Ga naar inhoud
GENEGEERD

De overeenkomsten: grenzen van euro & wereldwijde financieen


Kans
 Share

Recommended Posts

Er zijn duidelijke signalen van de richting die we gaan, zowel europa maar ook wereldwijd.

 

In Europa zijn heel duidelijk de buitenste landen die in de problemen zitten.

Niet echt verrassend natuurlijk als je hun geschiedenis en de financiele positie nu en van de afgelopen tiental jaren bekijkt..

Het zijn de zwakkeren waar de eerste problemen naar boven komen en helaas als je die gebieden niet afschermt van de rest, wat we nu dus in Europa aan het bewijzen zijn, dan zal vroeg of laat de rest meegtrokken worden in de ellende.

 

Maar we zien precies hetzelfde in de rest van de wereld(economie).

De enorme geldstromen van de geldcreatie zoeken rendament en gaan oa naar de beurzen, zie de koersen en leg die over de QE programma's, maar ook naar de opkomendemarkten omdat daar, tijdelijk, meer rendament te halen is.

Maar wat goes up must come down, als je iets opblaast loopt het weer leeg en als je te hard blaast klapt het, en dus zal op een gegeven moment dat nieuwe snelle geld dat in die markten loopt er ooit weer, meestal snel, uitlopen.

 

Voor de beurzen betekent dit dan vaak een crash, maar bij de opkomende economieen is dat vaak aan inflatie te merken.

Een heel goed voorbeeld daarvan is India.

In een maand 15% inflatie dus dat is ongeveer 200% per jaar!

http://www.zerohedge.com/news/2013-08-28/things-make-you-go-hmm-many-clear-signs-indias-currency-was-set-epic-crash

En de signalen waren als je bovenstaande link leest wel heel duidelijk aanwezig...

 

Diezelfde signalen zien momenteel langzaam ook in Europa duidelijk aan het worden.

En waar eigenlijk niet?

Het probleem blijkt echter elke keer weer dat mensen ze niet willen zien en pas als het zo laat is dat je er niks meer aan kunt doen ze wakker lijken te worden.

 

Dit zijn de tijden om nog wat zaken op orde te krijgen en bescherming tegen (hyper)inflatie te organiseren.

Als je straks 30 of meer % van je inkomen aan eten kwijt bent dan ga je echt niet meer aan PM denken, dat tegen die tijd alleen maar zo ombetaalbaar is geworden dat al zou je geld over hebben je er nauwelijk PM meer voor kunt krijgen.

 

Nu voedsel inslaan is dus zowel een verzekering tegen eventueel tekorten maar evengoed een financiele buffer voor oplopende voedselprijzen of hyperinflatie, als je een halfjaar voedsel op voorraad hebt eet je nu voor de prijzen van een half jaar geleden.

En nee nu lijkt dat niks uit te maken, maar als je nu in India woont dan is een halfjaar bij 15% per maand dus wel bijna de helft van de prijs waar tegen je eet!

 

En als er niks gebeurt dan is er mog geen man overboord, je hebt altijd een leuke voorraad eten die bij rouleren altijd goed blijft.

 

Prep ze,

K a n s

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Het europroject is hèt voorbeeld dat laat zien waar de (geopolitieke) maakbaarheidsgedachte toe leidt. De eurozone is een doos van Pandora geworden waarin zich een Gordiaanse knoop bevindt. Men is simpelweg een katastrofale stap te ver gegaan in het streven naar Europese integratie. De historische achtergronden van de euro vormen een interessant decor. http://www.economie-macht-maatschappij.com/euro.html

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...