijk voor een systeem kiezen waar de trolley factor volledig achter gelaten zou kunnen worden voor het geval dat het noodzakelijk mocht zijn. een opvouwbaar systeem zou ook fijn kunnen zijn voor als je van plan bent een ingewikkelde route te volgen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als budget prepper heb ik voor achter de fiets een houten karretje met metalen frame en met fietswieltjes voor 25 euries op de kop weten te tikken. Het karretje kan ik zelfs inklappen door de bodemplaat eruit te halen en vervolgens het geheel plat te vouwen als een doos. Dit doordat er gebruik is gemaakt van deurschanieren. Ik kan genoeg met dit karretje dat tevens nu al dienst doet voor de boodschappen vervoeren.

 

Maar ik moet zeggen dat het Finse een heel stuk lichter is, en dat lijkt me niet onbelangrijk als je nog honderden kilometers voor de boeg hebt. Komt zeker op mijn wishlist!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Al over geschreven een steekwagen van de bouwmarkt voor 30 euro. Dan achter een fiets met een speciale trekhaak zoals deze;

 

[ATTACH=CONFIG]6503[/ATTACH]

http://www.mobilijzer.nl/over-mobilijzer/portfolio-mobilijzer-hookup

 

Als de fiets dan niet meer verder kan pak je de steekwagen zelf op.

 

En voor een een zwaar beladen vracht per fiets eventueel met aanhanger de zogenaamde vietcong fiets een soort pakezel van je fiets maken

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kijk dat lijkt er meer op !!!!!!!!!!!!!

Waar kun je die kopen;)

 

Die heb ik gezien op de site van MILITARIA4YOU onder DIV.MIL.MATR pagina 5(11DD213).

 

Helaas zijn ze uitverkocht !!!!Of ze daar weer binnen komen weet ik niet!Volgens mij staat er dan Tijdelijk uitverkocht bij?

Bij deze Transport slee voor gewonden of goederen staat dat niet!

 

Ik heb er inmiddels één via een kennis gekocht 200,00 € ,nou de wielen nog ?Het zal wel zelf maken worden!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nieuw kost een complete UT 2000 Rescue Stretcher ruim € 2100,-. Dat is een hoop geld. 2e hands voor € 200,- is trouwens ook niet weining. Ik ben wel benieuwd naar het eind resultaat..

 

Vergeleken met de maar 65,00€ bij Militaria4you,is het duur!

Maaaar ze zijn nergens anders te krijgen !

En dan is het niet duur.Het is Kwalitatief zeer hoogwaardig spul(Licht en zeer sterk!

Voor pl/min 350,00 € heb ik het wel klaar?

Dat is vergeleken met de in dit Topic vermelde Proffesionele spullen niet duur!

En daar komt nog bij- ik kan alle kanten op kwa ontwerp.

Ik ben dus niet gebonden aan een Fabrieks uitvoering.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 maanden later...

In sommige noodsituaties kun je alleen je BOB meenemen, en moet je een auto, fiets, boot of handkarretje noodgedwongen achterlaten.En je bent dan misschien gewond of verzwakt. Maak een BOB daarom niet zwaarder dan 15 kilo, inclusief flessen drinkwater, zeer warme winterkleding, lichtgewicht tent-poncho, survival-attributen en gedroogd voedsel. Dat lukt alleen als je je serieus verdiept in "ultra light backpacking", oftewel "ultralicht rugzakkamperen".

 

Op een handkarretje of fiets kun je eventueel in een aparte tas extra kleding, tarps, gedroogd voedsel en drinkwater meenemen.

 

Ga in verschillende weersomstandigheden oefenen hoever je met je BOB kunt wandelen, want dat valt waarschijnlijk tegen. Doe dat niet in je eentje, als je de natuur in gaat. De groep moet daarbij minstens twee mobiele telefoons meenemen, verdeeld over meerdere personen, elk in een waterdichte verpakking.

 

Zorg daarbij dat er iemand in de bewoonde wereld is, die ongeveer weet waar je bent, en wat je route is, en bel die persoon elke avond op tijdens je wandeltocht. Bestudeer vooraf boeken over survival-technieken, want er zijn risico's aan verbonden.

 

In veel landen mag je trouwens geen vuur maken zonder vergunning, vanwege het grote risico op bosbrand.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oefenen is inderdaad een goed idee. Mijn eerste test deed ik met mijn grote rugzak (nu voornamelijk verzamelplek geworden, als ik vertrek kan ik 'm bij iemand achterin de auto mikken) en ik had aardig wat bij me. Geen idee wat 't woog maar 't was zwaar. Ben van waar ik woon naar het bos gelopen, stukje erin en weer naar huis. Bijelkaar zo'n 25 kilometer maar dat viel goed tegen. Ben op het ogenblik aan het kijken voor een wat kleinere betaalbare rugzak om mee te gaan oefenen hoewel ik voornamelijk een bug-in prepper ben. Ik ga meestal alleen (niet veel mensen die ik kennen trekken preppen of zelfs maar nadenken over eventuele rampen/noodtoestanden) maar ik sms altijd ff iemand als ik het bos in ga en als ik er weer uit kom. Duurt dat langer dan 2 uur dan weet ie dat er iets loos is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 jaar later...

Hallo,

 

Even een oud topic opfrissen..

 

Ik ben in het bezit van een RadicalDesign wandelkar..loopt prima en de wielen zijn massief. Dus geen lekke banden meer..terwijl hij wel heel licht loopt. Harde weg of durtroad maakt niet uit...werkt prima

Daarnaast zou je ook nog een extra rugzak kunnen dragen mocht je dat willen..zo kun je nog meer meenemen mocht je dat willen.

Ik wou de rug ontlasten en doe dat overigens niet. En heb voldoende ruimte overal voor.

Je kan hem ook als monowiel gebruiken, dan zet je de assen en wielen er andersom op..al heb ik dat nog nooit geprobeerd. De zak kan je omhoog stellen zodat je ook door ondieptes kan..maarja ook nooit gedaan.

 

Ik heb veel ervaring met karretjes..vooral kanokarretjes..van die zwart/rode wielen die hiervoor beschreven worden..dat werkt redelijk, maar de wieltjes zonder lager zijn snel op..ze worden te ruim oftewel te heet door het lopen/wrijving en degene met wiellagers zijn ook wat teleurstelledn ze hebben veel onderhouds nodig en de vaseline geeft een dikke troep...vooral omdat ik ze ook aldoor uit elkaar moest halen

 

Anyway de wandelkarren zijn wel aan de prijs maar de prijs vergeet je snel. ik gebruik hem veel en dan is het de meoite wel

Succes

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit zou ook nog wat kunnen zijn. Een fietskar.

 

http://hollandbikeshop.com/fietskarren/croozer-fietskarren/croozer-transport-fietskarren/croozer-bagagekar-cargo-opvouwbaar-2014/

 

Ik ga er bij een SHTF niet vanuit dat de structuur van de weg zo dermate slecht is dat je er liever voor kiest om door de blubber te lopen (lees weiland).En ook voordat je een SHTF gaat meemaken is dit een heel functioneel karretje moet ik zeggen. Kan je ook loskoppelen van de fiets en er dan mee lopen.

 

Binnenkort koop ik zo'n dingetje om te testen. Review iemand?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een frame van een oud boodschappenkarretje en deze gaat mee op vakantie. Als we dan naar het strand gaan met koelbox en 2 grote tassen, dan past alles op de kar. Dan hebben we voldoende ruimte in de handen over voor het speelgoed van de kids. Ik raad iedereen aan een dergelijk frame te bewaren, mijne is iets groter\breder dan op de foto.

 

kar.jpg.623718b34e86a6d7e25d9be98263668a.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Stuudje ik heb zo'n soort karretje , dan wel zonder dat bovenste stuk en gekocht als karretje om vis spullen te vervoeren , maar echt zwaar beladen kan je zoiets niet en moet je

als je er wat zwaardere dingen op doet toch erg dicht bij het buizenframe blijven , Wat wel prettig is , zijn de luchtbandjes , die ik eigenlijk mis bij @FincaInSpanje (tenminste ze lijken mij massief)

massieve bandjes hebben het voordeel dat ze niet lek gaan maar net als op strand rijden ze toch aanzienlijk zwaarder als luchtbandjes . Ik heb namelijk zelf een ''karretje'' gemaakt om mijn sit-on -top

kayakje naar strand te rijden en dan zijn luchtbandjes toch wel erg prettig :rolleyes: maar voor op de straat zullen massieve bandjes ook prima werken .

Wat die luchtbandjes betreft , er zit een binnenband in die je kunt plakken en het buitenbandje eraf halen gaat ook wel maar het buitenbandje er opnieuw terug

op de velg leggen is mij tot op heden niet gelukt dus dat is toch een overdenking waard om een keuze te maken .Als je iets zelf wilt maken , kun je bandjes los kopen net als bij een Gamma

maar ik vind ze daar wel erg duur , er zullen zeker bedrijfjes zijn die ze goedkoper verkopen .

gr will

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...