Ga naar inhoud
GENEGEERD

Bugging out of bugging in??? Locations???


Azteca
 Share

Recommended Posts

Ik kijk dan naar al die mooie en leuke video's op youtube! Maar dan denk ik bij mezelf we're in Holland!?! where the hell can we bug out to!?? We leven niet in een uitgestrekte amerika of canada waar je je nog onvindbaar kunt verstoppen :(

Alles is in beheer van de overheid en de gemeentes :/ wil je het bos in en je kampje opzetten of een schuilplaats inrichten hmnn? :confused:

Heb geprobeerd te zoeken naar geschikte bos gebieden en locaties etc. maar geen schijn van kans denk ik dan? :( begin je ergens iets te installeren tussen was struiken en bosjes, word je gesnapt door de kip (oud amsterdams voor politie) en heb je meteen een boete aan je broek! Naar het buitenland? met straks alle checkpoints die worden opgesteld bij alle grensposten en hoofdwegen :/ pfff!

 

Stel, if shit hits the fan, ben je nergens meer veilig met al die helicopters boven je hoofd bewapend met the latest advanced infrared heat-seeking equipment!

 

Kan ik maar beter thuis blijven in mn appartementje op 3 hoog omringd door betonnen muren! en bouw ik nog een metalen veiligsheidsdeur ter versterking van mijn voordeur en niemand komt nog binnen!! Zou zonde zijn, heb je een mooie BOB samengesteld en binnen mum van tijd word je opgepakt of gepakt door wie dan ook!

 

NL is klein en overzichtelijk..

 

Wie weet kent dus nog goede bug out locaties binnen de grenzen van NL? Wat zijn volgens jullie goede bug out locaties? Idea's are welcome! :) ben benieuwd! :)

 

Greetz folks!

 

Azteca (a new prepper!)

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

De bug-out locaties die ik probeer te vinden zijn per voet te bereiken, dat doe ik in een straal om mijn huis heen.

Van daaruit hoop ik nog meer plekken te vinden om tijdelijk of permanent te leven. Steeds meer routes met tussenstops, zeg maar.

Ben ook nog niet zo lang daarmee bezig, maar wel leuk, dat wandelen.

 

Veiligheid van je bug-in locatie is heel belangrijk. In Nederland qua drukte helemaal. Zou het wel zo stealth mogelijk houden. Verduisteringsgordijnen ?

Nieuwsvergaring is ook heel belangrijk, weten waar je wel en niet heen kan, allemaal te vinden op de site.

 

Kijk ook eens bij de shelter campings hier op de site, kun je nog oefenen op legale manier ook, met meerdere dingen, en gezellig.

 

Welkom :)

Link naar reactie
Share on other sites

@Azteca...

 

Ik (wij) kunnen ons helemaal vinden in jou verhaal.

Daarom zouden wij (afhankelijk van wat er gaande is) in eerste instantie kiezen voor een bug-in, capaciteit aan eten hebben we voor 4mensen voor 4 tot 6maanden, bezig met een kleine moestuin maar wilt niet echt lukken alleen nog wat peterselie, bislook, munt en tomaat..

De intentie is dan om ongeveer 3 maanden thuis te zitten tegen die tijd is de structuur zo naar de klote dat er ook voor helikopters geen benzine meer zal zijn, de meeste mensen overleden zijn, en vinden wij een geschikt moment om ergens anders te gaan settelen... In de bossen/hoge Veluwe? , wel de bedoeling, leven inde natuur waar je wild kan vangen/jagen vlakbij een plas of rivier waar je ook een moestuin kan beginnen en daar je vaste bol van maken. Heb alleen niet de illusie dat wij de enige zullen zijn om hiervoor te kiezen.

 

Zelf heb ik 2 dagen geleden een topic geopend over een stuk grond/land in NL je kan het al kopen vanaf €4900 voor 2.600m2 maar je mag er helaas niets anders mee doen dan kamperen. Moet open blijven voor "publiek" en zelf een blokhut is verboden... Dat is dus niet echt een optie tenzij je stiekem een bunker onder de grond weet te plaatsen :)... Maar ja, bij de bouw ervan valt t wel op natuurlijk. En je moet het geld er voor hebben liggen...

 

Dus of het bovenste is wat wij gaan doen.. Of met een paar man een groot stuk land kopen met een aantal blokhutten/huisjes/bunkers en daar roulerend in het dagelijks leven heen gaan om dingen bij te houden zoals alvast een moestuin enz... Maar ja, weet een groep mensen te vinden die dat wel samen met je wilt doen (komt hoop vertrouwen bij kijken) .. En vind dan ook nog een geschikt budget waar iedereen tevreden mee is ..

Link naar reactie
Share on other sites

Hi Amber,

 

Dank voor je reactie :) Ik heb mezelf zojuist lid gemaakt van de shelter-camping groep en ga daar zo meer info over inwinnen ;)

 

Ergens heb ik het idee dat er hier in NL maar een handje vol preppers zijn, niet genoeg mensen zijn wakker en blijven liever bij de gevestigde kudde!

 

Ik loop zelf ook rond bij mij in de omgeving om te kijken naar goede bug out verstop locaties, hier waar ik woon zijn er veel recreatie, hiede en bos gebieden. Ik betwijfel nogsteeds of ik daar wel veilig ben?

 

Vind het idd belangrijk dat ik te voet of te fiets ergens snel kan onderduiken!

 

Het zoeken van plekken doe ik meestal s'avonds zodat geen mens doorheeft waar ik ben of wat ik aan het doen ben, en draag ook altijd zwarte kleding en oefen tergelijkertijd met mijn tactical vest als ik uit ben op mn zoektocht naar geschikte bug out locaties!

Link naar reactie
Share on other sites

Hi Zinzzy,

 

Thanks for replying ;)

 

Maar vooralsnog, ben ik in de veronderstelling dat de nederlandse regering allerlei doemscenario's al hebben berekend en ik denk zelfs dat zij zijn voorzien van genoeg brandstof voor al hun voertuigen om het op zn minst een paar jaar uit te houden? ik heb zelfs het idee dat zij met al hun hoogopgeleide specialisten al precies weten naar welke plekken de mensen zullen toevluchten tijdens shtf, zij hebben de hele infrastruktuur immers zelf aangelegd.

 

Zij zullen denk ik alles doen om zelfvoorzienende mensen op te pakken omdat ze weten waar die toe instaat zijn! Het zal spannend worden..

 

Ondanks al mijn vragen, zal mijn zoektocht naar de best mogelijke BOL doorgaan en zal ik in ontwikkeling blijven over mijn survival gear en transport! :) Inspirerend!

Link naar reactie
Share on other sites

Ik kijk trouwens ook vaak naar hoe het mogelijk is voor gevangenen om ongemerkt te werken aan een vluchtroute! Onvoorstelbaar! Tunnels onder de grond etc. daarom kies ik ook de late uren uit om ongemerkt te zoeken naar temporary bug out spots, die wellicht de mogelijkheid bieden om daar ongemerkt een shelter te kunnen construeren.. moeilijk is het maar mogelijk is het zeker.. Ik heb het over constructies bouwen in de bosjes om de hoek in het reacreatie gebied.

 

- spot vinden om ongezien te bouwen

- soort van ingegraven ondiepe bunker tussen de bosjes/struiken/bossen/bomen

- op een plek waar iemand ooit komt of aan zou denken

 

Dit alles realisren op een zo stealth mogelijke manier! zoals sommige prison breaks!

Link naar reactie
Share on other sites

Wat je zegt over het leer dat ze genoeg brandstof hebben voor een aantal jaar kan kloppen, alleen moet je niet vergeten dat militairen ook mensen zijn met een familie en kinderen... Men zal uiteindelijk voor het gezin kiezen ipv de overheid.. Ook zei zien dat er dan onrecht aangericht word, dus alleen de "alleenstaande, met oogkleppen, niets te verliezen" militair zal nog te commanderen zijn denk ik zo... Zelf kom ik uit een familie van defensie, niet vergeten dat de hogere in rang kantoorbaantjes hebben en de laatste x dat ze een tent überhaupt zelf opgezet hebben was tijden hun opleiding 25jaar eerder. ;) ...

Link naar reactie
Share on other sites

een tip: Als je voor een Bug In kiest, zorg dat je een plattegrond hebt van je omgeving. Daarop kan je aangeven waar je bijvoorbeeld geschikte plekken kan vinden om je water voorraad aan te vullen of locaties aangeven waar men later in een SHTF andere voorraden kan aanvullen zoals kleding, EHBO voorraad of iets simpels als brandhout voor verwarmen en koken.

Link naar reactie
Share on other sites

Gast gebruikersnaam
Zij zullen denk ik alles doen om zelfvoorzienende mensen op te pakken omdat ze weten waar die toe instaat zijn! Het zal spannend wordend!

 

Waarom? Is zelfvoorzienend dan een bedreiging voor de overheid?

Waarom zou men aan een handjevol zelfvoorzienende mensen aandacht schenken als in een SHTF overal chaos is?

 

En zullen alle ordehandhavers bij SHTF nog wel gehoorzamen aan hun "baas" en braaf op hun werk verschijnen als hun eigen gezin en familieleden in de problemen (dreigen te) komen?

 

Ik denk van niet en ben dan ook niet bang opgepakt te worden tijdens een razzia. Daar ben ik voor onze overheid te onbelangrijk en oninteressant voor. Als SHTF denk ik dat het ieder voor zich is, op een handjevol overheidsgetrouwen na wellicht.

 

Wat denk jij?

Link naar reactie
Share on other sites

Waarom? Is zelfvoorzienend dan een bedreiging voor de overheid?

Waarom zou men aan een handjevol zelfvoorzienende mensen aandacht schenken als in een SHTF overal chaos is?

 

En zullen alle ordehandhavers bij SHTF nog wel gehoorzamen aan hun "baas" en braaf op hun werk verschijnen als hun eigen gezin en familieleden in de problemen (dreigen te) komen?

 

Ik denk van niet en ben dan ook niet bang opgepakt te worden tijdens een razzia. Daar ben ik voor onze overheid te onbelangrijk en oninteressant voor. Als SHTF denk ik dat het ieder voor zich is, op een handjevol overheidsgetrouwen na wellicht.

 

Wat denk jij?

 

ik denk dat tijdens SHTF diegene macht heeft die de burgers kan verenigen, en dat kan je op 2 manieren doen.

 

1 Bied de burgers de dingen aan die ze nodig hebben eten, drinken, medicijnen en veiligheid. Kan je in deze basis noodzaken niet leveren en een ander wel dan verlies je aan macht. Burgers die dit zelf hebben onttrekken zich dan aan de regerende macht en dat kan men weer niet toestaan.

2 Simpelweg door machtsmisbruik met geweld, gehoorzaam de regering anders zijn de gevolgen voor jou.

 

Tevens zullen ze zeggen: jah, maar het eten wat jij hebt opgeslagen of verbouwt daar kan je gemakkelijk een aantal gezinnen een paar weken van laten eten en in die tijd hebben wij wel iets anders gevonden.

Link naar reactie
Share on other sites

@Azteca binnen de Nederlandse grenzen weet ik het zo niet . Maar in België wat voor jou het buitenland is en voor mij het binnenland weet ik nog wat plaatsjes te vinden . Niet in het vlakke Vlaanderen land (wat trouwens het dicht bevolkte deel van Europa is ) maar in de Ardennen is nog wel een hoekje waar je , je kan schuil houden .

 

Geert

Link naar reactie
Share on other sites

Dank je Geert voor de suggestie :) ik reed laatst naar Luxemburg en een stuk door de ardennen en stelde het aan mijn partner voor, als eventuele bol.. Alhoewel, ik ben bang dat er meer mensen zijn in dit gedeelte van Europa die heterzelfde over denken?? Hoeveel mensen kunnen daar terecht?

Link naar reactie
Share on other sites

Dank je Geert voor de suggestie :) ik reed laatst naar Luxemburg en een stuk door de ardennen en stelde het aan mijn partner voor, als eventuele bol.. Alhoewel, ik ben bang dat er meer mensen zijn in dit gedeelte van Europa die heterzelfde over denken?? Hoeveel mensen kunnen daar terecht?

 

hoe snel denk je dat een bos leeg is als er een kleine stad doorheen trekt?

Link naar reactie
Share on other sites

Als je kiest voor een bol, zorg dan ook dat je genoeg te vreten bij je hebt om een winter te kunnen overleven. Een dak boven je hoofd en warmte is wel eenvoudig te realiseren maar kunnen leven van de omgeving is in de zomer al een dagtaak. In de winter is dat voor de meesten zo goed als onmogelijk tenzij je een ervaren jager bent. (en dan nog is het lastig)

Ga in de herfst en in de winter maar de natuur in, in het gebeid waar je je wilt verstoppen, en kijk met een realistische blik wat je voor eetbaars (planten en dieren) kan vinden en overschat jezelf vooral niet..

 

Ik blijf dus thuis en zorg dat ik voldoende kennis over mijn omgeving (oa gedetailleerde kaarten) en voedselbronnen heb.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...