Ga naar inhoud
GENEGEERD

Water ontzuren


driehart

Aanbevolen berichten

In eerdere post heb ik al een keer verteld dat ik in de gelukkige positie verkeer grondwater van drinkwaterkwaliteit te hebben.

Onderzoek van een laboratorium gespecialiseerd in waterbemonsteringen heeft dit bevestigd.Het grondwater is ook aangesloten op de waterleiding in en schuur (na afkoppelen meterkast aansluiting).

Het enige is dat het water net iets aan de zure kant is. Wel binnen de veilige marges, maar ik heb het liever neutraal of nog beter iets alkalisch.

 

Ik kan als ik een beker water uit de kraan tap er een beetje natriumbicarbonaat in doen of limoensap, wat ook nog eens gezond is, maar ik heb liever in de basis een oplossing in een 10" filterhuis, zonder het risico te lopen om bijvoorbeeld kalk mee te krijgen in het water, wat in huis weer voor andere problemen kan zorgen.

 

Reden om het water neutraal of alkalisch te wensen is omdat het gezonder is en omdat metalen, rubbere ringen, vlotters ed veel minder te lijden hebben van alkalisch water.

 

@vheeswijk wil ik naast alle andere kennis die op het forum aanwezig is ook vriendelijk vragen hier eens over te buigen.

 

 

Driehart

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Ik verkocht ooit een bulktrailer onderlosser voor het leveren van kalk die werd gestort in de watervoorraden van Pidpa, de watermaatschappij van Antwerpen. Volgens mij los je met kalk het probleem op. Even een scheikundige bevragen om te zien in welke hoeveelheden je die toevoegt en welke soort precies. https://www.pidpa.be/drinkwater

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...