Ga naar inhoud
GENEGEERD

En de kinderen dan..?


CrossbowClan

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 53
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

@Heksenboot, ik ben het volkomen met je eens. Natuurlijk mogen de kids zelf doen wat ze leuk vinden, en we willen er inderdaad geen volgzame makke schapen van maken zonder eigen initiatief. :)

 

Maar ik denk dat er een miscommunicatie is tussen ons.

Ik doel op de situatie dat we gedwongen door omstandigheden lange(re) tijd teruggetrokken moeten leven, dus niet over de nu gehouden meetings van enkele dagen.

 

Volgens mij hebben we dan op dit moment nog geen locatie waar we kunnen samenkomen... én waar al die spullen al aanwezig zijn.

Als die er wel is dan ben ik daarvan niet op de hoogte... althans ik zou niet weten waar ik jou en Ray en de anderen zou moeten vinden als nu de poep de ventilator raakt. :(

Ik dacht dat we daarom een vaste BOL/PH wilden creëren, alwaar we alvast voorbereidingen treffen zodat we niet alles hoeven mee te slepen op het moment suprème.

 

Omdat iedereen wel denkt aan voorbereidingen m.b.t. voedsel, shelter, water, medische verzorging en noem maar op, maar ik nog niets had gelezen over spullen waarmee de kinderen zich kunnen vermaken leek het me een goed idee dit draadje te starten.

En uiteraard horen daarbij ook de bezigheden die jij noemt... hut bouwen, vuurtje stoken, vissen, etcetera. Maar als ze een potje willen voetballen en je hebt geen bal....:(

Het boekje van @Amber is in elk geval zeer handig. Amber wil je ook ff kijken welke spullen er nodig zijn om de spelletjes te kunnen doen? (kaarten, dobbelstenen)

 

Dus nogmaals voor de duidelijkheid... ik heb het over een gedwongen langdurig verblijf op bijv. een PH.

 

Gr. en suc6, Martin.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@CrossbowClan

 

:o

 

Veel spelletjes kunnen zonder materialen of de materialen vind je makkelijk.

 

Wat gereedschap is wel handig:

- schaar

- pen

- spijker

- mes

- naaisetje

- punaise

- stiften/krijt/waterverf

- veiligheidsspelden

 

en wat materiaal bij sommige spellen:

- touw

- bal

- ballonnen

- papier

- karton

- rietje

-knikkers

- pingpongbal

 

En bij een heel stel dingen die je toch wel vind:

- koek (eten)

-trui/t-shirt

-sokken

-stoelen

-conservenblikken

-theeschoteltjes (jah..)

- steentjes/pluisjes/denneappels/kastanjes/eikels/hout

- afwasmiddel/zeep

- lichtbron

- jute zakken/vloerkleed/stof

- spiegel

- tafel

- pvc buis

- krant

- boeken

- paraplu

- emmer

- sleutels

- schapenpoten

- pindas

- glazen/ flessen (xylofoon)

 

Grappig, ik dacht hetzelfde en was al bezig gegaan met bladeren, dus snel klaar. :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn kids hebben "alles" qua speelgoed wat je maar kunt bedenken. Als ze echter in Spanje zijn en ze hebben een paar stenen of een stok, dan hebben ze al lol. Elke dag willen ze een hut bouwen en niks geen elektronische spelletjes meer. Als je in Afrika kijkt waar kinderen niet hebben, dan maken ze van vuilnis of restanten wel iets om mee te spelen. Ik denk dat een rijke fantasie belangrijker is dan een doos vol speelgoed.:cool:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn kids hebben "alles" qua speelgoed wat je maar kunt bedenken. Als ze echter in Spanje zijn en ze hebben een paar stenen of een stok, dan hebben ze al lol. Elke dag willen ze een hut bouwen en niks geen elektronische spelletjes meer. Als je in Afrika kijkt waar kinderen niet hebben, dan maken ze van vuilnis of restanten wel iets om mee te spelen. Ik denk dat een rijke fantasie belangrijker is dan een doos vol speelgoed.:cool:

 

Helemaal mee eens. Ik had ook al gezegd dat mijn kinderen zich ook prima vermaken met een stel lege petflessen.

Toen ze nog kleiner waren hebben we samen een fort (3 verdiepingen op palen met valluiken en ophaalbruggen/-deuren) gebouwd van karton en (heel veel) ductape... hebben ze jaren veel plezier mee gehad. Fantasie is inderdaad belangrijker dan een doos vol (duur) speelgoed. :cool:

 

Maar, in Nederland willen kinderen ook weleens een potje schaken of Monopoly, of een partijtje voetballen. Zeker in een stressvolle situatie kan een spelletje veel afleiding bieden.

Daarom blijf ik vooralsnog van mening dat het onze taak is als volwassenen om daarin vooruit te denken... en te doen. Dus ook spelletjes e.d. preppen PLEASE. :rolleyes:

 

Gr. en suc6, Martin.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Lindaja, da's ook een heel handig boek. Als we kostuums kunnen maken kunnen we ook kleren maken.

Met handwerken kun je ook allerlei nuttige dingen maken... nu nog leren hoe we een 'sweatshop' voor de kleintjes bouwen, net als in India en China. :D

 

ik heb ook het grote zelfmaak mode boek uit 1974 ;-)

 

edit ook nog een singer die je met de hand moet draaien bij ons mam , is wel aardig verroest na zolang in de schuur te hebben gestaan

Link naar reactie
Delen op andere sites

....Voor het bouwen van je semi-permanente speeltuin zou ik eens kijken naar een techniek genaamd 'Pionieren'. Een typische scouting techniek voor het bouwen van semi-permanente constructies waarbij alle materialen die je nodig hebt, houten palen van gelijke dikte (10/12 cm) en verschillende lengte, en een ruwe, natuurlijke, geslagen lijn (touw: Manilla 1cm dik)... Die gebruik maakt van een drietal verschillende knopen waarmee haakse, diagonale en paralelle verbindingen te maken zijn...

 

Deze techniek is te gebruiken om allerhande bouwwerken te maken en lijkt nog wel het meest op 'steigerbouw' maar dan in hout... (Japanners en Chinezen gebruiken deze technieken dan ook nog altijd om steigers voor de bouw te plaatsen)

 

Hiermee bouw je tafels, uitkijktorens, steigers, afdaken, shelters, banken, vee-omheiningen, klimtoestellen, stormbanen, schommels, aanlegsteigers, podia, hijskranen, windmolens en alle constructies die gebruikt werden van de oude Egyptenaren tot Canadese en Europese homesteaders die de Amerikaanse wildernis ontsloten hebben...

 

Prima te gebruiken dus voor het bouwen van een al of niet omheinde speeltuin, boomhutten enz...

 

2 materialen en 3 knopen en je kan alles bouwen wat je wilt... Verbaas me ernstig dat dit onder preppers zo onbekend is...

 

Ik roep wel vaker dat kunnen knopen een life-skill is... ;)

 

Goed pad, zonnig spoor....

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 maanden later...
  • 3 weken later...

Meisje (3) belt 911 en redt haar vader

 

De 3-jarige Elisha Powers heeft het leven van haar vader gered door de hulpdiensten te bellen. Haar vader Shawn had een slagaderlijke bloeding opgelopen en kon zelf niet meer bellen.Shawn was een boom in zijn tuin in het Amerikaanse Rockdale County aan het kappen toen hij in zijn arm sneed. Zijn vrouw was werken en zijn buren waren niet thuis. Zijn enige redding waren zijn dochters Elisha en haar jongere zus Elaina. Shawn probeerde met zijn linkerhand het bloeden tegen te houden en kon daardoor niet de telefoon pakken. Elisa schoot hem te hulp. Terwijl ze op de veranda zaten toetste Elisha 911 in. "Ik hield de telefoon tegen papa's oor en toen sprak hij met de politie en toen moest ik huilen", zegt Elisha tegen USA Today.

 

Vader Shawn is ernorm trots en dankbaar. Hoewel Elisha bang was, bleef ze rustig. "Ze was niet aan het huilen, aan het schreeuwen ofzo. Het is alsof ze wist dat er iets belangrijkst was dat ze moest doen en ze ging het doen." Tijdens de opname van het telefoongesprek is te horen hoe Shawn tegen zijn dochter blijft praten. Dat hij trots is op haar, dat ze het goed doet en dat de hulpdiensten er snel aankomen. Het herstel van Shawn duurt nog zo'n zes tot acht maanden.

Shawn en zijn vrouw hadden Elisha in december geleerd hoe een smartphone moest gebruiken en hoe ze het noodnummer moest bellen. "Het is nooit te vroeg om je kind te leren hoe ze om hulp moeten bellen als het nodig is."

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...