Ga naar inhoud
GENEGEERD

Zilver verkopen ..


2D4
 Share

Recommended Posts

Ik heb een simpele vraag, waar ik geen antwoord heb gevonden op het internet. Als ik mijn zilveren munten wil verkopen en ik heb daarbij veel zogenaamde semi numismatics en numismatic munten, waar of hoe moet ik die verkopen zodat ik de werkelijke verzamelwaarde in elk geval gedeeltelijk terug krijg ? Alle inkoop kantoren vertellen mij dat ik rond de spotprijs voor zilver krijg voor alle soorten puur zilver die ik wil verkopen. Het maakt daarbij dus niet uit of het gaat om een philharmoniker/eagle of een lunar snake, waarvoor ik een aanzienelijk hogere premium heb betaald en die op het internet ook een hogere waarde laat zien. Betekent dit dat ik straks (aan het eind van de rit) al die afzonderlijke muntjes per stuk op ebay moet gaan verkopen ?? Dat was niet de kapitaal bescherming waar ik op zat te wachten :) Hoe verkopen andere zilver verzamelaars hun munten om er het meest voor terug te krijgen ?

 

Je zilver verkopen .. je leest er weinig over op het net

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Gast gebruikersnaam

Het is waarschijnlijk net als met het verkopen van je auto. Dat je er mooie velgen op zitten en er een dure geluidsinstallatie in hebt laten inbouwen zal de verkoopwaarde van je auto niet/nauwelijks verhogen. Je krijgt de catalogusprijs (zilver = spotprijs) of de inkopende partij moet handel zien in de meerwaarde.

 

Wat is een zilveren munt uiteindelijk waard? Zijn gewicht bepaald de waarde en een eventuele meerwaarde wordt bepaald door de vraag/aanbod naar die meerwaarde.

 

Ik denk dat hier de meesten hun zilver niet eens willen verkopen ;)

Link naar reactie
Share on other sites

zag van de week iemand op tv had een ketting 24 karaat gekocht voor 700 wilde die door verkopen maar kreeg er maar 600 heeft hem laten omsmelten tot een 24 karaat goud klopje en toen was het 975 waard misschien dat het ook met zilver is. als je een kleine munt kan om smelten kijken wat dan het zuivere zilver op brengt is het meer dan het muntje waard is aan catalogus he he hopa in de oven er mee

Link naar reactie
Share on other sites

Dat gaat al net zo met het verzamelen van postzegels,als je een mooie serie wilt hebben betaal je de cataloges waarde en soms zelfs meer.

Maar wil je verkopen krijg je vaak nog geen 10% van de cataloges prijs bij de zelfde handelaar.

Probeer gewoon particulier te verkopen :)

Link naar reactie
Share on other sites

Dat was niet de kapitaal bescherming waar ik op zat te wachten :)

 

Je moet ook niet zeldzaam spul kopen, dan is het bij verkoop altijd wat de gek ervoor geeft. Dat is natuurlijk wel in te calculeren, maar bij SHTF is zo'n zeldzaam muntje waarschijnlijk niet meer waard dan het gewicht. Je kapitaal bescherming moet je dus voornamelijk in het gewicht stoppen, niet de face-value of verzamelwaarde :p

Link naar reactie
Share on other sites

Je moet ook niet zeldzaam spul kopen, dan is het bij verkoop altijd wat de gek ervoor geeft. Dat is natuurlijk wel in te calculeren, maar bij SHTF is zo'n zeldzaam muntje waarschijnlijk niet meer waard dan het gewicht. Je kapitaal bescherming moet je dus voornamelijk in het gewicht stoppen, niet de face-value of verzamelwaarde :p

 

Mosterd na de maaltijd.

Link naar reactie
Share on other sites

ahah You guys .... ik ben net begonnen met zilver verzamelen en ik doe het voor de lange adem dus ik ga niet meteen iets verkopen. Mijn vraag is voorbereidend, ik wil een idee krijgen van wat ik voor mijn munten kan krijgen waneer ik in de toekomst krap zit en mijn zilver is hopelijk gestegen. Ik begrijp nogsteeds niet, al die video's en verhalen over mensen die zeggen, als je toch zilver bullion koopt, koop dan muntenmet verzamelwaarde, maar WAAR verkopen ze dan hun muntjes om die toegevoegde waarde te krijgen ? Particulier ? hoe dan, serieuze vraag, ik heb geen idee hoe dit werkt. Ik vraag mij af hoe andere zilver verzamelaars dit zien ? Of is dit een conspiracy ;) en houdt iedereen dit geheim, dan zou ik dit in een andere thread moeten plaatsen. Of heeft iedereen munten die alleen de zilverwaarde houden en boeit het niet ? volgens mij boeit het wel, ik las ook al een discussie over vingerafdrukken op zilver en dat dit al rustig 2 euro kan schelen bij jouw verkoop. Waarom zouden we al die euros uitgeven waneer we er niet werkelijk iets voor terug krijgen ? Zilver is een belegging en als ik 5 euro extra premium betaal voor een verzamel munt dan is het wel jammer als ik hoor wat jullie er nu voor bieden ;)

 

ytObpwhs.jpg

 

Yep ik begrijp het SHTF punt, je hebt dat natuurlijk in vele geuren en kleuren, ik hoop mijn zilver te verkopen nog voor de lichten uitgaan en de wet vd jungle geldt. Mischien bewaar ik 2 muntjes als ruilmiddel maar eerlijk gezegd, in zo een scenario, wat wil je liever , een blikje corned beef, een liter schoon water of een knapperige verse glanzende zilveren munt ?

 

Ik wil dus niet verkopen ff voor de duidelijkheid, ik wil weten wat ik straks voor mijn spullen kan krijgen en vooral hoe en waar .. dus wees vooral specifiek

 

Okey ik ga me nog voorstellen , op de plek die daarvoor is aangewezen. Thanks for the warm welcome !

Link naar reactie
Share on other sites

@2d4

 

Verzamelwaardekomt alleen in beeld bij een verzamelaar en dan is het nog lastig. Het kopen van PM kan lastig zijn, het verkopen nog lastiger. Op een behoorlijke manier dan. Vele gaan zeiken,de munt is niet tadeloos, of gaan ver onder de spotprijs zitten. Aan de andere kant heb je ook bezitters van munten die de hoofdprijs in hun hoofd hebben omdat hun munt bijzonder is en daarmee zoveel meer dan de zilver- of goudwaarde. Die meerwaarde is er zoals gezegd alleen voor de verzamelaar.

Link naar reactie
Share on other sites

Ik ga eerst lekker zeiken, daar is het mooi weer voor.....

 

@2 D 4 waarom heb je dat niet uitgezocht voordat je het kocht ? (het is maar een simpele wedervraag...)

@rlsailer ik zag pas dingen op tv onvoorstelbaar: er was een kerel en als hij boos werd kwamen er soort van messen uit zijn handen van een bijzonder staal dat werkelijk door alles heen ging, er was ook een meisje die kon vuurballen gooien, en een andere kerel die had zo'n koude adem dat hij alles kon bevriezen, en zo waren er nog een paar figuren die echt iets bijzonders konden echt ONVOORSTELBAAR......

 

Ontopic: op zilver zit al een enorme marge zodra je het koopt, lees eea op de diverse PM draadjes.

Op alles dat afwijkt van standaard en dus iets van verzamelaars waarde pretenteerd te hebben, of door andere wordt gepretenteerd is altijd waar: " het is waard wat de gek ervoor geeft, de moeilijkheid is vaak de gek vinden en dat blijkt dus ook bijna nooit de persoon te zijn die je vertelde dat het die waarde had tijdens de verkoop.

Het is dus helaas zoals al verteld is ongeveer zo: als je een auto koopt is het altijd een bijzonder model, bijzondere kleur, velgen, geur noem maar op, als je hem vijf minuten later wilt verkopen dan zullen juist die argumenten gebruikt worden om je duidelijk te maken dat het model onverkoopbaar is en dat de oudijzerprijs eigenlijk nog te veel is.

 

Alles wat verzamel waarde heeft kun je rijk en arm van worden het is vaak een gok....

En dat moet je dus proberen bij verzamelaars of bv ebay enz.

 

Op veel sites, bv solidor kun je gewoon zien wat de huidige inkoop en verkoop prijs is.

 

Grt

K a n s

Link naar reactie
Share on other sites

....als je toch zilver bullion koopt, koop dan muntenmet verzamelwaarde,.....

 

Dat klopt ook, mits je niet teveel betaald voor die verzamelwaarde. Dus niet veel meer dan de zilverprijs betalen. Bij verkoop krijg je dan in elk geval weer de zilverprijs (handelaren), en eventueel daar bovenop de verzamelwaarde (bij een particulier).

 

......maar WAAR verkopen ze dan hun muntjes om die toegevoegde waarde te krijgen ? Particulier ? hoe dan, serieuze vraag, ik heb geen idee hoe dit werkt. Ik vraag mij af hoe andere zilver verzamelaars dit zien ?

 

Ik zit niet in die handel, maar vermoed dat er wel wat munten websites met in- en verkoop opties zijn. Of ebay, marktplaats etc. Je gaat op zoek naar een particuliere verzamelaar.

Link naar reactie
Share on other sites

Voor het verkopen zou je bij een aantal verkopende partijen terecht kunnen. Kijk maar eens op deze pagina (onderaan bij 'De hoogste terugkoopprijs voor Maple Leaf'): http://goudzilverprijs.nl/prijsvergelijk/zilver/munten/maple-leaf

 

Leuk zo een pagina, maar de getalletjes moeten wel actueel zijn en dat zijn ze volgens mij niet...

Wil je het echt weten, kijken op de respectievelijke websites of direct contact opnemen.

Link naar reactie
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ik heb nog wat meer gekocht voor de zilverprijs echt de pan uit vliegt. Ook wat duurdere munten, cougar, dragon privy lion, en ik ben nogsteeds op zoek naar een dealer waar ik over n paar jaar mn munten voor een redelijke prijs kan verkopen. Ik dacht dat ik er een had gevonden: Kevelam vlakbij apeldoorn maar in een email kreeg ik te horen dat ze 110 % van de spotprijs betalen voor ALLE bu ounces, en soms meer voor semi numismatics maar op dit moment niet, vriendelijke groeten :) Terwijl er op hun website staat: " Een NVMH lid zal zijn numismatische voorwerpen dienen te kwalificeren volgens gangbare normen " Hmmm dus mijn dragon privy lion die ik voor 30 euro heb gekocht en die over 2 jaar 50 euro waard kan zijn moet ik dan van de hand gaan doen voor 20 euro .. ik dacht het niet :) Ik heb echter ook geen zin om al die muntjes afzonderlijk op ebay aan te zetten ... dit blijft een kink in mijn zilver kabel. Als iemand nog tips heeft, heel graag ! Ik zoek dus een koper waar ik alle munten kwijt kan en die bereid is een deel van de toegevoegde waarde te betalen,natuurlijk mag hij zelf een marge pakken. Ik koop zilver voor het zilver maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er meer plezier aan beleef als ik verschillende munten verzamel. Wat ik raar vind is dat weinig mensen op internet hier iets over zeggen .. over de moeilijkheid van het verkopen van meer dan 20 semi numismatic munten, als het werk dat je moet doen als je ze per stuk verkoopt en de tijd die het je kost om al die deals rond te maken, google, niets, op youtube, niets

Link naar reactie
Share on other sites

Hey superbedankt voor de reacties en tips tot dusver everybody ~! Ik had ze nog niet allemaal goed gelezen

 

------------------ - -

 

Reactie op Kans

 

Em ja dat is inderdaad zeiken na de mosterd .. dus je hebt 2 keer gelijk ;) Ik zag al die enthousiaste videos over de mooiste munten en dat ze zo snel meer waard werden en toen maakte ik de fout om aan te nemen dat als zoveel mensen zeggen dat ze meer waard zijn geworden dat het dan ook zo is en dat je die stijging in waarde uitgekeerd moet kunnen krijgen. Omdat ik hierover tot huilens toe innerlijke debatten met mezelf over begon te voeren: ja, nee, wel leuke munten , nee niet doen, ga voor zeker, ja maar dat is saai en ze kosten maar 2 euro meer, ja maar ... etc Heb ik toen besloten om het leeuwendeel te steken in goedkopen munten per 10 stuks zonder numismatic value, en even voor de duidelijkheid, Maple Leafs zijn bullion en hebben geen echte verzamelwaarde, en dan wel steeds 10 verschillende te kopen en daarnaast van alle munten die ik leuk vind er 1 te kopen, en dat waren er ongeveer 15. Op die manier blijft het leuk en betaalbaar en heb ik straks niet zo veel dure verzamel munten dat ik de komende 30 jaar op ebay bezig ben mocht dat nodig zijn.

 

Ik was echter toch in de verleiding en heb 20 somali elephants gekocht, omdat ze "maar" 2,5 euro duurder waren dan de bullion coins en ik moest er zoveel nemen, minimale afname 20 of niets .. persoonlijk vind ik de suriname 1 oz erg mooi, en goedkoop, mischien koop ik nog een rol, als ik ze nog kan krijgen en als zilver rond de 17 euro blijft :)

 

dR3: I know girl .. I don't know anything. Ik heb die sites ook gezien en inkoop edelmetaal geeft een leuke marge maar niet voor zeldzame munten, ik ga een springbok zilveren kruger 1 oz natuurlijk niet voor 18 euro nog iets aan iemand cadeau doen ;)

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...