Ga naar inhoud
GENEGEERD

Preppers zijn doorgedraaide mensen!


Tim8D1999

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 68
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Zat laatst in de kroeg,is de laatste tijd zo stil daar,dat ze zelfs gewoon de tv aanzetten:DHet ging op de tv over kweekvlees,het programma was afgelopen ,en de paar man die er zaten vonden het wel grappig.totdat ik vertelde wat landbouw grond in Nederland kost,en dat bouwgrond in Nederland duur is omdat het schaars is:D.word de landbouw grond niet meer gebruikt,voor het kweken van vee,en veevoer,dat daalt de prijs enorm,en is bouwgrond ook niet meer schaars.gevolgen?Wereldwijde economische ramp:Dmaarja ik ben nog doorgedraaider dan een tumbeltrimmer:rolleyes:

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Cyberbeer

Moeten we geen minimumleeftijd overwegen voor dit forum? Ik denk dat jongeren nog niet genoeg verantwoordelijkheden dragen om de draagkracht 'van zorgen voor een gezin' te snappen. Komen ze wel op het forum en maken ze een uitschuiver (door gebrek aan ervaring) dan worden ze er door de 'gemeenschap' toch wel op afgerekend. Misschien moeten we ze een beetje tegen zichzelf beschermen ? Of anders een rubriek voor jongeren maken onder strakke begeleiding van een moderator die mistoestanden kan rechtzetten ? Dat lijkt me nog het vriendelijkste. @Kans

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Tim8D1999. Ben je echt pas 13? Dan heb ik misschien een beetje onaardig over je gesproken en dat spijt me bijzonder.

 

Toen ik zo oud was als jij zat ik bij Scouting en daar heb ik heel veel geleerd, bijvoorbeeld over koken op een houtvuur, knopen leggen, kaart en kompas en nog veel meer. Allemaal dingen waar ik nu als prepper heel veel plezier van heb. Misschien kun je daar beginnen, dat werkt misschien beter dan zo'n forum. En bovendien: Scouting is LEUK :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Tim8D1999

De beste manier op je voor te bereiden op de toekomst is zorgen dat je een evenwichtige jonge man wordt mét een diploma. Dus hup, achter de schoolboeken. Een jeugdbeweging kan je de nodige ontspanning én sociale vaardigheden leren die je absoluut nodig hebt in je leven. Sporten is ook nooit mis. Zelfs aan vissen kan je een hoop plezier beleven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Cyberbeer

Moeten we geen minimumleeftijd overwegen voor dit forum? Ik denk dat jongeren nog niet genoeg verantwoordelijkheden dragen om de draagkracht 'van zorgen voor een gezin' te snappen. Komen ze wel op het forum en maken ze een uitschuiver (door gebrek aan ervaring) dan worden ze er door de 'gemeenschap' toch wel op afgerekend. Misschien moeten we ze een beetje tegen zichzelf beschermen ? Of anders een rubriek voor jongeren maken onder strakke begeleiding van een moderator die mistoestanden kan rechtzetten ? Dat lijkt me nog het vriendelijkste. @Kans

 

Hallo @lewieke, de criteria normen en regels van dit forum worden bepaald door @Mr. Gold en @Dr.Prepper. Natuurlijk kan ik wel bepaalde vragen en/of ideeën voorleggen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ipv de site te verbieden voor jongeren (die komen ook dan heus wel 'binnen' hoor)

zou je ook kunnen kijken of er een deel van de site is waar ze kunnen posten, of bv een groep aanmaken.

Zodat je weet wat voor soort persoon een post plaatst, ook voor beginners een goed startpunt.

Een soort onderverdeling van de site dus.

 

Als bv pas over 20 a 30 jaar de shtf uitbreekt, zijn dit wel de boyz & girlz die ons leven kunnen redden. Goeie begeleiding en relevante leerdoelen aanreiken is wat we nu kunnen doen.

 

Doe gewoon lekker rustig aan, Tim. Laat je niet gek maken, ook niet door jezelf. Maak je eigen plan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Kans waarschijnlijk ga ik wel door maar ik weet amper wat ik kan doen want als je 13 bent is dat wel lastig!

 

 

 

Hoi Tim fijn dat je nog reageerd mat al dat grote mensengeweld in je topic, inclusief dat van mij :(

 

Ik snap dat het moeilijk is, al ben ik zo'n oude ... aan het worden dat 13 wel heel ver terug is !

Ook hoopik dat er nog wat jonge preppers, ze zijn er hier op het forum, je ook nog praktijk tips kunnen geven.

 

Al is preppen vrij serieus en kan je als je teveel problemen ziet heel makkelijk de weg kwijt raken, zelfs wij volwassen hebben daar echt wel last van, dan kun je nog steeds simpel beginnen:

Wat eten, water opslaan, een of een paar lifestraws, mischien is bij de scouting gaan een optie om skills te leren en dan hoef je het ook niet over preppen te hebben maar over handige dingen leren.

Ik zou ook je ouders niet zomaar opgeven of buitensluiten, al weet ik natuurlijk helemaal niet wat je al geprobeert hebt, op die leeftijd zonder je ouders te betrekken of nog erger bewust verborgen voor je ouders, is absoluut niet aan te raden.

 

Er zijn al heel wat topics geschreven over hoe om te gaan met een partner die niet wil preppen, bv door het argument dat nu houdbaar voedsel groot in te kopen voordelen heeft:

Groot inkopen is vaak goedkoper, en door de inflatie is wat je nu koopt 10% goedkoper dan wat je er over een jaar voor betaald.

Op die manier kun je dus over een jaar eten voor de huidige prijs en dus besparen...

Er zijn al heel wat vrouwen om die reden manlief wat minder gek gaan vinden door wat potgroenten op voorraad te hebben en wellicht ook wel mannen die vrouwlief minder gek zijn gaan vinden.

 

Lees vooral veel in, op het forum en buiten het forum.

Als er weer eens iets op het journaal voorbij komt zorg dat zowel jou als je ouders het zien, dus kijk samen het journaal, en ga dan na het journaal gewoon wat vragen stellen over wat er voorbij kwam.

Banken in problemen ? "papa welke bank hebben wij, en wat gebeurt er als die bank dan omvalt?"

 

Gaat de computer thuis stuk ? "papa wat gebeurt er als de computer van de bank kapot gaat?"

 

Zie je rellen van Griekenland op tv, psst zoek ze op een nieuws site, "mama wat zouden wij doen als hier de winkels leeg zijn omdat er even geen stroom of bezine te krijgen is?"

 

Binnenkort, kan ook nog wel een jaar of zo duren hoor, zal er regelmatig over de dollar/euro/yen op het nieuws komen:

Inflatie, geldverruiming (bijdrukken van geld), valuta oorlog enz.

Meteen op inhaken en vragen stellen: "wat als het nog erger wordt, kan dat ( verwijs naar de landen waar nu hyperinflatie is zoals argentinie, wat er gebeurt in griekenland, cyprus enz enz) en wat gebeurt er hier al dat zover zou komen?"

 

"Papa/mama wat ga je doen als je je werk verliest ?"

 

En zo kunnen we lang doorgaan.

Natuurlijk niet alles op een avond.

Bedenk dat dit ook voor je ouders moeilijke onderwerpen zijn waarover ze heel waarschijnlijk niet willen nadenken, dus probeer het als ze niet moe zijn of niet net nadat ze ruzie hebben gehad etc.

 

Gewoon, ook hier op het forum, vragen blijven stellen !

 

Prep ze

K a n s

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Kans

Je klinkt inderdaad héél oud Kans.

 

 

Als dat gelijk staat aan 'wijs' dan heb ik daar geen moeite mee :rolleyes:

Ik voel me nog jong maar besef dat voor echte jongeren van wie ik de vader zou kunnen zijn iets anders in elkaar steekt:p

 

Nog even op je andere vraag terug komen:

Ik vind dat er leeftijds grens mag komen als tsht ook met die grens rekening houd.

 

Zo niet dan hoop ik alleen dat er nog veel meer jonge preppers bijkomen.

En dat de rest zich daar wat aan kan aanpassen (al was het maar in de reacties naar hun toe).

 

Maar een jongeren stuk op het forum, en pas toegang om te posten bij de rest na bv 10, 50 posts of zo lijkt me een tussen oplossing?

 

Prep ze

K a n s

Link naar reactie
Delen op andere sites

Halo preppers

 

 

ik heb een tijdje ''geprept''

maar ik denk toch dat ik ermee ga stoppen

waarom?

het is niet nodig!

In een shtf gaan mensen elkaar juist helpen net als tijdens de hongersnood

en een shtf is al een onrealistish scenario.

 

vertel mij maar eens waarom al dat geprep nodig is want ik zie niet meer waarom

ik ermee door zou gaan:confused:confused:

 

Gr. TIm

 

Tim, gauw stoppen! Laat anderen dat preppen maar doen. Geef me je adres, dan kom ik bij een SHTF snel naar je toe met een voorraad water, voedsel, medicijnen, persoonlijke verzorgingspullen en nog veel meer. Want anderen komen je graag helpen als jij in de shit zit!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wij preppers zijn er alle vormen en gedaantes dat voorop gesteld, maar doorgedraaid, nee denk het niet. Zeker in Nederland niet.

 

Recentelijk heb ik bij vrienden en familie in Duitsland eigenhandig kunnen vaststellen dat preppen geen overbodige luxe is (kan zijn). Tijdens de ernstige rivier overstromingen van het voorjaar in o.a. Duitsland waren zijn hier de dupe van (nauwelijks hersteld van de vorige overstromingen). Alle beloftes van de lokale en landelijk (Duitse) overheden ten spijt stond de boel weer onder water. Een bijna niet te beschrijven schade en persoonlijke ellende.

 

De evacuatie was gedwongen en die genen die zich niet hadden voorbereid (bijna iedereen) zaten nog eens extra met de gebakken peren. Bij thuiskomst was er helemaal niets, geen nuts voorzieningen, geen winkels open (of niet of nauwelijks aangevuld), geen brandstof te krijgen en ga zo maar door. Daarbij had menig een ook nog de pech dat hun huis was leeg geroofd (hoe zo hield de overheid plunderaars uit de straten). Tot op vandaag is het nog steeds bar en boos gesteld. Wie denkt dat de Nederlandse overheid dit wel voor elkaar heeft, zit er vermoedelijk flink naast. Met een beetje/basis prepping had men behoorlijk zelfvoorzienend kunnen zijn. Het is de moeite om te bestuderen waar bij jou je grootste rampen kunnen ontstaan om zo je materialen veilig te kunnen opslaan/bewaren. Zo is een overstroomde kelder is niet erg handig voor je kostbare voorraad voedsel enz.

 

Nadat ik deze ellende zelf voor ca. 6 week geleden (tijdens familiebezoek) heb mogen zien was het voor mij wel duidelijk. Ik pak dit nu definitief goed aan, dan ben ik niet doorgedraaid maar een realist. Het is nu voor mij tijd om niet langer een “half bakken” prepper te zijn.

 

Ik trek nu definitief mijn eigen lijn en hou het preppen voor mij zelf!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...