Ga naar inhoud
GENEGEERD

B.O.T. (Het opknappen van onze BOT)


Wonderland

Aanbevolen berichten

We hebben de binnenkant zo gelaten. Niets aan gedaan. Maar in de toekomst is het wel de bedoeling dat we er bijv. beits tegenaan gooien. Daarvoor komt nog een nieuw topic.

 

Morgen gaan we wat doen aan de binnenkant. Kijken of alle spullen erin passen, hoeveel gewicht het dan ongeveer is. Of we er languit in kunnen liggen;) Dat soort dingen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 159
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Voor de mensen die graag info willen maar niet het hele topic door willen zoeken, hier de samenvatting:

 

Sinds Wonderland zijn baan is verloren, hebben wij geen bestelauto meer tot onze beschikking. Dit heeft ons aan het denken gezet. Wij moesten ons Bug Out plan wijzigen. Alles wat wij mee zouden nemen tijdens een Bug Out zouden wij in de bestelauto laden en op die manier vluchten. In onze privé auto kunnen wij niet zoveel spullen meenemen en onze dieren kunnen daarin al helemaal niet mee. Wij zijn gaan zoeken naar een goedkope, gesloten aanhangwagen. Mede dankzij veel leden van het forum hebben wij verschillende mogelijkheden overwogen en vonden een aanhanger, voor nu, de gemakkelijkste en goedkoopste oplossing.

 

We vonden een goedkope aanhanger. Een oude maar orginele (lees: geen zelfbouw) gesloten aanhanger. Tijdens de proefrit lag de kar goed achter de auto. We waren eigenlijk al verkocht. Een achterlicht werkte niet dus wij hebben zelfs nog wat van de prijs afgekregen.

 

Thuis gekomen hebben we, vooral Wonderland, de hele kar geschuurd. Het lampje van het achterlicht vervangen. Nu werkte deze ook weer.

 

Tijdens het schuren kwamen wij wat rotte plekken tegen. Één op het metaalwerk van de 'body' en maar liefst drie op de dissel. Wij namen ons voor om hier U stukken op te lassen zodat deze weer stevig zou zijn. Na het schuren heeft Wonderland op veel van het metaal, menie gesmeerd. Hierna geschuurd, een tweede laag erop, weer schuren en een mat, bruine lak er opgeschilderd.

 

Ook de lichtbakken van de achterlichten zijn er erg slecht aan toe. De beugels hebben we verwijderd en met een stang aan het spatbord vastgelast. Zit nu erg stevig! De dissel werd niet gelast. De zijstangen zijn eraf geslepen en nieuwe stangen voor in de plaats gekomen. Hierna is er weer wat schade ontstaan aan ons schilderwerk, maar wij hadden dan ook niet verwacht dat er zoveel geslepen zou worden aan de kar. Hierna hebben wij alle beschadigingen bijgewerkt en het houtwerk in een groene, mat lak geschilderd. Nu konden we de verplichte driehoekige reflectoren weer bevestigen.

 

De banden en velgen zagen er oud en versleten uit. De velgen was misschien niets mee maar we hebben twee nieuwe/ oude aangeschaft die er even wat knapper uitzagen. De banden hebben we tweedehands voor een leuke prijs gekocht en ze hebben ze ook voor ons om de velg gedraaid. Deze konden we nu ook onder de kar zetten. De reserveband die bij onze BOT op de voorkant bevestigd zit, houden we. Deze band is zo goed als nieuw. Alleen onze nieuwe velgen zijn 15 inch en het reservewiel 14 inch. Maar wij hebben ons laten vertellen dat dit geen drama is en daarmee prima, zonder problemen, mee gereden kan worden.

 

Verder hebben we nog rubbers bevestigd aan de laadklep. En het enige probleem wat we nog hebben is de verlichting van ons nummerbord. Die is er namelijk niet. En het is wel verplicht om deze te hebben als je in het donker gaat rijden. Voorlopig zijn wij niet van plan om in het donker te gaan rijden dus dit heeft geen prioriteit.

 

Tot zover het opknappen van de buitenkant. Als jullie de foto's willen zien zullen jullie toch even door het topic heen moeten bladeren. Ik ga voor het interieur een nieuw topic openen. Dit zal allemaal wel wat meer tijd in beslag gaan nemen aangezien we aardig door ons budget heen zijn. Bedankt voor jullie tips en belangstelling. Ik ga hieronder nog proberen een voor-en-na foto te plaatsen.

 

Groetjes Alice en Wonderland

 

image.jpg.59752c5e568047d7fdd1dc341c3d6252.jpg

 

image.jpg.79a3e65aaeab3479613bb4fb713a920a.jpg

 

Op de onderste foto missen alleen nog de stangen van de lichtbak naar het spatbord.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...