Ga naar inhoud
GENEGEERD

Azijn !


Chinaka

Aanbevolen berichten

ook hier word azijn gemakt, nu een hoop mangoschill en pit in een pot met kasdoek erop. door de hoge temperatuur heb je hier binnen 6 weken prima azijn. het is een prima manier om je fruit schill te gebruiken. wij gebruiken ook azijn om schoon te maken.dat en thuis gemakt groene zeep is het enige dat wij in huis hebben.oh ja, je kun ook je haar spoelen met azijn.

 

Iets met suikers erin in een container stoppen (met water neem ik aan) en blootstellen aan de lucht?

Is het werkelijk zo simpel? Moet ik me toch eens in gaan verdiepen, want azijn is een wondermiddeltje, igv voor mij!

Zelf azijn maken zou een uitkomst zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Iets met suikers erin in een container stoppen (met water neem ik aan) en blootstellen aan de lucht?

Is het werkelijk zo simpel? Moet ik me toch eens in gaan verdiepen, want azijn is een wondermiddeltje, igv voor mij!

Zelf azijn maken zou een uitkomst zijn.

 

Een fles wijn, met dan als preconditie een echte kurk?, wordt vanzelf zuur/azijn achtig, weet nu nog steeds niet zeker of dit bruikbaar is als consumeerbare azijn of enkel als niet consumeerbare 'azijn' of zelfs niet geschikt, te maken, is voor dat laatste...

 

Hoop dat de twee 'heethoofden' nog tot rust komen en de inhoudelijke discussie af maken... ( kan het niet laten :o ) @Chinaka je laat je toch niet zo makelijk van je eigen mooie topic 'wegjagen' ?

 

Prep ze,

K a n s

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Raycoupe wat @Mrsjones doet is fruitresten in een pot maar wel in een warme omgeving , hierdoor fermenteert het fruit (gaat gisten ), wat dus voor alcohol zorgt

deze alcohol wordt op zijn beurt door in een omgeving met lucht door de azijnbacterie omgezet in azijn .

 

Jij zegt water met suiker , dat kan als je dat laat gisten (dus een gistbacterie toevoegen (beetje bakkersgist of zo ) en warm genoeg houden )

zodat er alcohol ontstaat wat op zijn beurt dus weer in de ''buitenlucht'' door die azijnbacterie ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Azijn )

wordt omgezet tot azijn . Maar ik ben geen wijnmaker ,noch chemicus we kunnen het @vheeswijk vragen die zal je er misschien wel meer of inderdaad @Kans wat je zegt @Chinaka weet misschien hoe het zit ?

over kunnen vertellen . Ik drink enkel af en toe een wijntje :rolleyes:

gr will

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...