Ga naar inhoud

Heb jij een (of meer) gasmasker geprept?  

89 leden hebben gestemd

  1. 1. Heb jij een (of meer) gasmasker geprept?

    • Ja
      23
    • Nee, nog niet, maar wil zeker wel kopen
      21
    • Nee, maar twijfel om wellicht te kopen
      33
    • Nee, en wil er ook geen
      18


Aanbevolen berichten

Dank voor de reacties. @prepass, dit raakt natuurlijk wel aan de kern van mijn vraag: als je prept voor een chemische ramp, maar je hebt zelf geen detectie-apparatuur, wacht je dan gewoon totdat de sirene begint te loeien of totdat je iets over de radio oid hoort? Ben je tegen die tijd niet te laat?

 

Net als @f150 is mijn doel om ons te beschermen zoals incidenten als in Moerdijk of erger Denk aan het Europoort/Botlek gebied bijvoorbeeld. Berichtgeving in de media loopt tegenwoordig door Twitter niet meer dan hooguit 10-30min achter op de realiteit. Ik weet dat die 30min soms al genoeg kunnen zijn om je kansen tot nul te reduceren. Tevens heb ik vaak ook goede en snelle berichtgeving via m'n werkgever.....

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 6 jaren later...
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 82
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Wat een grappige reacties hier, niet echt de reacties van survivors. Het klinkt een beetje burgerachtig, vanuit de luie stoel met een zak chips erbij. Laptopje op schoot. En dan het dit preppers, wel dat was fun om eens te lezen.

Maar hier is het punt, waarom preppen jullie eigenlijk? Survival is niet iets wat je zomaar kan, het is niet een kwestie van zakke chips inslaan en wachten tot de politie langs komt om te zeggen dat je weer naar buiten mag.

Preppen is je voorbereiden op zware tijden waarin je 100% voor zelfbehoud op jezelf bent aangewezen.

Hoe kan je niet voor het een kiezen en voor dat wel.

Survival is in leven blijven any means nessecary!

Als nu de economie instort, hoeft alleen het elctriciteitnet uit te vallen en dan werkt niets meer. Het leven wordt erg schaars.

Nu zijn mensen geprept kasten vol met chips etc. Nu zijn er mensen die in paniek raken en gaan stropen voor voedsel, water onderdak.

Dat is je eerste probleem, overvallen om je chips te stelen. Of je water. Mensen hebben de neiging om in een snel tempo heel beestachtig te worden.

Preppen is als je aangevallen wordt met traangas om je uit je schuilplaats te lokken en je dan afteslachten, je chips te stelen en je vrouw en kinderen te verkrachten. Daar prep je voor, daar zorg je voor dat je met een groepje bent. Het is nooit tegen kernaanvallen of oorlogen, maar altijd tegen je medemens.

Die mensen die als je op de radio hoort dat er iets gaat gebeuren, zij naar de winkel rennen om al het wc papier op e kopen. Maar niet bedenken dat zij al dat wcpapier en hun chips kopen voor anderen.

 

Je prept voor koude nachten, dorst honger, om te kunnen ademen, te overleven, niet voor een buurtfeest.

 

Gasmaskers zijn een zeer crusiaal punt in je overleving, wnt als het systeem instort zit de politie thuis om hun eigen familie te beschermen.

 

Je bent totaal op jezelf aangewezen inclusief al je preparatie, ben je bang voor dingen of denk je dat je het niet nodig hebt, ben je geen prepper of survivor.

Maar gewoon een lief klein schaapje die doet wat anderen hem opdragen.

Succes en cheers.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Te direct?

Tja what is in a name....

Op mij werkt je eerste post (en ook de twee andere) nogal hooghartig, niet echt iemand met wie ik contact zou willen hebben.

 

Natuurlijk krijg je van mij een herkansing, maar ik zou het wel op prijs stellen wanneer je je een beetje inbind.

 

Hoeft niet natuurlijk, maar dan was dit mijn laatste reactie op post van jou. vwhwi (fwiw)

Link naar reactie
Delen op andere sites

20 minuten geleden, wat een losers hier. zei:

Ok echt een losers site hier met domme schapenvolk. 

Met je eerste post kon ik me relatief goed in vinden. Enigszins hard, maar inderdaad mijn levenservaring is hetzelfde en dus was ik nieuwsgierig naar meer.

Je tweede post vond ik een leuke reactie evenals het antwoord van OBL en wederom benieuwd naar misschien wel mooie toekomstige bijdragen van jou op de site.

Met je derde, vierde en vijfde post dacht ik: kerel laat de drank even staan....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...