Ga naar inhoud
GENEGEERD

Wilde konijnen opzettelijk met myxomatose besmet


666Viper666
 Share

Recommended Posts

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Het "middel" werkt dus goed.:mad:

 

Wanneer ik straks klaar ben met de boerderij zal ik ook konijnen voor het vlees gaan houden. Een kennis van me is met een paar begonnen en heeft er nu zelfs teveel, alle vriezers liggen vol zeg maar. Niet alleen bij konijnen, maar ook bij ander vee moet je altijd goed uitkijken voor ziektes. Maar met een paar goede konijnen en kippen, kom ik de winters in Spanje wel door.

 

Konijn.jpg.740817455e4c0452dcc7c83edc11984f.jpg

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

aha, ik heb nog een Vlaams Reus gekruist met een haas dus dat wordt smikkelen met de kerst.

 

Konijn is natuurlijk onterecht een stiefkindje bij de vleeseters onder ons, maar je kunt er tal van lekkere gerechten mee maken (Stoofschotels, paella, BBQ,)

 

http://www.smulweb.nl/recepten/&query=konijn

 

Daarnaast is het natuurlijk triest dat er dieren afgeschoten of vergiftigd worden. Laatst ook nog met wilde ganzen en teveel vee in een bepaald natuurgebied. Er zijn zat voedselbanken die dit kunnen gebruiken en er zijn zat slachtbedrijven die deze dieren voor het goede doel willen slachten.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Konijn is natuurlijk onterecht een stiefkindje bij de vleeseters onder ons, maar je kunt er tal van lekkere gerechten mee maken (Stoofschotels, paella, BBQ,)

 

Ik las elders op dit forum juist dat konijnen weinig voedingswaarde hebben en dat er heel weinig vet en vitaminen in zitten, al zou dat voor hazen minder het geval zijn. Maar anyway, als je het vlees goed door en door verwarmd, kook je de bacteriën er toch wel uit? En is myxomatose in dat opzicht ook gevaarlijk voor de mens?

Link naar reactie
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
Iemand een lekker stukje konijn?

http://www.piepvandaag.nl/konijnen-opzettelijk-myxomatose-besmet/

En dit gebeurd al jaren in de omgeving van dijken.

Ik heb deze info namelijk uit de eerste hand.

 

Prepse

 

Als je het uit eerste hand hebt weet je waarscheinlijk ook dat dit door wildbeheer is gedaan en dat ze nu een andere ziekte gebruiken naast myxomatose namelijk

Viraal Haemorhagisch Syndroom (VHS)

Krijgt het beestje inwendige bloedingen van en gaat langzaam dood.

Maar owee als jij er eentje afschiet dan ben je een klootzak en een hufter wordt je gestraft door justitie lmao ja zieke gasten die overheid

Link naar reactie
Share on other sites

Konijn is ooit meegenomen naar australie door kolnisten, daar werd het konijn een plaag en ontregelde het hele biotoop. Graslanden kangaroes enz. Daarom is myxometose ontwikkeld. Effectief, maar niet echt dierzaam. Ziekte komt hier in de polder om de paar jaar langswaaien. Konijntjes zitten dan langs de weg te wachten tot ze uit hun leiden verlost worden. Echter natte periode kunnen ze ook slecht tegen. Natgeregend of door natgras of ander loof drogen ze slecht en in het hol al helemaal niet. Eenmaal door en door nat krijgen ze last van voetrot. Ooit is een boek gelezen van een bioloog op een eiland voor de ierse kust waar hij jarenlang konijnen opserveerde. Kon ik de naam nog maar achterhalen.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...