Ga naar inhoud
GENEGEERD

Bescherming Bevolking. Polygoon journaal uit de oude doos


f150
 Share

Recommended Posts

Vandaag kwam ik het oude Polygoon filmpje tegen van de Bescherming Bevolking met de huis aan huis actie om de bevolking voor te lichten en voor te bereiden op atoomgevaar. Het is gedateerd en op een aantal punten naïef maar zeker niet slechter dan de overheid het anno 2013 doet.

 

http://www.youtube.com/watch?v=b1wur7_LIKQ

 

Het gevaar voor een kernoorlog is - in de beleving van de bevolking - ver weggezakt en lijkt nu met de geplande modernisering van het wapenarsenaal in België en de oplopende spanning rondom Syrië weer enige aandacht te krijgen. Ik verwacht geen nieuwe voorlichtingsfilms van onze rijksoverheid. Bescherming tegen kernwapens wordt ervaren als een achterhaald begrip uit de Koude Oorlog. Het Non-Proliferatieverdrag (NPT) verplicht de kernwapenstaten om te ontwapenen, maar ondanks dat hebben negen landen samen nog steeds zeker zo'n 23.000 kernwapens, waarvan vermoedelijk 13.000 in Rusland. Onrustbarend.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Het is eigenlijk absurd dat er toen aangeraden werd een week binnenshuis te kunnen overleven en er nu slechts als advies gegeven wordt een noodpakket en 'enkele flessen water' te hebben.

Al is de aangeraden lijst het afgelopen jaar wel iets langer geworden zo te zien: Noodpakket

 

Ik vond de zin 'Het is later namelijk niet gezond om op radioactief stof te zitten', stiekem wel een beetje grappig. Al is het een erg ernstig en actueel onderwerp natuurlijk!

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...