Ga naar inhoud
GENEGEERD

Mapping Arms Data (MAD): visualisatie wapen en munitie


f150
 Share

Recommended Posts

De Mapping Arms gegevens (MAD) visualisatie project wordt geproduceerd door PRIO en de Igarape Instituut. Het is een door Google geïnitieerd plan INFO (Illicit Networks Forces in Opposition) in samenwerking met het Igarape Institute.

 

MAD bevat meer dan 35 000 dossiers van de uitvoer en de invoer van handvuurwapens en munitie uit meer dan 262 landen en gebieden tussen 1992 en 2011. In de online tool kun je opvragen welke landen wapen in- en uitvoeren, naar wie en voor welke bedragen. Per kleur wordt aangegeven of de wapen voor militaire of civiele doeleinden wordt gebruikt. Ik wil de link graag met jullie delen:

 

http://balder.prio.no/armsglobe2/index.php

 

Vanuit technisch oogpunt zijn de visualisatie prachtig. Vanuit humaan oogpunt een grote ramp.

 

letop: gebruik Chrome of Firefox

 

[ATTACH=CONFIG]5484[/ATTACH]

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Heb ik weleens eerder gezien. Sensationele graphics!

Moet je voor de gein eens United States invullen. En ook Russia, die 2 landen hangen gewoon aan elkaar als het om handel gaat.

 

Dus uit feitelijke gegevens, kan je voor de hand liggende conclusies trekken. Als je je niet laat afleiden tenminste. :)

Link naar reactie
Share on other sites

En dat te verstaan dat in "legale" particuliere handen "slechts" 160.000 wapens zijn toegekend (was in 2012 nog ca. 183.250). Hieronder vallen sportschutters, jagers zowel nieuwe als oude antieke wapens en welke in musea liggen. De rest is gewoon big business voor de overheid, daarom is het ook zo frustrerend dat de legale wapenbezitter onder druk gezet blijft worden.

 

Ohhh ja de rest van die wapens blijven écht niet in Nederland maar worden onderhands onder een andere hoedanigheid (bijvoorbeeld machine onderdelen) weer door verkocht. En dat via om wegen en via via ook aan landen waarop een wapenembargo van toepassing is. De Nederlandse overheid heeft een enorme hoeveelheid boter op hun hoofd en wie anders gelooft gelooft ook nog in Sinterklaas. Van oudsher hebben we geld verdient aan wapens alleen dat geven we niet openlijk toe.

 

En dan hebben we nog niet eens gesproken over leger materiaal (vliegtuig en raket onderdelen, schepen, vrachtwagens, radarsystemen en ga zo maar door). Daarin staan we in de top 10! En maakt een zeer groot deel van ons Bruto Nationaal Product! We (lees de Nederlandse overheid) kunnen niet eens zonder!

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...