Ga naar inhoud
GENEGEERD

Dick Berts in de NTS serie "Nederland in zeven overstromingen".


Gast DickBerts

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 115
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Ik vond het op zich wel een goed progamma , Alleen was het mijns inziens toch niet waarschuwend genoeg.

Een EDO komt maar eens in de 10000 jaar voor? Laten we daar voor het gemak 5% van nemen = 500 jaar , Dus de afgelopen 500 jaar hebben we alleen BEDO ,s gehad? (beetje ergst denkbare overstroming) Dan is mijn geschiedenis boek beetje verkeerd geschreven?

Maar ik vond het ook wel Nederlandse domheid om het storm crisis centrum op 3 meter onder N.A.P. te bouwen .

Mischien ben ik dan toch een doemdenker...............

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het mooiste van Bert (in een andere uitzending) vond ik het antwoord op de vraag van Filemon: "Hoe lang denk je het uit te houden hier?"

 

Dicks antwoord: "5 minuten" :p

 

(Door Dick's inzet om de prep boodschap aan het publiek te verkondigen compromitteert hij zijn OPSEC en is dan gratis supermarkt)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vond ook de volgende persoon die aan het woord kwam prachtig, tenminste zijn titel dan: calamiteiten manager...= prepper, zelfs hoe hij naar zijn omgeving kijkt, hoe hij nadenkt is hij een prepper. Dus mensen welkom op het nieuwe preppers.nl... calamiteitenmanagers.nl ;)

 

Het wrange vind ik wel dat de overheid verticaal evacueren niet propageert...ik hoor er nooit wat over, terwijl het snel mis kan gaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Aardig artikel in de Trouw vandaag. Een aardrijkskundeleraar voert een pleidooi voor andere lesmethodes en voorlichting als het gaat om het Nederlandse waterbeheer. De gemiddelde leerling (en volwassene) waant zich (onterecht) volledig veilig en wil het risicobewustzijn opvoeren.

 

Bosschaart: "Mij overkomt dat niet, zo'n overstroming. Dat is de heersende opvatting. Scholieren weten dat er een kans is, maar ze betrekken dat niet op zichzelf. Als het gebeurt, gebeurt het ergens anders. En, wat ook blijkt, ze denken dat de overheid er wel voor zal zorgen dat er hulp komt bij overstromingen. Volwassenen redeneren net zo."

 

De docent zal volgend jaar promoveren op het gebrek aan risicobewustzijn bij overstromingsgevaar. Ongetwijfeld wordt dat een interessant proefschrift.

 

http://www.trouw.nl/tr/nl/4332/Groen/article/detail/3615820/2014/03/17/Hoog-water-stopt-niet-op-schoolplein.dhtml

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...