Ga naar inhoud
GENEGEERD

Tweede Kamer maakt einde aan Nederlandse democratie


Cyberbeer
 Share

Recommended Posts

De Tweede Kamer trok vandaag door in te stemmen met de ESM dictatuur willens en wetens de strop om de nek van onze democratie en toekomst aan.

 

Vandaag, 24 mei 2012, gaat de geschiedenisboeken in als de dag waarop een ruime meerderheid van uw volksvertegenwoordigers een einde heeft gemaakt aan de Nederlandse parlementaire democratie. Met open ogen hebben de kamerleden van de VVD, CDA, PvdA, D66 en GroenLinks de zeggenschap over ons belastinggeld overgedragen aan de ondemocratisch gekozen en volledig onschendbaar verklaarde regering -want dat is het- van het Europese Stabilisatie Mechanisme (ESM), dat op 1 juli in werking treedt. Omdat Nederland in tegenstelling tot Duitsland, Frankrijk en Italië géén vetorecht krijgt, betekent dit dat wij als volk vanaf nu als ongelimiteerde pinautomaat van 'Brussel' zullen gaan functioneren.

 

http://xandernieuws.punt.nl/?id=659757&r=1&tbl_archief=&

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Hieronder een stuk van de website http://www.tweedekamer.nl. Jammer dat wij hier maar weinig van terug zien:(

 

Volksvertegenwoordiging

De leden van de Eerste Kamer en de Tweede Kamer vertegenwoordigen de Nederlandse kiesgerechtigden. Maar hoe weten de volksvertegenwoordigers wat de kiezers willen? .

.

In de eerste plaats geven kiezers hun politieke mening aan door op een politieke partij te stemmen. Eenmaal gekozen, zorgen volksvertegenwoordigers dat zij steeds weten wat in de samenleving leeft. Elke politicus doet dat op eigen wijze..

 

Werkbezoeken en stages

Politici staan open voor de mening van de mensen in het land, hun kiezers in het bijzonder. Zij praten zo veel mogelijk met hun achterban en met allerlei belangenvertegenwoordigers. Zij brengen werkbezoeken, lopen stages, houden enquêtes, hoorzittingen en spreekbeurten en doen mee aan discussies. Ook hebben veel politieke partijen denktanks waarin zij met allerlei deskundigen discussiëren over bepaalde onderwerpen. Uiteraard kunt u ook zelf het initiatief nemen en uw mening geven aan uw politieke vertegenwoordigers. Zo kunt u via e-mail contact opnemen met Kamerleden of een petitie aanbieden als u aandacht voor een specifiek onderwerp wilt. Om een onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen, kunt u ook een burgerinitiatief beginnen. Meer informatie over deze mogelijkheden kunt u vinden onder ‘Uw mening telt’..

http://www.tweedekamer.nl/hoe_werkt_het/de_nederlandse_democratie/volksvertegenwoordiging/index.jsp

 

Uw mening telt!

Door uw mening te laten weten, kunt u de politiek beïnvloeden. Door te stemmen, bepaalt u mede hoe en door wie Nederland wordt bestuurd. Maar ook na de verkiezingen is kritiek en invloed op het doen en laten van de regering en de Tweede Kamerleden mogelijk..

.

Als individu hebt u vaak weinig invloed. Als u zich verenigt met mensen met dezelfde mening en gemeenschappelijke belangen kunt u uw denkbeelden met meer kracht naar voren brengen. Hier vindt u een overzicht van de verschillende manieren om uw mening en denkbeelden kenbaar te maken aan het parlement.

http://www.tweedekamer.nl/hoe_werkt_het/uw_mening_telt/index.jsp

http://nl.wikipedia.org/wiki/Democratie

Link naar reactie
Share on other sites

Ik ben ook zeer teleurgesteld over het akkoord over het ESM (zie o.a. http://preppers.nl/forum/threads/54-Verwachtingen-van-Europees-Stabiliteits-Mechanisme-ESM). De keuze voor instemming is dan weliswaar democratisch (in de Tweede Kamer) genomen, maar het ESM zelf is helemaal geen democratisch orgaan.

 

Mijn gevoel voor solidariteit is groot genoeg om anderen te willen helpen - het gaat mij ook niet zozeer om het geld, de ECB drukt het monopoly... ehh.. fiat geld toch aan de lopende band bij - maar de manier waarop dit met het ESM gebeurd, vind ik fundamenteel fout.

We laten de landen die het nodig hebben hierdoor alleen maar nog meer schulden maken, en die schulden zijn juist het fundament van het probleem!

 

Bovendien staan de PIIGS landen in het ESM zelf ook garant voor 255 miljard (van de 700) en hoe is dat überhaupt mogelijk???

 

Kortom, een grote wassen neus, zogenaamd om rust en zekerheid uit te stralen naar de financiële markten, maar die zijn toch ook niet gek. Zij weten dondersgoed hoe het rommelt onder het ESM.

Link naar reactie
Share on other sites

ben ik de enigste of zijn er meer die dit zien als de volgende stap naar een verengigde staten van europa...

 

trouwens een speech of wat je het wil noemen van wilders over het esm.

hij slaat de spijker op zijn kop..

 

Vz,

 

Zeven jaar geleden spraken de Nederlanders zich uit tegen de Europese Grondwet. De uitslag was duidelijk. De Nederlanders wilden minder Europa en meer Nederland.

 

De politieke elite trok zich daar echter niets van aan en drong ons het Verdrag van Lissabon op. Dit aftreksel van de Europese Grondwet negeerde de wens van de Nederlandse bevolking volledig. Het bracht ons niet minder maar juist meer Europa.

 

En de geschiedenis herhaalt zich nu. De arrogante eurofielen hebben niets geleerd. Ze drammen opnieuw hun zin door. Een meerderheid van de Nederlanders wil het ESM-verdrag helemaal niet, maar een meerderheid van de Tweede Kamer drukt het door omdat ze het opnieuw beter denken te weten. Vz, dat is de arrogantie van de macht. Met als gevolg: nog meer Europa en nog minder Nederland!

 

Het is glashelder: deze Kamer in deze samenstelling vertegenwoordigt Nederland niet; deze Kamer vertegenwoordigt Brussel. Dit is een schijndemocratie. En wij hebben een échte democratie nodig. Met referenda. Zoals in Zwitserland. Want zelfs het ultieme referendum dat wij kennen – en dat zijn de verkiezingen op 12 september – worden hier niet afgewacht om een controversieel verdrag waar de honden geen brood van lusten en waar de bevolking niets van wil weten, nog even snel door de Kamer te jassen.

 

Vz, de meerderheid van de Nederlanders willen geen Europese transferunie. Ze willen geen overdracht van soevereiniteit aan een ondemocratisch, niet controleerbaar instituut dat landen overeind moet houden die er zelf een zooitje van hebben gemaakt. En ze willen niet dat we een blanco cheque van 40 miljard euro tekenen om eurolanden te spekken die hun eigen broek niet kunnen ophouden terwijl de Nederlandse belastingbetaler tegelijkertijd door de Kunduz-coalitie wordt uitgeperst met miljarden aan lastenverzwaringen en bezuinigingen. Voorzitter, laten we eerlijk zijn, het is aan niemand uit te leggen: wij voor miljarden bezuinigen en zij in het zuiden van Europa krijgen miljarden van ons op een presenteerblaadje aangeboden.

 

De Minister van Financiën, de heer De Jager heeft dat allemaal uitonderhandeld en verdedigd. Hij is de eerstverantwoordelijke voor dit echec, voor deze blanco cheque, voor het opgeven van ons veto-recht, voor het opgeven van onze nationale soevereiniteit.

 

De minister van Financiën heeft daarmee onze belangen in Brussel verkwanseld. Hij vertegenwoordigt Nederland niet; hij vertegenwoordigt Brussel. En de PVV kan niet toestaan dat de Staten-Generaal wordt gereduceerd tot een schertsparlement dat met handen gebonden moet toekijken hoe Brussel de portemonnee van de Nederlanders plundert.

 

De eerstverantwoordelijk hiervoor, de eerstverantwoordelijke voor dit ESM-Verdrag kunnen wij daarom niet langer dulden, ik zeg dan ook nu, ook namens mijn fractie, het vertrouwen in deze Minister van Financiën dan ook op. Vandaar de volgende motie:

Link naar reactie
Share on other sites

De Nederlandse regering heeft aangekondigd de nationale driekleur te vervangen door een condoom, omdat dat een betere weergave is van haar beleid. Een condoom is bestand tegen hyperinflatie, remt de productie, vernietigt de volgende generatie, beschermt de grootste lul en geeft je een vals gevoel van veiligheid terwijl je genaaid wordt."

http://www.zonnewind.be/

 

condoom.jpg.65c543722b2620003345773cf5b2698b.jpg

Link naar reactie
Share on other sites

Hoewel Wilders veel dingen verkeerd brengt waardoor hij veel onwetenden tegen zich krijgt die niet verder kijken dan: Wilders is tegen moslims.. moet ik eerlijk zeggen dat hij absoluut een punt heeft en als enige partij zijn mond flink opentrok. Ook de SP is tegen ESM maar heeft het grotendeels over zich heen laten komen.

Tsjah het is er door, officieel moet het nog door de eerste kamer maar dat zal er niet veel meer aan wijzigen, staat Wilders dan met zn kort geding en het grootste deel van NL wordt weer volstrekt genegeert door die arogante partijen in Den Haag.

Dit zal een duidelijk punt naar de ondergang blijken, als er een economische SHTF situatie ontstaat hangt het ongetwijfeld samen met dit ESM.

En dan heb ik het niet over 10 jaar maar nog voor 2013 aangebroken is barst het los.

Link naar reactie
Share on other sites

Ik ben geen fan van Wilders (of welke politicus dan ook), maar hij heeft er, in zijn functie om het volk te vertegenwoordigen, goed aan gedaan het ESM-verdrag eens flink in de schijnwerpers te zetten. Dat heeft politiek en publiek gedwongen zich in te lezen en er bewuster over te worden. Ik denk dat als er een ESM-referendum was gehouden, ongeveer 90% tegen had gestemd. Interessant is nog het volgende dat e.e.a. nog erger maakt:

 

 

ESM: Maximaal 40 miljard? U vergist zich

 

Open brief aan de leden van de Tweede Kamer

 

Geachte mevrouw de Voorzitter,

 

De 40 miljard die telkens genoemd wordt als maximale Nederlandse bijdrage aan het ESM berust op een misverstand.

 

Die 40 miljard komt overeen met de prijs van de 400 190 Nederlandse aandelen à 100.000 euro per stuk. Hoeveel daarvan gestort moet worden beslissen de gouverneurs (in principe) met eenparigheid van stemmen.

 

De bijdragen die totaal over het hoofd gezien worden, zijn de compensaties van de verliezen die het ESM zal lijden. Alle verliezen komen ten laste van het gestorte kapitaal en dat moet telkens weer tot het vereiste niveau aangezuiverd worden.

 

Met het kapitaal van 700 miljard kan het ESM uiteindelijk meer dan 4.000 miljard euro in- en uitlenen (met name aan landen en banken die er zo slecht voor staan, dat ze op de vrije markt geen leningen meer kunnen krijgen).

 

Dus zonder dat er sprake is van een verhoging van het huidige maatschappelijke kapitaal van 700 miljard, staat Nederland garant voor 40 miljard voor het volstorten van aandelen PLUS de betaling van de compensatie van de verliezen van het ESM om het gestorte kapitaal weer tot het vereiste niveau aan te vullen. Deze verliezen zijn uiteraard vooraf onbekend. De Nederlandse bijdrage die wij bij ratificatie garanderen kan makkelijk oplopen tot een veelvoud van 40 miljard en is feitelijk zonder einde, zolang het ESM zal bestaan.

 

Hoogachtend,

Rudo de Ruijter, Onafhankelijk onderzoeker

 

http://www.vrijspreker.nl/wp/2012/05/esm-maximaal-40-miljard-u-vergist-zich/#more-108767

Link naar reactie
Share on other sites

Ja dus, dikkevetklep de Jager (en de rest ook trouwens) laten zich zand in de ogen strooien door de banken. De banken heersen over De Wereld, en lachen zich een bult. Recentelijke cijfers: voor de crisis hadden de vijf grootste banken van de usa 46 % van het amerikaanse kapitaal in handen, door opkopen van kleine banken die niet konden lenen bij de overheid om zich staande te houden, hebben ze nu 56% van het kapitaal in handen. Hahahahajahaha! Nu komt het leukste.....de geldmarkt wordt gevoed door de werkende klasse, die braaf huisje boompje beestje een hypotheek hebben....de huizen markt stort in, 10-20% minder waarde van je pand, wij nog harder werken, nog grotere schulden, ondertussen inflatie, over enkele jaren iedereen weer beetje op gekrabbeld, ondertussen hebben de banken de rente weer afgeroomd, en leuk geld gecreëerd met leningen, de schulden nog meer toegenomen etc etc.

Brussel doet ook erg zijn best om deze constructie van zeepbellen te laten bestaan, getuige het ESM...nog maar wat extra gevriesdroogd eten bestellen dus vrienden.

Link naar reactie
Share on other sites

De beste man 'whaha' lijkt op het goede spoor te zitten, maar hij probeert de informatie in een bepaald kader te forceren, waardoor het er wat onjuist uit komt.

 

Jíj bepaalt aan wie je geld uitleent. Als jíj je geld uitleent aan mensen die het niet teruggeven, dan heb jíj het risico verkeerd ingeschat. Waarom zou jíj dan geld moeten krijgen voor dat risico?

 

Heel simpel: omdat mensen niet perfect zijn. Mensen kunnen nu eenmaal inschattingsfouten maken. Iemand kan onmogelijk alle relevante informatie in pacht hebben. Zowel mensen als de rest van de natuur zijn onvoorspelbaar. "Risicoloos" bestaat niet. En wat nou als een ondernemer niet genoeg mensen kan vinden die hem volledig vertrouwen om genoeg financiën te krijgen om dat ene innovatieve idee uit te voeren, of die nieuwe fabriek te bouwen? Vaarwel hogere welvaart.

 

Inflatie, geldontwaarding, wordt bijna altijd veroorzaakt door een stijging in de geldhoeveelheid die beschikbaar is.
 Deze stijging komt door geldcreatie. Hoe wordt geld gecreëerd?
Door rente!

 

Fout, fiat geld wordt gecreëerd door nummertjes in een computer in te typen of de geldpers aan te zetten, en goud geld met arbeidsintensieve mijnbouw. Men kan zoveel rente heffen als dat hij wilt, maar als er fysiek geen nieuw geld bijkomt is er gewoon geen monetaire inflatie.

 

Máár: de rente werd niet gecreëerd!

Waar komt dat geld dan vandaan?

 

Het komt van de hoeveelheid geld die er al was:

de totale geldhoeveelheid die op dat moment in omloop is.

 

Hier komt het geld vandaan dat gebruikt wordt om de rente te betalen.

 

Ja.

 

Daarom zal de beschikbare geldhoeveelheid afnemen.

 

Nee, de schuldeiser kan de rente die hij krijgt uitgeven, dat is de hele reden dat hij geld uitleent. Zelfs al zou de schuldeiser de verdiende rente verbranden, dan gaat simpelweg de waarde van het geld dat nog in omloop is omhoog; met dat geld kan meer gedaan worden, er ontstaan dus geen problemen.

 


Geen groei betekent recessie.

 

Niet in een vrije markt.

 

Met een paar aanpassingen zou dit artikel heel goed kunnen werken als een kritiek op de huidige constructie van afgedwongen fiat valuta en centraal bankieren, maar ik zie niet echt iets dat relevant is aan rente an sich.

Link naar reactie
Share on other sites

Niet in een vrije markt.

 

Mee eens, maar dat betekend wel dat mensen/bedrijven/instellingen/landen failliet moeten kunnen gaan. Bij 'belangrijke' bedrijven/instellingen/landen gebeurt dat niet, maar wordt er genationaliseerd of veel geld ingepompt.

 

OT: de reactie die ik zag van bijv Samson vond ik erg schokkend:

Interviewer: Hoe kunnen we een paar miljard in ESM stoppen en garant staan voor 40 terwijl we ontzettend hard aan het bezuinigen (=lasten verzwaren voor de burger) zijn?

Samson: Ja dat moet anders wordt het nog slechter...

Interviewer: Maar het is al slecht

Samson: Ja dat moet anders wordt het nog slechter...

Interviewer: Maar wat als die 40 miljard nu opgeëist wordt, we moeten al zoveel bezuinigen?

Samson: Dan hebben we dat geld zo bij elkaar, geen probleem!

 

Wat?! Huh?! Waar moet dat vandaan komen dan? Als dat echt zo makkelijk binnen een week kan, waarom 'bezuinigen' we nu dan? Of gaan we dan binnen een week 40 miljard lenen en daarover rente betalen?

Link naar reactie
Share on other sites

Ik twijfel nog of ik ga stemmen op 12 september, en of ik voor die tijd m'n verlopen legitimatiebewijs verleng (vast nodig om te mogen stemmen). Als protest stem op de sp of pvv is het de moeite misschien nog waard, mits ze de grootste partij worden en we niet met vvd/cda/pvda/d66/groenlinks/cu opgescheept worden. Na hun actie met het 'kunduz' akkoord en ESM zal ik daar ieg nooit op stemmen.

Link naar reactie
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Gast oliestel

Ik zag de libertarische partij al een paar keer voorkomen op het forum, en vandaag eigenlijk voor het eerst eens gekeken op de site.

Maar al sneupend door het programma ben ik toch "overtuigd" en ga op hun stemmen, als ze mee mogen doen.

 

Op de site staat namelijk ook een oproep om 600 handtekeningen te verkrijgen om mee te kunnen doen, hebben ze deze handtekeningen al gehaald (handtekeningen in bijzijn van een ambtelijk iemand, gemeentehuis?)

 

Ik had ook verwachtgingen van de pvda maar na een interview gezien te hebben op tv ben ik abrubt van deze gedachte afgestapt.

vandaar dat ik ook verder ging kijken, en ook bij de LP langskwam, en dat programma spreekt me erg aan.

 

ik zou zeggen, kijk er doorheen, misschien is het wat.

 

http://www.libertarischepartij.nl/partij-programma/

Link naar reactie
Share on other sites

Ik zag de libertarische partij al een paar keer voorkomen op het forum, ...

ik zou zeggen, kijk er doorheen, misschien is het wat.

 

http://www.libertarischepartij.nl/partij-programma/

 

Interessante partij, waarom hoor en zie ik hiervan niets in de media?

Iedereen zou dat programma eens moeten lezen. (ik ben er nog niet helemaal door en heb me nog geen mening gevormd, maar interessant is het zeker)

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...